Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Pasca de Paste


7 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 April 2012 - 08:40 PM

Pasca sau tarta cu branza


De Paste am facut exact pasca moldoveneasca cu aluat fraged postata de Cerra floare.gif dar cu faina integrala deci faza II

Ieri am refacut-o pentru faza I monti

Blat:

250 gr. faina de migdale (+ vreo 2 linguri, mi s-a parut prea moale)
125 gr. unt moale
1 ou intreg
1 lgt praf de copt
1 fiola vanilie

Se amesteca toate cu mana si se intind (tot cu mana) in forma cu peretii detasabili (20 cm).
Se da la rece pana se intareste.

Crema de branza
(Cantitatile sunt jumatate din reteta postata de Cerra)

100 gr unt frecat cu
3 lg. fructoza , la care se adauga treptat
4 galbenusuri
0,500 kg ( 2 pachete ) branza de vaci mixata (sa fie mai uscata)
vanilie
coaja rasa de lamaie + portocala (obligatoriu)
6 caise taiate cubulete
4 albusuri batute separat
2-3 lg. faina de migdale

* Se scoate forma cu aluat din frigider si se rastoarna crema.
* Se niveleaza.
* Se coace aprox 1 ora la foc potrivit (nr.5) 160- 170 grade, nu la foc mare
Blatul este minunat se topeste-n gura

Am avut focul ceva mai mare si a crapat iar apoi s-a lasat putin dupa cum se vede. Gustul nu se comenteaza e minunat
La cea facuta de Paste am fost atenta si mi-a iesit de nota 10

Pasca___2_b___crop.jpg

DSC02941_crop.jpg


#2 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 25 April 2012 - 09:02 PM

Bravo!!!!

Ai facut o Pasca foarte apetisanta. Ma bucur ca ai incercat reteta mea si ma bucur mult ca ai transformat`o Monti. Asa poate ca incearca mai multe fete sa o faca chiar asa cum ai zis si tu (Pasca de Pasti si peste an tarta cu branza). em_new_15.gif

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 April 2012 - 04:46 PM

Pup Cerra si multumesc din nou pentru reteta. De fapt pentru reteta de crema branza ca nu-mi iesea niciodata asa de bine ca acum.

#4 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 26 April 2012 - 10:09 PM

CITAT(Sheng @ Apr 26 2012, 02:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pup Cerra si multumesc din nou pentru reteta. De fapt pentru reteta de crema branza ca nu-mi iesea niciodata asa de bine ca acum.
Sheng arata minunat pasca ta floare.gif, ai impresia ca este un tortulet , extraordinar !!! multumim Cera si tie Sheng ptr ca ai adus reteta asta minunata in viata celor care tin monti em_new_15.gif


#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 May 2013 - 04:03 PM

Mult a durat pînă am descărcat şi eu pozele de pe card...
Rodica, două am făcut (una pentru mers în vizită) şi s-au bătut turcii la gura tuturor. În vizită n-am putut s-o pozez tăiată, îţi dai seama, iar cînd am venit acasă... nu mai era nici o firimitură! Aşa că poză cu secţiunea n-am, numai eterne recunoştinţe din partea tuturor!

Pasca2013.jpg

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 Criss.A

Criss.A

    Captain Cook

  • Membri
  • 360 posturi

Postat 17 May 2013 - 10:23 PM

Arata nemaipomenit! Felicitari! Si inca o data, multumim pentru reteta, Sheng.

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 May 2013 - 12:55 PM

Ooooooooooooo D.gif ce minunatie ti-a iesit ! floare.gif
Sa va fie de bine !
CrissA si tu ai facut-o de Paste ?

#8 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 25 May 2013 - 11:39 PM

Felicitari pentru pascute! Sunt foarte frumoase! Si eu am facut de Paste si dupa Paste la cererea familiei dar cu o mica diferenta. Am pus acele linguri de faina de migdale in compozitie, din comoditate cred.

Miniaturi atașate

  • 316173_506982459351673_645892737_n_001.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi