Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Placinta turnata de naut


4 răspunsuri la acest topic

#1 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 03 May 2012 - 09:39 AM

Ingrediente:

Pt aluat:
naut
iaurt
o lingurita de boabe de mustar (optional)
1 ou
chimen
sare

Pt umplutura:
branza
marar
patrunjel
ardei rosu

Nautul l-am germinat apoi l-am macinat impreuna cu boabele de mustar. Am adaugat iaurt si am lasat la fermentat timp de vreo 12 ore.

Dupa fermentare am amestecat compozitia cu un ou, chimen, sare. Scopul este de a rezulta un aluat ca de clatite, asa ca daca mai e nevoie se mai adauga iaurt.

Pt. coacere am folosit metoda explicata de Mon la prajitura turnata (jumatate de aluat se coace 10 minute la cuptor, dupa 10 minute am pus umplutura si restul de aluat; am lasat la cuptor pt inca cca. 20 minute).

Pt. umplutura am amestecat toate ingredientele. Bineinteles ca la umplutura se poate inova, puteti pune orice vreti...
--------------------
Germinarea si fermentarea sunt etape optionale, se poate sari peste ele.

Eu am urmat metoda descrisa in Nourishing Traditions de Sally Fallon. Conform cartii, leguminoasele astfel pregatite sunt mai hranitoare, digestia este mai usoara.

Cine stie cartea si o vrea, sa-mi spuna. O am in format pdf. in engleza...

Imagini atașate

  • post_247960_1335761977.jpg
  • post_247960_1335761983.jpg
  • post_247960_1335762005.jpg

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#2 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 May 2012 - 10:11 AM

ce frumuşică eee...
Bravo, Oskkar (deşi, cu tine, Valery şi Cris, cel puţin, aş sta toată-ziua-bună-ziua să zic bravo pe-aici!).

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#3 puisorul2

puisorul2

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi

Postat 05 May 2012 - 02:19 PM

Foarte interesanta reteta. Cat timp ai germinat nautul? Tocmai mi-am cumparat naut ( din Cora,marca proprie la un pret foarte bun) si as incerca reteta. Doar ca nu am germinat nicioadata naut. Cat naut ai folosit?

#4 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 06 May 2012 - 07:34 AM

CITAT(puisorul2 @ May 5 2012, 12:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte interesanta reteta. Cat timp ai germinat nautul? Tocmai mi-am cumparat naut ( din Cora,marca proprie la un pret foarte bun) si as incerca reteta. Doar ca nu am germinat nicioadata naut. Cat naut ai folosit?

nautul la mine germineaza in 3-4 zile, depinde de caldura, lumina...aici a scris Onaf despre germinare; este si o postare a sorinei-daniela cu nautul germinat...poate te ajuta

nu stiu sa-ti zic exact cantiatea, eu am pus vreo doi-trei pumni de naut la inmuiat; cu cantitatea asta teoretic iese o placinta pt doua persoane...pt placinta asta am folosit naut de la Mega Image marca proprie

daca faci sa-mi spui cum a iesit

vezi ca placinta imediat ce o scoti din cuptor e mai moale...nu o poti manca decat cu lingura tongue.gif daca vrei sa o poti taia cuburi, tre sa astepti sa se raceasca; mie mi se pare mai buna rece...

din Cora mai nou imi cumpar si eu pt ca e mai la indemana; inainte imi luam la acelasi pret de la Mega Image...

Editat de Oskkar, 06 May 2012 - 07:40 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#5 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 06 May 2012 - 06:24 PM

de data asta am inlocuit nautul cu lintea

pt umplutura am folosit spanac, ceapa, usturoi, branza

Imagini atașate

  • DSCF5337.JPG
  • DSCF5346.JPG

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi