Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Supa crema de brocoli,conopida,praz


10 răspunsuri la acest topic

#1 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 01 February 2012 - 10:35 AM

Supa crema de brocoli,conopida,praz

Ingrediente:

-o punga conopida congelata(400 gr)
-un buchet de brocoli congelat(nu am pus foarte mult, doar pentru culoare si aroma)
-un praz cu tot cu frunzele verzi
-2 cepe potrivite
-2 catei usturoi
-4 linguri ulei masline
-2 linguri smantana pt dres la final
-patrunjel si foarte putin marar taiat marunt
-sare si piper dupa gust


Intai am dat la robot ceapa si prazul.
Am pus intr-un ceaunel mai adanc uleiul de masline si cand s-a incins cat de cat, am turnat ceapa si prazul .Am pus si putina apa ca sa nu se arda ceapa.Cand s-a inmuiat ceapa, am pus si usturoiul pisat bine cu putina sare.Le-am mai lasat cred vreo 5 minute, dupa care am turnat deasupra 4 cani de apa.Le-am lasat sa fiarba cam 10 minute cu apa, dupa care am pus si conopida si brocoli.Le-am mai lasat inca 20 minute sa fiarba impreuna.
Daca dupa ce ati pus conopida si brocoli considerati ca mai trebuie apa, puteti sa mai puneti.Este bine ca apa din vasul in care fierbeti legumele sa fie cu un deget macar mai sus decat acestea.
Cand s-au inmuiat bine toate legumele le-am scos cu o paleta intr-un castronel si le-am blenduit, dupa care le-am turnat inapoi in ceaunel.Le-am mai dat intr-un clocot scurt, cam 5 minute.
Am pus apoi 2 linguri de smantana, am sarat dupa gust si am pus si putin piper, care i-a dat o aroma deosebita.Eu am folosit si piper alb, dar si piper negru.
Dupa ce am inchis focul am pus si putin patrunjel verde si marar taiat marunt.Mie nu prea imi place mararul, asa ca am pus doar foarte putin.

Supica am mancat-o cu chifle monti cu tarate.Normal supele de genul asta se mananca cu crutoane, insa merg de minune cu chiflele 50/50.

Pofta buna!

Miniaturi atașate

  • supa3.jpg
  • supa4.jpg
  • supa5.jpg

Imagini atașate

  • supa1.jpg
  • supa2.jpg

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#2 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 01 February 2012 - 10:09 PM

Delicioasa nu am cuvinte.Felicitari em_new_15.gif

#3 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 02 February 2012 - 02:44 AM

multumim ptr reteta Korinna floare.gif felicitari ! arata foarte bine ! nu am facut nicodata , dar sigur o voi incerca .

#4 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 02 February 2012 - 05:29 PM

korina. arata tare bine supita ta si se face rapidulescu!

#5 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 03 February 2012 - 11:38 AM

CITAT(cris31 @ Feb 2 2012, 07:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
korina. arata tare bine supita ta si se face rapidulescu!


Da crisu....se face foarte repede, e foarte buna la gust si e si usoara.Nu te simti imbalonata sau greu dupa ea.E prima oara cand o fac..a fost o improvizatie si o sa o mai fac si alta data.

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#6 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 03 February 2012 - 06:31 PM

Ca mi-am adus aminte, pentru savoare si culoare poti sa presari in farfurie nucsoara si/sau scortisoara

#7 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 04 February 2012 - 06:57 PM

Am vazut mi-am placut deci iata ce a iesit.Eu nu am avut brocoli si am pus doar conopida.Mersic de reteta si te pupic dulce

Miniaturi atașate

  • SDC10705.JPG


#8 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 04 February 2012 - 07:05 PM

Si tot pentru ca mi-am adus aminte. eu pun in farfurie "crutoane" de cascaval si apoi pun supa fierbinte. Cuburile de cascaval devin usor matasoase si usor crocante, Tare bun.

#9 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 13 April 2016 - 01:10 PM

fac%20unghiile.gif tot cautând pe net o rețetă de supă crema..ce credeți??Am dat fix peste a mea....și am scos-o la imprimanta.Asta înseamnă să fii mafiot! secret.gif


KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#10 ana2liana

ana2liana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 13 April 2016 - 03:17 PM

rad%20tare.gif Super!



#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 April 2016 - 01:53 PM

cheekkiss.gif Korinna ce faci ? Ai plecat sau tot in Ro sunteti ? bye.gif





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi