Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Flan de dovlecei


9 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 March 2012 - 05:28 PM

Flan de dovlecei
(reteta am luat-o de pe net deoarece dand search pe culi am gasit-o pe cea postata de Stela dar avea ceapa+dovlecel pe foc si n-am vrut ceapa )
Mai era si topicul deschis de Adriana cu peste 30 retete cu dovlecei floare.gif dar "flan" nu am gasit

Ingrediente:

3 dovlecei rasi (1 kg)
3 oua
~ 150 gr smantana (acra) cu 14% grasime
2 catei de usturoi facuti terci
1 lgt de nucsoara
sare
marar n-am avut din pacate

* Dovleceii se rad si se storc bine. Apoi putin caliti (vreo 10 minute) ca sa nu mai aiba nici pic de apa (asa scria la reteta, asa am facut)
* ouale batute bine cu smantana, sarea, usturoiul, nucsoara (toate dupa gust) peste care
* se adauga dovleceii
* se rastoarna totul intr-o forma unsa putin
* se da la cuptor cca. 45 minute

Are un gust minunat motiv pentru care se mananca rapid dar se face si extrem de usor.

DSC02865___mic.jpg DSC02873___mic.jpg

DSC02874____aproape___mic.jpg


Observatie : trebuia s-o pun intr-un vas mai mic sau cantitate dubla, sa fie mai inalta dar nu am stiut cat creste si nu vroiam sa dea peste margine. Nu creste foarte mult.



#2 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 15 March 2012 - 06:16 PM

Pentru ca mie imi plac dvleceii, sigur o sa incerc si eu. As vrea sa intreb daca rece e la fel de bun, dar cred ca n-am sanse sa aflu acum. Ma gandeam ca ar merge si la job o gustarica luata in fuga.
multam de ideie!

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 March 2012 - 07:31 PM

Nimic n-a ramas . A fost subtirica. Dar nu are de ce sa nu fie buna rece.

#4 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 15 March 2012 - 10:03 PM

CITAT(Sheng @ Mar 15 2012, 05:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nimic n-a ramas . A fost subtirica. Dar nu are de ce sa nu fie buna rece.

Sheng , da-mi voie sa te pup ptr noua reteta de dovlecei , sunt moarta dupa dovlecei , abia astept sa o incerc !
- arata minunat ! nici nu mam ir ca nu ma ramas nimic din ea D.gif

#5 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 16 March 2012 - 10:55 AM

Delicioasa,cred ca rece e si mai buna pt ca se imbina toate aromele si cred ca merge de minune la micul dejun alaturi de niste rosioare yumeeeeee yummmmm.Sarutmana pt rateta floare.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 June 2012 - 10:45 AM

S-a umplut piata de dovlecei asa ca aseara am facut si am si mancat. Bun, bun de tot em_new_12.gif

DSC03044___micsorat.jpg

DSC03046___mic.jpg


#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 11 June 2012 - 01:32 PM

Ce frumos s-a rasturnat.

#8 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 11 June 2012 - 02:29 PM

[quote name='Sheng' post='1043451' date='Jun 11 2012, 10:45 AM']S-a umplut piata de dovlecei asa ca aseara am facut si am si mancat. Bun, bun de tot em_new_12.gif

Arata f bine dar in prima poza pare mai rumenita. De data asta cred ca ai pus si marar sau asa pare.

Editare: scos pozele

Editat de Flory28, 11 June 2012 - 02:31 PM.


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 June 2012 - 03:38 PM

Da, am pus marar din belsug ca e in piata o multime !
Bietul meu flan este fara cojita aia minunata de culoare roscata pentru ca ......'cineva' a jupuit-o si a mancat-o, placut surprins de faptul ca se desprinde foarte usor (normal ca eu nu eram de fata) rad tare.gif

#10 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 11 June 2012 - 05:21 PM

Delicios si grasunel flanul mataluta.Cum sa nu papae cojita persoana in cauza cand l-o fi vazut asa dolofanel si apetisant D.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi