Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Fursecuri


17 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 January 2012 - 09:39 PM

QUOTE(valery @ Jan 26 2012, 11:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng te roog din suflet sa ne spui si noua reteta ta montificata de fursecuri de la fursecurile Laurei . multumesc anticipat em_new_15.gif


QUOTE(cristinutza29 @ Jan 29 2012, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mai fetelor dar asta e chiar supliciu pt ochisorii mei,nu mai pun de stomacel daca si monti vor arata la fel de frumos nu ma mai joc tongue.gif .Rodica asteptam poze ca sa am ce saliva in continuare,macar cu privitul sa ma satur si eu D.gif


FURSECURI

Reteta Laurei_A este aceasta
http://www.culinar.r.../18797/Ghoriba/


Facuta de mine (mereu) din ½ cantitate ies cam 18 fursecuri :

200 gr. faina de migdale
3 lg. fructoza
50 ml. ulei (sau 25 unt topit + 25 ulei)
1 ou intreg (am facut si cu 2 oua)
1 lgt. praf de copt
1 esenta vanilie
Coaja rasa de portocala obligatoriu



• Se mixeaza oul/ouale cu fructoza pana-si maresc volumul
• Se adauga uleiul (untul topit+ uleiul) treptat
• Se adauga faina de migdale amestecata cu praful de copt
• Fiola de vanilie si rasatura
• Rezulta o coca moale care se pune la frigider cel putin 2 ore
• Dupa 2 ore se scoate si se formeaza bilute care se tavalesc prin fructoza sau nuca rasnita. Daca ne grabim (eu ma grabesc mereu) se ia cu varful linguritei din coca si se pune in tava (impingand cu degetul de pe lingurita) Asa e mai simplu si mai rapid.
* Se pun in tava pe hartie de copt
• Se lasa max.10-15 minute in cuptorul déjà incalzit
• Nu crapa ca in reteta originala daca nu se fac bilute (din pacate)
• Sunt minunate langa Kefir dimineata sau langa o cafea. Sunt pufoase si raman pufoase mai multe zile.

Marturisesc ca le-am facut doar prima data cu unt+ulei si le-am lasat 2 ore la rece, asa cum scrie in reteta Laurei.
Le fac foarte des numai cu ulei si le pun cu lingurita in tava. Ies asa ca in poza. La gust sunt foarte bune si se fac in mare viteza

DSC02756___color.jpg



#2 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 29 January 2012 - 09:49 PM

QUOTE(Sheng @ Jan 29 2012, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Facuta de mine (mereu) din ½ cantitate ies cam 18 fursecuri :

Marturisesc ca le-am facut doar prima data cu unt+ulei si le-am lasat 2 ore la rece, asa cum scrie in reteta Laurei.
Le fac foarte des numai cu ulei si le pun cu lingurita in tava. Ies asa ca in poza. La gust sunt foarte bune si se fac in mare viteza

Senzational Sheng !!!
Mii de multumiri ptr reteta em_new_59.gif floare.gif

Editat de Sheng, 29 January 2012 - 09:55 PM.
scos poza din text


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 January 2012 - 09:56 PM

Cu placere D.gif

#4 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 29 January 2012 - 10:03 PM

Stii ce intrebare am eu pt mataluta?Oare se patreaza proaspete si moi mai multe zile?As vrea sa fac cateva pt tata care e diabetic si sa i le trimit.Felicitari arata minunat si la gust banuesc ca sunt delicioase em_new_15.gif

#5 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 30 January 2012 - 01:34 AM

CITAT(cristinutza29 @ Jan 29 2012, 08:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stii ce intrebare am eu pt mataluta?Oare se patreaza proaspete si moi mai multe zile?As vrea sa fac cateva pt tata care e diabetic si sa i le trimit.Felicitari arata minunat si la gust banuesc ca sunt delicioase em_new_15.gif

Cristinutza ,in cazul in care te grabesti ...indraznesc sa-ti raspund eu pana vine Rodica , a specificat ca se pastreaza la fel de pufoase si dupa mai multe zile la sfrasitul retetei D.gif in paranteza de mai jos am trecut ce a scris Sheng
>>• Sunt minunate langa Kefir dimineata sau langa o cafea. Sunt pufoase si raman pufoase mai multe zile.<<



#6 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 30 January 2012 - 09:44 AM

Sarutmana Valery acusica am vazut si eu sa in cap.gif .Eu citisem aseara reteta si eram asa obosita ca imi fugeau ochii pe ecran.Multumesc mult em_new_15.gif
Inca odata reteta de nota 20 em_new_22.gif ,abia astept sa le fac sa le trimit si sa astept comentarii mai ales ca tata e cam mofturici tongue.gif

#7 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 30 January 2012 - 08:22 PM

Sheng em_new_12.gif em_new_12.gif em_new_12.gif arata superrrr!
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 January 2012 - 09:07 PM

smile.gif Ma bucur ca v-au placut fursecurile
Se fac foarte usor, mai mult dureaza asteptarea cand trebuie sa stea la rece
Le-am incercat in toate felurile : numai cu ulei, cu ulei+unt topit, numai cu unt topit, cu 1 ou, cu 2 oua. Mare atentie ca se ard foarte repede la fund. Neaparat hartie de copt.
Cristinutza fa-le inainte pentru voi ca sa-ti "faci mana" D.gif

#9 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 31 January 2012 - 04:54 PM

Categoric le voi face in weekend.sarutmana pt sfat si pt reteta em_new_15.gif

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 February 2012 - 07:51 PM

Pentru cristinutza29 scoase acum din cuptor.

Ingrediente azi :

400 gr. faina de migdale
6 lg. fructoza
50 gr. unt topit + 50 ml. ulei
2 oua intregi
2 lgt. praf de copt
1 esenta vanilie
Coaja rasa de la o portocala foarte mare

Rezultatul muncii mai ales ca de data asta m-am straduit si le-am facut bilute D.gif
clapping.gif 48 bilute in total heat.gif

fursec___febr.2012.jpg





#11 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 01 February 2012 - 08:09 PM

Ei acusi chiar ca m-ai pus pe jar,deci de abia astept sa vina weekendul cand am dezlegare la dulce sa le fac ca nu se mai poate domle mai ales daca e cu dedicatiune.Pup eu dulce pe mataluta em_new_15.gif em_new_59.gif

#12 Gutzitza

Gutzitza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi

Postat 06 February 2012 - 10:44 AM

Unde gasiti voi de cumparat faina de migdale?

Multumesc

#13 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 06 February 2012 - 10:50 AM

CITAT(Gutzitza @ Feb 6 2012, 08:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Unde gasiti voi de cumparat faina de migdale?

Multumesc

Gasesti pudra de migdale vrac la Auchan, in pungute de 100 gr. la Kaufland sau iti poti face tu macinand migdalele.

#14 Gutzitza

Gutzitza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi

Postat 06 February 2012 - 11:29 AM

Multumesc mult pentru raspuns.
Daca rasnesc migdalele nu ies atatde fina ca pudra de migdale.


#15 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 08 February 2012 - 04:12 AM

CITAT(Gutzitza @ Feb 6 2012, 09:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca rasnesc migdalele nu ies atatde fina ca pudra de migdale.

incearca cu cu cateva migdale , in fuctie de cat rasnesti poti trage o concluze cat de fine sau grunjoase le doresti

#16 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 08 February 2012 - 04:14 AM

QUOTE(Sheng @ Feb 1 2012, 05:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pentru cristinutza29 scoase acum din cuptor.

Rezultatul muncii mai ales ca de data asta m-am straduit si le-am facut bilute D.gif
clapping.gif 48 bilute in total heat.gif

vaiii mai bine nu intram aici , nu stiu cat mai rezist , arata ...grozavvv !!! felictari Sheng floare.gif

#17 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 08 February 2012 - 11:05 AM

QUOTE(Gutzitza @ Feb 6 2012, 09:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Unde gasiti voi de cumparat faina de migdale?

Multumesc


Kaufland, la mine e si la Lidl, dar nu stiu daca e si in Ro.

QUOTE(Gutzitza @ Feb 6 2012, 10:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca rasnesc migdalele nu ies atatde fina ca pudra de migdale.


Nu le rasni exagerat de mult, incearca mereu si vezi cum iese. La sfarsit o poti da prin sita.
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#18 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 09 March 2012 - 09:53 PM

QUOTE(Gutzitza @ Feb 6 2012, 11:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca rasnesc migdalele nu ies atatde fina ca pudra de migdale.


daca nu am ajuns prea tarziu ... eu le bag in blender si apoi le dau prin sita ca sa obtin 2 variante una fina si una grunjoasa , cea grunjoasa o bag la chec si e ok .

sper sa fie de folos !
gata cu asteptarea ...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi