Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Bomboane, bomboane, bomboane


18 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 14 February 2012 - 05:35 PM

Si pentru ca nu am astampar si pentru ca mi-am cumparat doua forme de silicon pentru cuburi de ghiata de la Ikea in forma de inimioare si iata ce-a iesit.

ianuarie_cul_2012_118.jpg

Deci ne trebuie asa: doua ciocolate 85% cacao, si un pic de ulei de floarea soarelui. o jumatate de borcan de gem de zmeura conform, un plic de gelatina, o lingura apa. Daca nu aveti gem conform, atunci o cescuta de zmeura congelate si o lingurita de fructoza.


Trecem peste indicatia only water scrisa pe forme, le-am spalat cu apa calda si detergent, le-am uscat si apoi am pus la baine marine jumatate de ciocolata faramata si o lingurita nu prea plina de ulei.
Dupa ce s-a topit, cu ajutorul unei pensule de pictura ungem interiorul formelor cu ciocolata. Dam la frigider pentru 5 minute, pana se usuca ciocolata. Repetam de trei ori aceasta operatie avand grija sa acoperim uniform goacele.
Intr-un ibric punem plicul de gelatina, lingura de apa, amestecam si adaugam gemul. Lasam pe foc pana da cateva clocote. Lasam sa se racoreasca un pic si folosim o bucata de tifon prin care strecuram compozitia, sa renuntam la seminte. Lasam inca ceva timp sa se racoreasca, pana se ingroasa un pic compozitia si nu ne frigem la degetele si turnam cu lingurita in formele tapetate cu ciocolata. Dam din nou la frigider.
Ultima operatie, topim si ultima jumatate de ciocolata si punem capac la bombonici, dam din nou la frigider. Nu dureaza mult si se intareste. intai cu lama subtire a unui cutit dam ciocolata in exces la o parte. Inpingem usor fundul bombat al formelor si bombonicile ies usor.
Bine, pot sa apara si rebuturi, atunci cand nu am dat prea bine stratul de ciocolata, dar cu acestea se incepe degustarea. Se poate apoi cu ceva ciocolata ramasa si pusa in punga si ciupit cu forfecutul o gaurica mica, se pot bibili cateva dungulite de decor, dar nu-i musai.

asta-i forma, pregatita


ianuarie_cul_2012_108.jpg

aici umpluta si pregatita pentru deversare

ianuarie_cul_2012_109.jpg

si rezultatul final

ianuarie_cul_2012_111.jpg

ianuarie_cul_2012_095.jpg

ianuarie_cul_2012_099.jpg

Au iesit 24 de bombonici. Astea sunt si de post si monty.

Acum variante sunt multiple la umplutura si daca va trebuie si nemonty si la ciocolata.
La umplutura mai potem folosi gem de capsuni, peltea, magiun. Sau diferite retete de mousse.
Eu ma gandesc la niste albus batut bine pana se face bezea si cu ceva nuci pralinate, sau un mousse de ness sa cafea.
Deocamdata declar experimentul reusit. Se topesc in gura. Nu necesita cine stie ce indemanare si nici prea multa munca. Doar timpii de asteptat, dar nici astia nu sunt chiar asa de exagerati. Si apoi cred ca pot fi facute si cu mai mult tip inainte de-a avea nevoie de ele si tinute in cutie de carton captusita cu hartie pergament. Asta daca rezistati sa nu le mancati.

#2 Criss.A

Criss.A

    Captain Cook

  • Membri
  • 360 posturi

Postat 14 February 2012 - 05:48 PM

Te felicit! Esti foarte priceputa! Ai mult talent, rabdare si imaginatie. Nu spun de cate ori mi-ai facut pofta cu retetele postate! Si tu si celelalte fete!
Fetelor, suntem recunoscatoare ca va faceti timp sa ne luminati si pe noi!

#3 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 14 February 2012 - 08:21 PM

Vai Cris ce imi faci tu mie,salivez intr-una aici si formele de silicon sunt tare dragute.Daca fac intr-o forma obisnuita de cuburi de ghiata crezi ca vor iesi/?Nu am facut niciodata ,insa bombonicile ma indeamna la un pacat delicios parca ar spune:trebuie sa ne faci rad tare.gif

#4 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 February 2012 - 09:36 PM

munch.gif crazy.gif Nu am cuvinte.......imi vine sa mananc monitorul D.gif

Atentie la magiun! Cu magiun ies de F2!!!!
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 February 2012 - 09:42 PM

crazy.gif Si eu ca si Gaby e dus.gif

#6 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 14 February 2012 - 10:17 PM

CITAT(cristinutza29 @ Feb 14 2012, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai Cris ce imi faci tu mie,salivez intr-una aici si formele de silicon sunt tare dragute.Daca fac intr-o forma obisnuita de cuburi de ghiata crezi ca vor iesi/?Nu am facut niciodata ,insa bombonicile ma indeamna la un pacat delicios parca ar spune:trebuie sa ne faci rad tare.gif


Neh, nu merge, am incercat dar n-am reusit sa le scot din formele clasice din plastic, sau poate nu stiu eu smecherezu. Insa poti sa faci bombonici ca aici
CITAT(M_rules @ Feb 14 2012, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
munch.gif crazy.gif Nu am cuvinte.......imi vine sa mananc monitorul D.gif

Atentie la magiun! Cu magiun ies de F2!!!!

Scuzati va rog, imbatata de amorul artei am uitat sa precizez F2.
Si am uitat sa va spun ca aceste forme costa in jur de 4 lei si ceva. Deci foarte ieftin. Asa ca pentru fetele din Bucuresti e rezolvata problema.

#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 15 February 2012 - 08:41 AM

un plic de tort-jelee

Eu nu stiu ce este asta. Este un fel de gelatina?

Arata super, super, super. Forme de la Ikea am si eu, rabdarea pe care o ai tu mi-ar trebui....Felicitari!

#8 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 February 2012 - 09:02 AM

Genial arata, Cris - zau ca esti maestra D.gif .
Dar tort-gelee nu e ala colorat? Ala de are si zahar in el? Eu stiu ca gelatina simpla doar atat are scris pe plic: Gelatina (eu o folosesc si la dulce si la sarat).

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 February 2012 - 12:24 PM

QUOTE(adeje @ Feb 15 2012, 08:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
un plic de tort-jelee

Eu nu stiu ce este asta. Este un fel de gelatina?

Da D.gif

QUOTE(SEAndreea @ Feb 15 2012, 09:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar tort-gelee nu e ala colorat?

Asta e cel rosu dar este si transparent
Pe asta-l folosesc si eu la crema. De el ziceai ?

#10 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 15 February 2012 - 12:27 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 15 2012, 10:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Asta e cel rosu dar este si transparent

Multumesc, acum stiu dupa ce sa ma uit.

#11 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 February 2012 - 12:55 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 15 2012, 12:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da D.gif
Asta e cel rosu dar este si transparent
Pe asta-l folosesc si eu la crema. De el ziceai ?

Da, asa e, tort-gelee e si alb, dar nu au ambele zahăr?

Despre cel de al doilea, da, e singurul pe care l-am folosit pana acum.

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 February 2012 - 02:02 PM

QUOTE(SEAndreea @ Feb 15 2012, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, asa e, tort-gelee e si alb, dar nu au ambele zahăr?

Nu stiu, nu folosesc. Trebuie sa citim pe o eticherta cand ne-o cadea in mana

#13 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 15 February 2012 - 05:16 PM

Scuze fetele, m-a lamurit Andreea, tort-jelee are zahar in compozitie, sincer nu am crezut ca are, dar pacat ca nu am verificat.
Sincer am vrut sa obtin o anumita textura la umplutura. Si pufoasa, si aerisita, dar si cu prestanta, sa nu se scurga atunci cand muscam din bomboana. O sa incerc in we cu o jumatate de plic de gelatina, nu vreau sa pun unul intreg, sa nu obtin efectul de cauciucat, ma rog, pitici pe creier, nu ma bagati in seama.
Oricum Rodica te rog frums sa modifici, sa scrii gelatina, sa nu incurcam fetele!
Revenind, ma bucur ca va plac si sunt convinsa ca cine o sa le incerce n-o sa aiba regrete!

#14 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 15 February 2012 - 07:29 PM

OOOOOMMMMMGGGGGG ce minuneeeee !

cu prima ocazie iau forme si incerc ... sper sa si iasa wish.gif
gata cu asteptarea ...

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 February 2012 - 09:17 PM

QUOTE(cris31 @ Feb 15 2012, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oricum Rodica te rog frums sa modifici, sa scrii gelatina, sa nu incurcam fetele!

Rezolvat smile.gif

#16 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 05 May 2014 - 12:27 PM

Nu m-am lasat pana nu le-am incercat. A meritat tot efortul!

Miniaturi atașate

  • rsz_120140502_124224.jpg


#17 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 05 May 2014 - 12:29 PM

Si poze cu sectiunea si cu forma pe care am folosit-o.

In interior am pus alune de padure si gem fara zahar (mere si afine cred). N-am pus gelatina si nici apa. Le-am tapetat de 3 ori.


Am uitat sa zic ca am topit ciocolata la microunde intr-un bol.

Miniaturi atașate

  • rsz_20140502_124358.jpg
  • rsz_20140502_172513.jpg

Editat de adeje, 05 May 2014 - 12:46 PM.


#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 May 2014 - 02:44 PM

Aaaaah ! groupwave.gif Ce invidioasa sunt ! D.gif

#19 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 05 May 2014 - 04:46 PM

De la Pesi am venit fuguta aici!

Ouau!!!!! Tare frumoase si bune cred!!! Sectiunea trebuie mancata prin monitor!
Am uitat de ele si acum am forme de silicon de bomboane de alea adevarate, care se desfac mai usor. Astea de la Ikea, de cuburi de gheata sunt mai dure si e un pic de chinuiala la desfacut, dar se merita. Am vazut in timp ca daca lasi formele umplute sa se intareasca la congelator bombonicile se scot mai usor si fara rateuri. Mie aici mi-a fost cel mai greu, ca de pensulit e chiar placere.
Si zici ca nu e nevoie de nici un stabilizator la gem? E foarte bine asa.
Ar trebui sa mai fac si eu.

Editat de cris31, 05 May 2014 - 04:48 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi