Sari la conținut

Poză

Meniuri festive cu retete Montignac


283 răspunsuri la acest topic

#21 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 09 January 2012 - 09:57 AM

Doamne, frumos topic!

Cris, arata super, super tot ce ai pregatit, am sa imprumut si eu cateva din ideile tale.
Am si cateva intrebari, daca o sa vrei sa ma ajuti sa imi "explic" cateva din ceea ce ai pregatit tu.

1. Cum ai facut sa stea pasta aia de peste pe feliile de lamai?
2. Cum ai reusit sa lipesti toate alea pe bomboanele aperitiv? Cat de tare a trebuit sa fie pasta de branza? Cum sunt la gust cele cu boia?

Am facut si eu cateva poze la masa mea de craciun. Din pacate n-am avut scaune, dar ne-am descurcat cum am putut.

Frigarui aperitiv.

Miniaturi atașate

  • Picture_001.jpg


#22 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 09 January 2012 - 09:59 AM

Piftia.

Miniaturi atașate

  • Picture_025.jpg


#23 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 09 January 2012 - 10:00 AM

Pasta de peste.

Miniaturi atașate

  • Picture_009.jpg


#24 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 09 January 2012 - 10:05 AM

Salata facuta din piept de pui, oua fierte, mazare, fasole galbena si maioneza

Miniaturi atașate

  • Picture_022.jpg


#25 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 09 January 2012 - 10:07 AM

Aperitive monti: oua umplute, cascaval, cas afumat, chiftele, bulete de cascaval, legume.

Miniaturi atașate

  • Picture_024.jpg


#26 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 09 January 2012 - 05:37 PM

QUOTE(adeje @ Jan 9 2012, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Doamne, frumos topic!

Cris, arata super, super tot ce ai pregatit, am sa imprumut si eu cateva din ideile tale.
Am si cateva intrebari, daca o sa vrei sa ma ajuti sa imi "explic" cateva din ceea ce ai pregatit tu.

1. Cum ai facut sa stea pasta aia de peste pe feliile de lamai?
2. Cum ai reusit sa lipesti toate alea pe bomboanele aperitiv? Cat de tare a trebuit sa fie pasta de branza? Cum sunt la gust cele cu boia?

Adeje, in primul rand te felicit pentru masa frumoasa!
Da-le incolo de scaune. Eu la majorat... de acu o suta de ani....am avut tineret si oameni maturi intr-un apartament de doua camere. Evident cei tineri intr-o camera fara scaune. Am pus pe jos coala de hartie si fete de masa si platouri, farfurii goale, tacamuri, pahare. Noi turceste de jur imprejur, am inceput sa atacam platourile. S-a creat o busculada pentru ca unii aveau in mana farfuria, dar n-aveau tacamul, sau n-ajungeau la platoul dorit si momentul culminant a fost cand unul din baieti flutura daznadajduit o farfurie goala, vroia salata boeuf, dar n-avea tacam cu ce sa ia din platou. Atunci s-a sacrificat si a facut mana caus si si-a tras o portie de salata din platoul ce se golea repede, repede.
Si acum ii vad fata victorioasa, altfel nu mai mi aduc aminte decat ca a fost veselie mare.

Sa revenim, imi place cum ai portionat piftia, nu m-am gandit niciodata, dar arata bine. Imi place cum ai ornat in om de zapada salata din piept de pui.

Si acum sa incerc sa-ti raspund
1. Reteta am postat-o aici
Am facut pasta din 180 de gr de ton scurs de ulei, 100 gr unt, 2 linguri capere din otet In loc de capere poti sa pui masline verzi sau negre, patrunjel, sare. Iese o pasta destul de moale. Cu aceasta pasta am umplut doua lamaii. Lamaile le-am pregatit asa. Am tait un mic capacel pe care l-am dat deoparte apoi in partea ramasa am bagat cutitul si am facut o cruce, cat de adanc am putut avand grija sa n-o gauresc. Apoi cu o lingurita am scobit si am scos tot miezul. Apoi am bagat umplutura, e bine s-o indesi cat de bine poti, am pus capacul la loc, am invelit in folie alimentara si am da la congelator pana in ziua in care mi-a trebuit. Am scos din congelator, am lasat un pic la temperatura camerei, nu mult, si, cu un cutit de taiat paine am taiat felii cam de un cm, si le-am pus pe platou. Au un pic tendinta sa se desprinda umplutura dupa ce le asezi pe platou si ajung la temperatura camerei. Ies ca patru cinci dintr-o lamaie. E un aperitiv foarte racoritor.
2. Umplutura de branza am facut-o din branza de burduf 40%, crema hohland 25%, unt 20%, cascaval razuit 10%, ceapa verde taiata marunt si marar 5%, sare. Cam astea ar fi proportiile. Framanti cu mana pana iese o compozitie din care modelezi bilele. Eu am pus in castronele mici boia dulce, mac in care am plimbat bilele fara nici un fel de probleme, s-au lipit instant. Migdalele si ceapa maruntita au necesitat un pic de apasare dupa ce le plimbam prin compozitie. Le am mai strans in causul palmei, putin, foarte putin si s-au prins si aceste doua compozitii. Eu zic ca acest aperitiv se face foarte repede si are un efect deosebit.
Sper ca am explicat bine, daca nu, mai revenim. D.gif

#27 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 09 January 2012 - 06:25 PM

Cris31, excelent arata salata de cruditati!

Adeje, omul de zapada este nemaipomenit de frumos, sper sa-mi aduc aminte la iarna.Saru'mana de idee!
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#28 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 09 January 2012 - 06:48 PM

Felicitari pentru toate pregatirile, spun si aici, eu le-am mai vazut in alta parte pe ale Cris-ei!

QUOTE(cris31 @ Dec 27 2011, 06:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A fost o petrecere in familie, cu multa veselie, cu colinde si scenete puse in scena chiar de noi in hazul asistentei. Ieri am mers la o gura de aer curat la neamuri pe plaiuri moldave si evident ca am fost tratati cu produse traditionale si multa dragoste.

Va doresc si voua aceeasi liniste si implinire pe care le-am simtit noi. Si tot acum va spun cu cea mai mare fericire ca in sfarsit a venit pe lume si primul nepot. De azi dimineata stam cu sufletul la gura si in sfarsit a venit vestea cea mare.
Va pup cu mare drag!

Cris vreau sa te rog sa-mi dai si mie reteta la biscuitii trufe, daca se poate! Mi-a stat gandul la ei cam toata perioada de inainte de Craciun. Multumesc mult.



QUOTE(cristinutza29 @ Jan 2 2012, 09:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
criss am facut si eu tortuletul red velvet insa din pacate nu am gasit colorant si a fost mai mult black velevet.cert e ca a fost demential de bun iar sotul meu a fost super incantat.tortulrtul a fost monty 100%.iti multumesc pt idee,l-am facut de anul nou. te pupic si un nou an plin de realizari monti


Cristina arata foarte bine tortuletul! Poti sa imi dai si mie reteta, ceva link?
Sarut mana!

Ma duc sa mai citesc, nu am prea intrat pana acum pe aici, dar cred ca trebuie sa 'sap' putin! tongue.gif

Editat de fel70, 09 January 2012 - 06:50 PM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#29 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 09 January 2012 - 07:23 PM

CITAT(adeje @ Jan 9 2012, 08:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salata facuta din piept de pui, oua fierte, mazare, fasole galbena si maioneza

imi place ca ai rabdare sa ornezi totul frumos! eu nu-s asa rabdatoare

sunt frumoase aperitivele tale si banuiesc ca si gustoase
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#30 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 09 January 2012 - 07:28 PM

CITAT(fel70 @ Jan 9 2012, 04:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cristina arata foarte bine tortuletul! Poti sa imi dai si mie reteta, ceva link?
Sarut mana!

buna

pana intra Cristina iti raspund eu

asta e linkul cu reteta montificata si face trimiteri si catre reteta originala:

http://www.culinar.r...d-black-velvet/
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#31 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 09 January 2012 - 08:49 PM

QUOTE(Oskkar @ Jan 9 2012, 07:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buna

pana intra Cristina iti raspund eu

asta e linkul cu reteta montificata si face trimiteri si catre reteta originala:

http://www.culinar.r...d-black-velvet/

Saru' mana! Multumesc frumos! em_new_15.gif





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#32 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 09 January 2012 - 09:16 PM

vai fetelor e minunat topicul
-din pacate eu am reusit sa intru cu intarziere sarbatorile au trecut ...eu nu am reusit sa trec meniul em_new_05.gif ...
-Crissuka , Adje , felicitari ! am ramas fara cuvinte ..tot ce pot spune ..e MIRIFIC , sunteti niste gospodine minunate !


#33 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 10 January 2012 - 08:21 AM

QUOTE(cris31 @ Jan 9 2012, 03:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adeje, in primul rand te felicit pentru masa frumoasa!

Sa revenim, imi place cum ai portionat piftia, nu m-am gandit niciodata, dar arata bine. Imi place cum ai ornat in om de zapada salata din piept de pui.

Si acum sa incerc sa-ti raspund
1. Reteta am postat-o aici
Am facut pasta din 180 de gr de ton scurs de ulei, 100 gr unt, 2 linguri capere din otet In loc de capere poti sa pui masline verzi sau negre, patrunjel, sare. Iese o pasta destul de moale. Cu aceasta pasta am umplut doua lamaii. Lamaile le-am pregatit asa. Am tait un mic capacel pe care l-am dat deoparte apoi in partea ramasa am bagat cutitul si am facut o cruce, cat de adanc am putut avand grija sa n-o gauresc. Apoi cu o lingurita am scobit si am scos tot miezul. Apoi am bagat umplutura, e bine s-o indesi cat de bine poti, am pus capacul la loc, am invelit in folie alimentara si am da la congelator pana in ziua in care mi-a trebuit. Am scos din congelator, am lasat un pic la temperatura camerei, nu mult, si, cu un cutit de taiat paine am taiat felii cam de un cm, si le-am pus pe platou. Au un pic tendinta sa se desprinda umplutura dupa ce le asezi pe platou si ajung la temperatura camerei. Ies ca patru cinci dintr-o lamaie. E un aperitiv foarte racoritor.
2. Umplutura de branza am facut-o din branza de burduf 40%, crema hohland 25%, unt 20%, cascaval razuit 10%, ceapa verde taiata marunt si marar 5%, sare. Cam astea ar fi proportiile. Framanti cu mana pana iese o compozitie din care modelezi bilele. Eu am pus in castronele mici boia dulce, mac in care am plimbat bilele fara nici un fel de probleme, s-au lipit instant. Migdalele si ceapa maruntita au necesitat un pic de apasare dupa ce le plimbam prin compozitie. Le am mai strans in causul palmei, putin, foarte putin si s-au prins si aceste doua compozitii. Eu zic ca acest aperitiv se face foarte repede si are un efect deosebit.
Sper ca am explicat bine, daca nu, mai revenim. D.gif

Multumesc pentru aprecieri, iar de explicat ai explicat perfect. Mai spune-mi te rog cat ai lasat in congelator lamaile pana le-ai taiat. Ca din ce ai scris eu am inteles ca au stat mai mult de o zi. N-au inghetat?

QUOTE(Strugurel @ Jan 9 2012, 04:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adeje, omul de zapada este nemaipomenit de frumos, sper sa-mi aduc aminte la iarna.Saru'mana de idee!

Multumesc, si mie mi-a placut.

QUOTE(Oskkar @ Jan 9 2012, 05:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
imi place ca ai rabdare sa ornezi totul frumos! eu nu-s asa rabdatoare
sunt frumoase aperitivele tale si banuiesc ca si gustoase


Multumesc frumos, au fost gustoase si cel mai important, au fost monti.

QUOTE(valery @ Jan 9 2012, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
-Crissuka , Adje , felicitari ! am ramas fara cuvinte ..tot ce pot spune ..e MIRIFIC , sunteti niste gospodine minunate !

Multumesc.

#34 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 10 January 2012 - 06:41 PM

QUOTE(fel70 @ Jan 9 2012, 06:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cris vreau sa te rog sa-mi dai si mie reteta la biscuitii trufe, daca se poate! Mi-a stat gandul la ei cam toata perioada de inainte de Craciun. Multumesc mult.

Feluta, am cautat dar nu mai dau neam peste adresa retetei originala. Iti dau ce-am apucat sa pastrez pe calculatorul meu, cu scuzele de rigoare fata de cea care a posta pe forum. De-a lungul timpului eu am mai ajustat cantitatile dar principiile le-am respectat.


Fursecuri trufle - Reteta nu este monti

Pentru circa 40 de bucati:

225 g ciocolata, rupta bucatele , am folosit stilla 50 %cacao
60 g unt
100 g zahar , nu am pus
un virf cutit sare
2 oua (in reteta originala sint 3)
o fiola vanilie
225 g faina
1 lingurita praf de copt
3/4 pahar zahar pudra

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pina ce acesta se topeste.
Intre timp punem ouale si zaharul in vasul mixerului si le amestecam pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Se adauga vanilia. Eu am adaugat si un pic de esenta de menta.

Se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt intr-un vas, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari simtitor.

Se toarna zahar pudra intr-o farfurie. Se ia cite putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci, eu am pus cate o cireasa neagra de la congelator, se tavalesc prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Este bine sa nu le modelati prea mult ca sa nu se incalzeasca compozitia, cu cat mai rece cu atat se prinde zaharul mai bine. Se pun bilutele la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic (circa 160 C) timp de aproximativ 8; 9 minute. Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramine pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat. Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.



Sper ca am reusit sa te lamuresc, cat de cat.

#35 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 10 January 2012 - 06:46 PM

CITAT(adeje @ Jan 10 2012, 08:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc pentru aprecieri, iar de explicat ai explicat perfect. Mai spune-mi te rog cat ai lasat in congelator lamaile pana le-ai taiat. Ca din ce ai scris eu am inteles ca au stat mai mult de o zi. N-au inghetat?

Ba da, au inghetat. Dar acesta era si scopul. Lamaile devin o masa compacta cu compozitia si cand apesi cutitul sa le tai, nu-si schimba forma. Dupa ce le feliezi cu cutitul de paine, ele se dezgheata frumos in forma dorita de noi.

#36 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2012 - 10:37 PM

Nu cumva sunt aceiasi biscuiti de aici: http://www.culinar.r...iscuti-Truffle/ ?
Eu i-am facut si cred ca merg tavaliti prin fructoza macinata fin sau pudra de migdale.

#37 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 January 2012 - 10:44 PM

Da Andreea ! Mi-ai luat-o inainte D.gif Asta e reteta dar Cris nu a stiut ca o avem si noi gata monti.

D.gif Cred ca reteta dupa care s-a inspirat este aici la 'retete in imagini' postata de Seima.

#38 krys_nico

krys_nico

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 11 January 2012 - 09:17 AM

Vai, dar nu stiu cum nu am vazut eu pana acum minunea asta de reteta monti!!!
De Craciun am facut mai multe feluri de biscuiti si fursecuri pe care le-am facut cadou. Recunosc ca din pacate am gustat cate o bucatica aproape din fiecare em_new_03.gif , trebuia sa vad cum au iesit D.gif . Printre acestea am facut si eu acesti minunati biscuiti Truffle si chiar ma gandeam cum sa ii fac monti.
Dupa cateva saptamani in care nu voi mai manca dulciuri fie ele si monti, mi-am interzis deoarece asta nu m-a lasat sa slabesc de aceste sarbatori, cu siguranta ii voi face si eu.
Vizitati-mi blogul





25.07.2011 (am inceput monti) - 84.8 kg
25.08.2011 - 82.4 kg
25.09.2011 - 79.6 kg
25.10.2011 - 76.3 kg
25.11.2011 - 74.8 kg
25.12.2011 - 73.2 kg
03.2012 - 72.3 kg
20.05.2012 - 68.1 kg

#39 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 11 January 2012 - 11:50 AM

Multumesc frumos pentru reteta de fursecuri trufe!

Si totodata, imi cer scuze, ca eu am cerut-o, intr-un loc care nu era potrivit!
Am copiat reteta, daca se poate muta intr-un alt loc, unde poate fi gasita si de alti doritori, sa nu incurce topicul aici, va multumesc!







'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#40 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 11 January 2012 - 08:44 PM

CITAT(SEAndreea @ Jan 10 2012, 10:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu cumva sunt aceiasi biscuiti de aici: http://www.culinar.r...iscuti-Truffle/ ?
Eu i-am facut si cred ca merg tavaliti prin fructoza macinata fin sau pudra de migdale.


CITAT(Sheng @ Jan 10 2012, 10:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da Andreea ! Mi-ai luat-o inainte D.gif Asta e reteta dar Cris nu a stiut ca o avem si noi gata monti.

D.gif Cred ca reteta dupa care s-a inspirat este aici la 'retete in imagini' postata de Seima.

Evident nu am vaut ca avem si noi reteta monti. Si la fel ca Andreea am gandit si eu ca merge data prin fructoza macinata fin. Problema mea nu a fost la gust, care e ciocolatos asa cum trebuie, ci la aspect. mie mi-au placut cum arata crapacioasele si date prin fructoza se si latesc, nu se crapa si nu raman urme albe. Mi-au iesit asa ca in reteta monty, ca niste fursecuri obisnuite de ciocolata. O sa incerc data viitoare sa bag in pudra de migdale sa vad ce obtin, pentru ca umplutura e demna de toata admiratia!

rodica, aseara am dat si eu de reteta Seimei si am fost tentata sa pun link, dar nu era de acolo. Acu nu mai conteaza, bine ca avem idei noi.



Răspunde la acest topic



  


4 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi