Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Prajitura cu rabarbar


13 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 23 May 2012 - 08:59 AM

Prajitura cu rabarbar
(mi-a iesit de F2, pentru ca am folosit numai faina de grau macinis integral, nu aveam in casa pudra de migdale sau tarate), combinand cele 2 retete de mai jos:

http://www.culinar.r...ra-si-migdale-/
http://www.culinar.r...psuni-si-spuma/

Ingrediente:

1 tija rabarbar
2 oua
1 pahar lapte monti (smantana pentru frisca diluata cu apa)
1/4 pahar ulei
1 lingurita praf copt
1 fiola esenta vanilie
4 linguri rase fructoza
aprox 2 cani faina de grau macinis integral

Am amestecat ingredientele (la gramada) pana a iesit o compozitie grosuta (ca la chec) pe care am rasturnat-o in tava tapetata pe hartia de copt.
Tija de rabarbar am taiat-o in rondele subtiri, pe care le-am pus in tava deasupra compozitiei inainte sa o pun la cuptor.
Am tinut-o in cuptor 30 minute la 200 grade, dar tot proba scobitorii ramane de baza.

Mie mi-a iesit de F2 dar se poate face fara probleme de F1 (fie cu pudra de migdale, fie faina si tarate in cantitati egale).

A iesit dulce acrisoara, racoritoare.

Forma este cea rotunda din poza si are diametrul 23 cm

Miniaturi atașate

  • rsz_picture_147.jpg
  • rsz_picture_161.jpg
  • Picture_166.jpg

Imagini atașate

  • gratinera_set_vase_pentru_servit_buc_alb__0097052_PE237262_S4.JPG

Editat de Sheng, 23 May 2012 - 12:45 PM.
merge posts


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 May 2012 - 11:17 AM

floare.gif Ce frumoasa este !


#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 23 May 2012 - 05:03 PM

Mama mia ce frumoasa este si fresh!
Formele alea doua le ai de la Ikea? Ca si eu am doua la fel si mi-s tare dragi.

#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 24 May 2012 - 06:49 AM

CITAT(cris31 @ May 23 2012, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Formele alea doua le ai de la Ikea? Ca si eu am doua la fel si mi-s tare dragi.

Da, sunt de la Ikea. Sunt faine, merg si ca platouri.

#5 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 08 June 2012 - 12:24 PM

Am refacut prajitura folosind de data asta tije mai mari, verzi dar mai carnoase.
Am folosit de data asta o tava de silicon.

adeje___2.jpg

adeje___1.jpg

#6 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 08 June 2012 - 12:28 PM

Si sectiunea:

Picture_1419.jpg

#7 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 09 June 2012 - 11:43 PM

Foarte frumoasa si foarte pufoasa ! floare.gif
E de F1 sau tot de F2 e facuta ? Imi permit sa te intreb ptr ca e un puff foarte frumos crescuta ! Felicitari !!!!


#8 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 11 June 2012 - 07:28 AM

CITAT(valery @ Jun 9 2012, 09:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
E de F1 sau tot de F2 e facuta ?

Da, este de F2, contine numai faina de grau macinis integral.



#9 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 11 June 2012 - 07:31 AM

Mai aveam o tija, asa ca am facut mini briose cu rabarbar.

Miniaturi atașate

  • Picture_1461.jpg

Editat de adeje, 11 June 2012 - 07:34 AM.


#10 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 11 June 2012 - 07:37 AM

Tava este de 30 de briose, micute, ce e drept.

Miniaturi atașate

  • Picture_1459.jpg

Editat de adeje, 11 June 2012 - 07:37 AM.


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 June 2012 - 10:19 AM

Ce dragute sunt D.gif

#12 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 11 June 2012 - 05:39 PM

Ce umflatele au iesit,parca sunt niste nasturasi deliciosi.Bravo adeje.

#13 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 29 January 2013 - 02:18 PM

Dupa cum am promis am facut refacut reteta de prajitura cu portocale pentru F1. Reteta este aceeasi ca mai sus am inlocuit faina integrala cu amestec de faina integrala si tarate de ovaz cu singura mentiune ca cele doua cani de faina nu au fost pline ochi ci upmlute cam 3/4. Mai jos aveti dovada!21012013065.jpg
21012013066.jpg
Se poate vedea si dimensiunea formei de tarta!21012013067.jpg

Precizez ca amestecul de faina integrala si tarate de ovaz a fost in proportie de 50:50, iar cele doua cani de faina mentionate in postul anterior contineau acest amestec, pentru a fi conform cu F1.





#14 anaooana

anaooana

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi

Postat 31 January 2014 - 08:37 PM

Trebuie sa incerc si eu reteta. Eu i-as pune mere deasupra, ca tot vroiam sa fac ceva cu mere....



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi