Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - prajitura turnata cu kefir/iaurt


2 răspunsuri la acest topic

#1 iomiralu

iomiralu

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 13 April 2012 - 06:45 AM

Am incercat prajitura turnata si cu kefir.



Ingrediente blat: 4 oua, 2 +1/2 linguri fructoza, 6 linguri faina de migdale, 1/2 praf de copt

Ingrediente "crema" de iaurt sau kefir: 500g iaurt sau 2+1/2 cani kefir, 3 linguri fructoza, 3 oua

Pentru blat se bat spuma tare albusurile cu fructoza, se adauga galbenusurile iar la sfarsit faina de migdale amestecata cu praful de copt
Se pune intr-o cratita sau tava mai inalta si se da la cuptor pana se incheaga compozitia (eu m-am grabit si se vede si in poza cum se ducea "crema de kefir" la fund. M-am oprit si am mai dat-o la cuptor pana s-a legat bine.
Intre timp amestecati iaurtul sau kefirul cu fructoza si ouale si cand blatul este pregatit turnati iaurtul sau kefirul si mai dati la cuptor pana se intareste si "crema" de iaurt sau kefir.
Cea cu kefir nu a iesit asa aspectuoasa dar parerea mea ca a iesit mai gustoasa. Kefirul fiind mai lichid a insiropat foarte bine blatul, spre deosebire de iaurt unde blatul a fost uscat.
Si acum pozele. Sper sa va placa si sa incercati
Nu uitati sa puneti hartie de copt cand coaceti blatul sa acopere bine peretii vasului (nu ca mine) ca altfel o sa curga "crema" si prin cratita

Miniaturi atașate

  • etapa_1_praj_cu_iaurt.jpg
  • etapa_2_praj.jpg
  • etapa_3_praj.jpg
  • etapa_4_praj.jpg


#2 IoanaBebe

IoanaBebe

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi

Postat 13 April 2012 - 09:32 AM

Arata foarte bine, si pufoasa tongue.gif , cu siguranta am sa o incerc si eu em_new_15.gif .

#3 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 04 June 2012 - 07:58 AM

am facut si eu prajitura cu iaurt

nu a iesit perfecta (se si vede in poza ca e cam parlita pe fund) insa este gustoasa

eu am modificat un pic reteta; pt blat am pus 3 oua in loc de 4 si 8 linguri de faina de migdale in loc de 6 (eu am batut ouale cu mixerul; cand am pus cele 6 linguri de faina mi s-a parut prea lichid aluatul asa ca am mai adaugat inca 2; data viitoare nu mai folosesc mixerul...)

pt crema am pus 2 oua si mai putin iaurt pt ca... iaurtul era foarte lichid;

initial, credeam ca va fi un esec pt ca crema nu era cremoasa, era de consistenta laptelui, credeam ca o s-o mananc cu lingurita...

la cuptor insa s-a omogenizat; prajitura s-a taiat foarte bine dupa cum se vede si din poza;

daca o faceti, atentie sa nu o tineti prea mult timp in cuptor (cum am facut eu tongue.gif )

data viitoare va iesi perfecta;

Imagini atașate

  • DSCF5387.JPG
  • DSCF5390.JPG

Editat de Oskkar, 04 June 2012 - 07:59 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi