Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Piscoturi de casa


6 răspunsuri la acest topic

#1 LadybirdBeetle

LadybirdBeetle

    Bucataras

  • Membri
  • 55 posturi

Postat 27 July 2012 - 10:27 PM

Ingrediente:

SSCN1810.JPG

Pentru piscoturi am folosit :
5 oua,
60 gr fructoza,
100 gr faina Monti
(integrala+tarate).

Pentru crema la tiramisu am folosit :
o cutie de mascarpone,
o cutie smantana dulce pt frisca
si
inca 60 gr fructoza(se poate mai mult,mie nu pre imi place dulce).

Pentu piscoturi am amestecat jumatate din cantitatea de fructoza cu galbenusurile (bineinteles separate de albusuri),am batut spuma albusurile cu fructoza ramasa,apoi le-am amestecat cu grija.
SSCN1811.JPG
SSCN1812.JPG

Am adaugat si faina ,asa arata compozitia finala pt piscoturi:

SSCN1813.JPG

Cu ajutorul unei pungi si al unui dui am spritat piscoturile pe hartia de copt

SSCN1814.JPG

Le-am copt la 180de grade timp de cateva minute

SSCN1815.JPG

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am pudrat cu putina fructoza

SSCN1816.JPG

Dupa ce s-au racit m-am apucat de tiramisu.
Pentru crema am amestecat fructoza cu mascrpone cu ajutorul unui blender,apoi am adaugat frisca batuta,am omogenizat si gata..
Piscoturile le-am inmuiat in cafea(decaf in cazul meu) si am inceput primul rand

SSCN1817.JPG

Vedeti manuta ?Fiica mea cea mare...
Dupa ce am terminat de pus piscoturile le-am acoperit cu crema

SSCN1818.JPG

Le-am pudrat din belsug cu cacao

SSCN1819.JPG

Am mai pus un rand

SSCN1820.JPG

Si am repetat toata operatiunea

SSCN1821.JPG

L-am bagat in frigider,dar nu am avut pace de el,dupa abia 20 de minute m-am trezit mancand.Trebuia s-o mai las la inchegat,dar a fost buna si asa...

SSCN1827.JPG



[/url]

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 July 2012 - 07:33 AM

Felicitarti floare.gif Arata superb em_new_12.gif
Cred ca poti folosi si faina de migdale pentru piscoturi. Vor fi mai albe si mult mai sigur de F1
Multumim pentru reteta em_new_59.gif

#3 LadybirdBeetle

LadybirdBeetle

    Bucataras

  • Membri
  • 55 posturi

Postat 28 July 2012 - 10:28 PM

CITAT(Sheng @ Jul 28 2012, 05:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitarti floare.gif Arata superb em_new_12.gif
Cred ca poti folosi si faina de migdale pentru piscoturi. Vor fi mai albe si mult mai sigur de F1
Multumim pentru reteta em_new_59.gif


Multumesc Sheng! cheekkiss.gif
Indiscutabil cu faina de migdale ar avea IG mai mic si ca gust este mult peste faina cu tarate,insa la aspect are de suferit.Initial am facut-o cu faina de migdale(cea de la Kaufland pe care o folosim cu drag) si nu prea mi-a iesit...la gust super,dar aluatul s-a cam lasat si s-a taiat,piscoturile erau cam "pleostite".Am repetat crezand ca am gresit pe undeva (nu am batut destul ouale,ori nu au fost destul de proaspete),mai ales ca pentru un blat simplu merge bine faina de migdale,dar rezultatul a fost acelas.Poate cu faina din migdale decojite ,macinate fin ar iesi(daca pentru macarons merge...),dar nu stiu zau ,daca ar creste .

[/url]

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 July 2012 - 12:42 PM

Deci asa de rau s-a comportat faina de migdale ? rolleyes.gif
Poate adaugand tarate de ovaz si-o schimba atitudinea ? D.gif

#5 leo53

leo53

    Big Chef

  • Membri
  • 956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:sibiu

Postat 27 March 2013 - 04:11 PM

Vin si eu cu o reteta de piscoturi , asemanatoare cu cea a lui LadybirdBeetle dar eu am folosit tarate de ovaz si bicarbonat de amoniu.Rezultatul e satisfacator daca ai rabdare sa faci piscoturi.
PISCOTURI
Reteta:

8 oua
8 Lg ulei
Esenta de vanilie
150gr.fructoza

50 gr -fructoza)- pentru presarat – cine doreste – (eu nu le-am mai presarat pt ca le muiam in cafea si am pus in cafea fructoza s-o indulcesc un pic.)
150gr.faina 7 spice integrala
150gr.tarate de ovaz bine rasnite.
1plic bicarbonat de amoniu
1 lgt. otet


Albusurile se bat cu 1/3 din fructoza spuma (batz )
Galbenusurile se freaca - cu lingura - cu restul de fructoza si cu uleiul.
Se toarna compozitia de albus peste cea de galbenus . Se adauga si bicarbonatul de amoniu stins cu otet si esenta de vanilie.
Se adauga faina proaspat cernuta si amestecata cu taratele de ovaz rasnite- in ploaie.
Aluatul rezultat va fi fluid. Ceva mai tare decat cel pentru aluaturile turnate. Trebuie sa isi mentina forma dar sa curga totusi Aici daca nu e fluid se subtiaza cu sifon –( sa nu fie teapan.)
Se pune hartie de copt pe fundul unei tavi.
Se presara cu fructoza pudra.-
Se pun batoane lunguiete din compozitia de mai sus. (cu ajutorul unui posh).
Se presara cu fructoza pudra.
Se coc la foc potrivit spre mic, timp de 12-15 minute.
Dupa ce le-ati copt le scoateti de pe hartie cu ajutorul unui varf de cutit.

Imediat dupa coacere si chiar si in ziua pregatirii, piscoturile sunt un pic mai tari .
Cu cat reusiti sa le pastrati mai multe zile... ele devin mai fragede (asa se zice dar eu nu am incercat) – am facut doar in jur de 36 buc. Atatea am eu nevoie la vasul pe care l-am postat pt. ca la Tiramisu nu e problema daca nu sant f.f. moi pt. ca le muiem in cafea in care eu am pus si esenta de rom si de abia nu se fac fleasca si isi pastreaza forma de cand tai o felie- se vad frumos.

Pont: se pastreaza in cutie de carton, asezate in straturi, intre care ati pus hartie pergament. Cutia se pastreaza la rece (nu in frigider)...
Asta este cu piscoturile - sau cel putin, asta este varianta mea acum -
Tiramisu si o sectiune ramasa... si mancata demult.
piscot_004___mic.jpg

Imagini atașate

  • piscot_005___mic.jpg

jh7ip2.png


#6 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 10 April 2013 - 10:10 AM

QUOTE(Oskkar @ Apr 10 2013, 07:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
adeje, tiramisu arata nemaipomenit; ai facut blatul numai din cacao, ness si oua ca la tortul pufos al Rodicai?

Multumesc, nu stiu reteta Rodicai (o sa ma uit acum), reteta cu tort tiramisu am gasit-o pe net si mi-a placut mult cum arata. Nu difera foarte mult de reteta tiramisu de aici de la index:

Pentru blat ingrediente:

6 oua
1 pachet unt
1 cana de faina monti
(eu am pus faina integrala 7 spice si tarate de ovaz nerasnite 50:50, dar se poate pune faina migdale, eu nu am avut)
150 gr. fructoza
1 lingurita praf de copt
2 linguri ness
3 linguri cacao


Foile taiate de blat le-am insiropat cu ness (cam o jumatate de cana de ness am folosit, am pus mai mult pe margini pentru ca stiam ca mijlocul se va inmuia de la crema)

Pentru crema am folosit 250 gr. mascarpone, 500 gr. smantana pentru frisca si 3 linguri de fructoza.
Deasupra am presarat 2 cuburi rase de ciocolata 75% cacao si cacao.

Este primul meu tort. :)
Cat tine un tort la frigider? A picat pe mine sa-l mananc singura si mai mult de o felie nu pot.

Tort_Adeje___1.jpg

Tort_Adeje___2.jpg

#7 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 10 April 2013 - 04:04 PM

CITAT(adeje @ Apr 10 2013, 10:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Este primul meu tort. :)
Cat tine un tort la frigider? A picat pe mine sa-l mananc singura si mai mult de o felie nu pot.

Reao care esti tu!
Sa-l manance ea singura pe tot. Sa se chinue, asa ii trebuie, daca nu vrea sa se gandeasca si la prietene.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi