Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Biscuiti rapizi din tarate de ovaz


4 răspunsuri la acest topic

#1 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 01 June 2012 - 01:34 AM

Biscuiti rapizi din tarate de ovaz

Ingrediente

* 150 grame tarate ovaz rasnite
* 50 grame unt cocos
* 1 ou
* 1 fiola de rom , scortisoara , cacao ptr aroma
* pudra de roscove 3- 4 linguri ( eu am pus ochiometric )
* praf de copt stins cu 2 - 5 linguri chefir ( smantana grasa cine doreste )

Preparare :

Taratele de ovaz rasnite se amesteca bine cu untul de cocos , se adauga pudra de roscove , cacao, scortisoara + un praf de sare , urmeaza oul , fiola de rom , la inceput 2 -3 linguri de chefir sau smantana ( eu am pus chefir ) amestecam pana se omogenizeaza , daca pare prea vartos aluatul mai adaugam 2-3 linguri chefir si praf de copt cine doreste (eu am pus )

Rezulta un aluat destul de tare , se pot modela bilute in mana , dar se si poate intinde ptr a da ce forma dorim ( eu am facut bilute in mana si am aplatizat cu furculita , am facut gaurele cu varful de la un sprit direct din tava
- asezate pe hartie de copt , copt rapid la foc mare in jur de 7=10 minute , la cuptorul meu (cuptorul sa fie incins bine )
-Este foarte rapid si foarte gustos ! se pastreaza fragede si peste cateva zile!
- Se pot glazura, stropi cu ciocolata, adaugat fructe uscate in ingredient sau papati simpu cum am facut eu !

valery___1.jpg _Valery___2.jpg

#2 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 07 June 2012 - 08:23 PM

Sunt absolut deliciosi.Sarutmana pentru reteta.Eu i-am pus direct in tava de copt cu lingurita,mi-a iesit aluatul mai moale pentru ca mi-a scapat putin mai mult chefir, insa sunt atat de pufosi ca se topesc in gura iar gustul demential de ciocolatos.Tura asta e a sotului ca deja i-a pus la pachet sa ii aibe la scarbici.

Miniaturi atașate

  • biscuiti_cu_tarate_de_grau.jpg


#3 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 07 June 2012 - 11:40 PM

Cristinutza , foarte frumoase ti-ai iesit floare.gif
Ma bucur din suflet ca va place si tie si familiei .
-Rapid si gustos , si e foarte monti D.gif e doar tarate de ovaz .
De legat se leaga chiar daca scapi mai mult chefir , si evident iasa mai pufosi gen fursec , data viitoare , daca doresti sa le mai faci si vrei gen biscuite cum am facut eu pui mai puitin chefir si modelezi bilute , si dai ce forma vrei tu , sau intinzi pe hartie de copt , iasa sfaramicioase si crocante , nu stiu cum sa explic :D:Important este ca va place !
-Voi incerca si eu varianta cu lingurita ,arata pra bine ca sa-i pot rezista ...

Pupici !



#4 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 06 October 2012 - 06:04 PM

Am facut biscuitii a doua oara, prima data nu le-am facut poze ca nu am aavut cand, asta dupa ce fiica-mea cand a vazut pudra de roscove a zis ca nu mananca ea asa ceva. Alta generatie!
Multumim de reteta Valery si ai mei au iesit mai rustici, sauvage, necizelati, ce mai, dar buni, amarui, fragezi.......

Miniaturi atașate

  • praji_001.jpg

Editat de ghiana, 06 October 2012 - 06:05 PM.

ghiana

#5 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 08 October 2012 - 11:24 PM

Ghiana , super ti-a iesit ! ma bucur din suflet ca ti-a placut ! em_new_59.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi