Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Dovlecei impanati la cuptor


6 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 28 October 2011 - 07:23 AM

Am folosit ca ingrediente:

2 dovlecei
2 ardei
1 rosie
1 capatana usturoi
200 gr. cascaval
200 gr. sunca afumata/kaiser (fara zaharuri)
cateva masline
putin ulei
sare, piper


Am taiat felii ardeii, rosia, cascavalul si sunca afumata. Era buna si o ceapa, dar n-am avut.
Am spalat foarte bine dovleceii, le-am taiat capetele si i-am scobit asa cum se vede in imagine.

Miniaturi atașate

  • Picture_050.jpg
  • Picture_053.jpg


#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 28 October 2011 - 07:26 AM

In spatiile facute in dovlecei, am pus feliile enumerate mai sus.
Dovleceii i-am pus in tava, alaturi de bucatile care n-au mai incaput in dovlecei.
Am turnat putin ulei deasupra dovleceilor inainte sa-i bag la cuptor, apoi sare si piper.
Am umplut tava cu apa cam pana la jumatatea dovleceilor.

Miniaturi atașate

  • Picture_057.jpg
  • Picture_064.jpg

Editat de adeje, 28 October 2011 - 07:30 AM.


#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 28 October 2011 - 07:27 AM

In farfurie este o jumatate de dovlecel.
Data viitoare inversez: pun cascaval afumat si carne cruda.

Miniaturi atașate

  • Picture_069.jpg


#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 28 October 2011 - 08:19 PM

Imi place reteta. Am si eu o intrebare: daca ai pus apa, nu au iesit aposi, ca stiu ca dovleceii au si ei ceva continut de apa mai mare decat alte legume. Cum este textura la sfarsit.
Imi suna bine si as incerca saptamana viitoare , caci ajung pe la ceva market-uri si achizitionez dovlecei.

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 October 2011 - 09:11 PM

QUOTE(julix_2007 @ Oct 28 2011, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi place reteta.

Si mie.
M-a dus imediat cu gandul la "vinetele evantai cu rosii si mozzarella"
Vai ce le-am mai facut em_new_08.gif

#6 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 28 October 2011 - 09:23 PM

CITAT(Sheng @ Oct 28 2011, 10:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mie.
M-a dus imediat cu gandul la "vinetele evantai cu rosii si mozzarella"
Vai ce le-am mai facut em_new_08.gif

Tocmai. Si eu am prestat vinetele si as incerca si cu dovlecei, ca-s mare fan.

#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 31 October 2011 - 07:51 AM

CITAT(julix_2007 @ Oct 28 2011, 06:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi place reteta. Am si eu o intrebare: daca ai pus apa, nu au iesit aposi, ca stiu ca dovleceii au si ei ceva continut de apa mai mare decat alte legume. Cum este textura la sfarsit.
Imi suna bine si as incerca saptamana viitoare , caci ajung pe la ceva market-uri si achizitionez dovlecei.

Nu, nu au devenit aposi. Din fericice dovleceii fierti in coaja raman tari, chestia asta am descoperit-o de la dovleceii umpluti. Este drept ca am fost cam retinuta in a folosi coaja, dar cautand pe net despre coaja de dovlecei am citit numai de bine.

CITAT(Sheng @ Oct 28 2011, 07:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mie.
M-a dus imediat cu gandul la "vinetele evantai cu rosii si mozzarella"
Vai ce le-am mai facut em_new_08.gif

Nici nu stiam de reteta cu vinete, multumesc pentru idee. Eu inainte de monti faceam cartofi impanati, imi placeau mult si acum m-am gandit cu ce as putea inlocui cartofii.
Ma bucur ca v-a placut ideea, daca o faceti sa incercati sa puneti mai multe condimente, macar in sos.

Editat de adeje, 31 October 2011 - 08:01 AM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi