Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Islere


8 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 18 December 2011 - 11:37 AM

La cererea forumspectatorilor iata o reteta potrivita pentru Craciun
M-am inspirat de aici
reteta originala de la Kiken Hana, o desavarsita cofetareasa

Aluat
280 g faina eu am pus 200 gr faina integrala
280 g unt
150 g nuca macinata eu am pus 200gr faina de migdale
140 g zahar pudra eu am pus 3 linguri fructoza
un varf de cutit sare
vanilie (sau 1 lingura coniac/ rom) esenta de vanilie


Umplutura
gem de zmeura/coacaze (se poate si caise, prune etc), de care vreti, sa fie conform

Glazura
150-200 g ciocolata topita, ciocolata 80% cacao cu o lingura de ulei si fructe uscate, migdale macinate, fulgi de migdale


Eu am amestecat ingrdientele de la aluat am framantat la mana pana s-au legat si am lasat la frigider o ora.
Apoi am intins foaie de 3 mm si am taiat rondelute.
Am pus la cuptor pana s-au rumenit usor.
Apoi am pregatit glazura din ciocolata si cu lingura am pus ciocolata pe jumatate din ele. Tot acum am pus fi decorul format din fulgi de migdale, migdale faramitate, caise uscate taiate cubulete, prune deshidratate, merisoare uscate, ce aveti la indemana sau ce va place lasandu-va imaginatia sa zboare libera.
Am lasat pana a doua zi si pe rondelutele neglazurate am pus gem de zmeura si gem de gutui pe care l-am dezlegat cu un pic de peltea de gutui tot conforma pentru ca era prea compact. Le-am unit si gata!

iarna_070.jpg

iarna_076.jpg

iarna_074.jpg

Am sa pun mai tarziu si o sectiune pe care o sa o fotografiez astazi sa vedem cum se comporta dupa o saptamana de stat in cutiuta de carton la temperatura camerei

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 December 2011 - 05:05 PM

QUOTE(cris31 @ Dec 18 2011, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am sa pun mai tarziu si o sectiune pe care o sa o fotografiez astazi sa vedem cum se comporta dupa o saptamana de stat in cutiuta de carton la temperatura camerei

Sexiunea groupwave.gif sexiunea groupwave.gif

#3 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 21 December 2011 - 09:20 AM

QUOTE(Sheng @ Dec 18 2011, 05:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sexiunea groupwave.gif sexiunea groupwave.gif



te lasa pe tine inima sa le lasi singure in cutie ? ..o saptaminaaaaaaaaaa???
ce bine arata....

da, sa vina sectiunea! banned.gif
Fan n_puiu!

#4 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 December 2011 - 10:19 AM

Cris, esti o maestra! Arata de zile mari.

Eu insa cred ca o sa folosesc reteta de baza sa fac biscuitei pentru Craciun (eventual ii dau pe cativa prin ciocolata), mai ales pentru ca nu am gem conform - doar magiun.

Cam cati ti-au iesit?

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 December 2011 - 11:09 AM

QUOTE(Nasha @ Dec 21 2011, 09:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
da, sa vina sectiunea! banned.gif

Cred ca-i prea tarziu ! Nu mai are ! rad tare.gif

#6 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 22 December 2011 - 09:41 PM

CITAT(Nasha @ Dec 21 2011, 09:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
te lasa pe tine inima sa le lasi singure in cutie ? ..o saptaminaaaaaaaaaa???
ce bine arata....

da, sa vina sectiunea! banned.gif

Pai deja a trecut o saptamana si jumatate si mai sant cateva zile pana vor fi devorate!

CITAT(SEAndreea @ Dec 21 2011, 10:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cris, esti o maestra! Arata de zile mari.

Eu insa cred ca o sa folosesc reteta de baza sa fac biscuitei pentru Craciun (eventual ii dau pe cativa prin ciocolata), mai ales pentru ca nu am gem conform - doar magiun.

Cam cati ti-au iesit?


nu cred sa fie vre-o problema cu gemul conform. Eu am la congelator zmeura- cine nu are gaseste la supermarchet pungi cu fructe de padure congelate. Deci punem pe foc o punga de fructe congelate, doua linguri de fructoza, zeama de la jumatate de lamaie si dam cateva clocote. alaturi hidratam un pliculet de gelatina si apoi il aruncam peste fructe. Gata gemul pentru umplut islere!

Nu am numarat cete mi-au iesit dar cu aproximatie vre-o 40 de forme mari si inca pe atatra mici!. Cam un lighenas potrivit!
CITAT(Sheng @ Dec 21 2011, 11:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cred ca-i prea tarziu ! Nu mai are ! rad tare.gif

Da, sigur, nu mai are, nu mai are! Da de ce sa nu mai aiba? Pentru ca e haplea?

Deci imediat si poze. Dar pana atunci concluzie. La gust raman foarte bune dar la aspect sufera putin, le dispare prospetimea din primele zile. Gemul capata un aspect compact si glazura de deasupra se matuieste putin. De fragede sant fragede si gustul foarte bun de la acest gem demential in combinatie cu biscuitul si glazura de cioco! La anul cred ca voi face rondelutele si le voi glazura si aseza pe capace de la cutii de pantofi in asa fel incat sa nu se sprijine un strat de altul, apoi cu o zi sau doua inainte de Craciun o sa le ung cu gem si asa va fi perfect si la gust si la aspect. Eu am un fix si cu aspectul!


Iata dovada

iarna_275.jpg

Se vede in al doilea plan cu glazura s-a vestejit un pic!

Dar fragezimea ramene de invidiat! Bune dom-le! Bune!

#7 Criss.A

Criss.A

    Captain Cook

  • Membri
  • 360 posturi

Postat 23 December 2011 - 12:48 PM

Multumesc pentru reteta de gem cu zmeura! Tot ma gandeam la el, nu eram sigura cum se face.

#8 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 28 December 2011 - 07:35 AM

frumoooooooooos Cris, frumos executat.
Fan n_puiu!

#9 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 28 December 2011 - 08:57 AM

imi plac floricelele din migdale; o sa "fur" ideea

fetelor, in tabelul de pe blogul Doinei merisoarele rosii au IG-ul 45;

eu speram sa le pot folosi la cozonac, insa mi-am luat de-o grija... em_new_05.gif

Editat de Oskkar, 28 December 2011 - 08:58 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi