Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Prajitura cu quinoa, roscove si ciocolata


13 răspunsuri la acest topic

#1 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 13 August 2012 - 06:30 PM

QUOTE(Sheng @ Aug 11 2012, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce apetisant, miam, miam !!!!
Poti sa dezvolti putin, te rog ? Cantitati, preparare, dimensiune vas, chestii d-astea D.gif


Prajitura cu quinoa, roscove si ciocolata

am pus la hidratat 7 linguri de quinoa

am pus-o la fiert a doua zi (dupa ce am fiert-o am cantarit-o....vine cam 200 de grame de quinoa)

apoi am lucrat cu robotul: am mixat 1 ou, fructoza si 100 gr de grasime de gasca (o luasem din Londra, in reteta originala era unt)

am adaugat in robot quinoa fiarta, 6 lingurite de pudra de roscove, niste bicarbonat de sodiu, sarea, 50 de grame de ciocolata si un pic de apa cat sa poti sa torni aluatul in tava

am pulsat cateva minute, am dat la cuptor pt cca. 30 de minute (se face testul scobitorii)

(Eu dupa 30 de minute, am inchis focul si am mai lasat-o in cuptorul incins cu usa inchisa)

am folosit o oala cu diametrul de cca 20 cm

oskkar___1.jpg

oskkar___2.jpg


oskkar____3.jpg


* in reteta originala se cereau 3 oua, eu aveam doar unul, de asta am mai pus si apa...apropo de reteta, pt cine e curios, cautati pe google "Prajitura cu quinoa, ciocolata si zmeura"
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#2 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 18 September 2012 - 08:11 AM

CITAT(Oskkar @ Aug 11 2012, 01:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
poze cu prajitura cu quinoa, roscove si ciocolata; a iesit foarte ciocolatoasa; data viitoare pun si niste nuci ...
(fetelor dar numai eu gatesc? blink.gif ma uitam ca numai pe pagina asta, aproape numai eu am postat, se cunoaste ca lumea e in concediu...)



Am si eu o intrebare: se poate inlocui grasimea de gasca cu unt? Bicarbonatul de sodiu se poate elimina sau inlocui cu altceva??Merge pentru F1?




#3 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 18 September 2012 - 09:14 AM

CITAT(adry.b30 @ Sep 18 2012, 09:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am si eu o intrebare: se poate inlocui grasimea de gasca cu unt? Bicarbonatul de sodiu se poate elimina sau inlocui cu altceva??Merge pentru F1?


da, grasimea de gasca poate fi inlocuita cu unt (eu insa fug de unt cand e vorba de copt ca are punct de fum mic, prefer ghee-ul, uleiul din samburi de struguri sau uleiul rafinat din palmier); merge si fara bicarbonat, eu o prefer fara;

de ce nu ar fi de F1?

rescriu aici explicatiile din postul anterior:

am pus la hidratat 7 linguri de quinoa

am pus-o la fiert a doua zi (dupa ce am fiert-o am cantarit-o....vine cam 200 de grame de quinoa)

apoi am lucrat cu robotul: am mixat 1 ou, fructoza si 100 gr de grasime de gasca (o luasem din Londra, in reteta originala era unt)

am adaugat in robot quinoa fiarta, 6 lingurite de pudra de roscove, niste bicarbonat de sodiu, sarea, 50 de grame de ciocolata si un pic de apa cat sa poti sa torni aluatul in tava

am pulsat cateva minute, am dat la cuptor pt cca. 30 de minute (se face testul scobitorii)

(Eu dupa 30 de minute, am inchis focul si am mai lasat-o in cuptorul incins cu usa inchisa)

am folosit o oala cu diametrul de cca 20 cm

* in reteta originala se cereau 3 oua, eu aveam doar unul, de asta am mai pus si apa...apropo de reteta, pt cine e curios, cautati pe google "Prajitura cu quinoa, ciocolata si zmeura"

inainte de a da prajitura la cuptor se pot pune nuci sau diverse fructe pe deasupra

Editat de Oskkar, 18 September 2012 - 09:18 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#4 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 18 September 2012 - 11:08 AM

Multumesc mult!
Eu ma gandeam ca sa inlocuiesc nucile cu fulgi de migdale ca sa fie de F1(Conform discutiilor anterioare purtate de fete pe la sezatoare), iar in locul oalei voiam sa folosesc vasul de yena. Bun si eu incerc sa renunt la unt, dar majoritatea prajiturilor postate pe site contin unt. In ceea ce priveste untul ghee folosit in anumite retete, nu am reusit sa ma documentez...uleiul de samburi de struguri nu cred ca m-as descurca cu cantitatea("100g grasime de gasca"), iar cel de palmier care se solidifica ar fi ok pt mine, dar este cumva cel care se gaseste la bidon galben si in selgros, carrefour, etc? Eu am incercat cateva retete de pe site, dar avand in vedere ca sunt mai la inceputuri, multe nu mi-au iesit...presupun ca dupa ce voi mai persevera...vor arata si ale mele cam ca cele iesite din mainile voastre.



#5 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 18 September 2012 - 11:59 AM

CITAT(adry.b30 @ Sep 18 2012, 12:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult! Eu ma gandeam ca sa inlocuiesc nucile cu fulgi de migdale ca sa fie de F1(Conform discutiilor anterioare purtate de fete pe la sezatoare), iar in locul oalei voiam sa folosesc vasul de yena. Bun si eu incerc sa renunt la unt, dar majoritatea prajiturilor postate pe site contin unt. In ceea ce priveste untul ghee folosit in anumite retete, nu am reusit sa ma documentez...uleiul de samburi de struguri nu cred ca m-as descurca cu cantitatea("100g grasime de gasca"), iar cel de palmier care se solidifica ar fi ok pt mine, dar este cumva cel care se gaseste la bidon galben si in selgros, carrefour, etc? Eu am incercat cateva retete de pe site, dar avand in vedere ca sunt mai la inceputuri, multe nu mi-au iesit...presupun ca dupa ce voi mai persevera...vor arata si ale mele cam ca cele iesite din mainile voastre.

poti inlocui nucile cu fulgi de migdale sau migdale taiate in bucati mai mari, depinde de preferinte

referitor la retetele cu unt, eu de fiecare data l_am inlocuit fie cu un ulei cu punct de fum mare, fie cu ghee;

ghee-ul il fac in casa; gasesti la retete in imgini explicatii detailate sau aici; se poate si cumpara; vezi pe site-ul Leacul, sa-ti faci o parere;

o sa ma uit acasa sa vad ce bidon am de ulei de palmier; in orice caz, eu cand cumpar caut sa fie rafinat si sa nu contina grasimi hidrogenate (sau partial hidrogenate)...

daca te hotarasti sa faci reteta, tre sa fii atenta la urmatoarele chestii:
1) textura aluatului: sa fie un aluat ca de chec, care curge;
2) timpul de coacere poate varia, de asta e bine sa faci testul scobitorii;
3) cantitatea de fructoza: nu am specificat gramajul pt ca gusturile difera, asa ca pui putin cate putin si gusti pana e suficient de dulce; smile.gif

tava ta yena este rotunda? ce diametru are?

Editat de Oskkar, 18 September 2012 - 12:09 PM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 September 2012 - 01:22 PM

QUOTE(Oskkar @ Sep 18 2012, 12:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ghee-ul il fac in casa; gasesti la retete in imgini explicatii detailate sau aici; se poate si cumpara; vezi pe site-ul Leacul, sa-ti faci o parere;


Adaug si asta spre a fi de folos (deoarece tu nu ai pus link catre topicul ce se gaseste pe culinar smile.gif )

QUOTE(Sheng @ Mar 23 2012, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite pe culinar topic separat : http://www.culinar.r.../Unt-clarifiat/
Sunt si linkuri puse de Mon, Neta iar BD a pus toti pasii cand l-a pregatit


#7 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 19 September 2012 - 08:12 AM

CITAT(Oskkar @ Sep 18 2012, 12:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
poti inlocui nucile cu fulgi de migdale sau migdale taiate in bucati mai mari, depinde de preferinte

referitor la retetele cu unt, eu de fiecare data l_am inlocuit fie cu un ulei cu punct de fum mare, fie cu ghee;

ghee-ul il fac in casa; gasesti la retete in imgini explicatii detailate sau aici; se poate si cumpara; vezi pe site-ul Leacul, sa-ti faci o parere;

o sa ma uit acasa sa vad ce bidon am de ulei de palmier; in orice caz, eu cand cumpar caut sa fie rafinat si sa nu contina grasimi hidrogenate (sau partial hidrogenate)...

daca te hotarasti sa faci reteta, tre sa fii atenta la urmatoarele chestii:
1) textura aluatului: sa fie un aluat ca de chec, care curge;
2) timpul de coacere poate varia, de asta e bine sa faci testul scobitorii;
3) cantitatea de fructoza: nu am specificat gramajul pt ca gusturile difera, asa ca pui putin cate putin si gusti pana e suficient de dulce; smile.gif

tava ta yena este rotunda? ce diametru are?


Vasul meu este cu capac si are diametrul 22cm si inaltime de 7 cm!! As fi vrut sa o incerca azi sau maine...dar deja mi s-a modificat programul foarte mult si nu voi avea timp nici macar in weekend... sper sa reusesc saptamana viitoare mai ales ca s-au anuntat si niste musafiri!!! Pana atunci sa reusesc sa ma documentez. Multumesc mult pentru explicatii. em_new_22.gif



#8 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 19 September 2012 - 08:15 AM

CITAT(Sheng @ Sep 18 2012, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adaug si asta spre a fi de folos (deoarece tu nu ai pus link catre topicul ce se gaseste pe culinar smile.gif )




Imi sunteti de mare ajutor...va multumesc mult pentru explicatii tuturor em_new_13.gif em_new_22.gif

Editat de adry.b30, 19 September 2012 - 08:16 AM.




#9 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 19 September 2012 - 09:26 AM

CITAT(adry.b30 @ Sep 19 2012, 09:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Vasul meu este cu capac si are diametrul 22cm si inaltime de 7 cm!! As fi vrut sa o incerca azi sau maine...dar deja mi s-a modificat programul foarte mult si nu voi avea timp nici macar in weekend... sper sa reusesc saptamana viitoare mai ales ca s-au anuntat si niste musafiri!!! Pana atunci sa reusesc sa ma documentez. Multumesc mult pentru explicatii. em_new_22.gif

e un pic mai mare decat a mea; vezi sa verifici cu scobitoarea cand e gata si daca folosesti ulei pune mai putin de 100 de grame ca e mai lichid decat grasimea de gasca; sa nu faci o supa D.gif
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#10 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 24 September 2012 - 07:23 AM

CITAT(Sheng @ Sep 18 2012, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adaug si asta spre a fi de folos (deoarece tu nu ai pus link catre topicul ce se gaseste pe culinar smile.gif )




Multumesc! m-am documentat...acum mai trebuie doar sa incerc reteta de prajitura. em_new_10.gif



#11 pop anna 25776

pop anna 25776

    Bucataras

  • Membri
  • 67 posturi
  • Location:Oradea

Postat 15 November 2012 - 09:02 AM

Sambata am facut si eu ceva asemanator ( cautati quinoa cake pe net, aia cu cacao) insa am blenduit ouale cu apa, lapte monti, unt si quinoa si a iesit o crema groasa care apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se coace. Peste am pus frisca aromata cu coaja de portocala. Deosebit de bun si ciocolatos.




#12 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 22 November 2012 - 08:54 PM

Am facut si eu prajiturica dupa reteta asta doar ca am avut mai multa quinoa si am pus mai multe oua,adica trei.ASm copt in tava de chec.Foarte buna la gust.Am pus si ciocolata bucati taiate cu cutitul si caise uscate.Iata si poza:
2012_11_22_20.16.53.jpg

#13 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 22 November 2012 - 10:10 PM

ma bucur ca ti-a placut, sa-ti fie de bine;
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#14 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 23 November 2012 - 10:11 AM

CITAT(Oskkar @ Nov 22 2012, 08:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ma bucur ca ti-a placut, sa-ti fie de bine;

Multumesc,am s-o mai fac si alta data,le-am servit si pe colegele mele la munca si le-a placut si lor.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi