Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tortulet simplu


8 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 October 2006 - 11:11 PM

Tortulet simplu

iar am folosit blatul asta la un tortulet. am folosit urmatoarlele cantitati:

blat:
1 cana indesata faina de arahide crude
3 oua
3 linguri fructoza (din experiente am ajuns la concluzia ca asta e proportia ideala pentru mine: 1 ou=1 lingura fructoza)
1 plic praf de copt (10 gr)
1/2 fiola esenta de rom
3 linguri rase cacao (mi s-a parut cam mult)
4 linguri apa
1/2 pachet unt (100 gr)

crema:
200 ml frisca batuta (au am folosit DORNA rosie si am batut-o bat)
175 gr branza philadelphia (o cutiuta)
2 lingurite fructoza
1 cana faina de arahide prajite in prealabil

in frisca batuta am adaugat fructoza si branza si am mai batut putin, apoi am adaugat arahidele si am amestescat si gata crema. ideea am luat-o de la un tort de-al lui Alis, da' nu-l gasesc acum, ea a facut crema cu frisca si nuca.

si uitati tortuletul:
imbracat in aceeasi crema

Imagine_3_.jpg

si sectiunea (de care era sa uit si era sa raman fara ea :) )

Imagine_1_.jpg


QUOTE(boni @ Dec 12 2012, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Precizez aici, să fie scris şi la reţetă, că între timp nu mai folosesc "faina" de arahide pentru că nu prea sunt sănătoase. S-a discutat mult pe la şezători.



#2 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 07 October 2006 - 09:55 AM

Boniiiiii .......lesin pe tastatura de pofta icon_biggrin.gif
superb arata si cred ca are un guuusssttt ....imi ploua in gura blink.gif
superb!!!!!

Editat de tasha, 07 October 2006 - 09:58 AM.


#3 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 07 October 2006 - 01:43 PM

am revenit:)
dupa ce, dimineata, am facut lac pe tastatura, in timp ce vizionam tortuletul lui boni:) am fugit in bucatarie si m-am pus sa fac si eu tortuletul minune :)
si e gataaaaa!!!
cu precizarile urmatoare:
am folosit faina de soia, am pus 4 lg fructoza (si pt. mine ar mai fi mers inca doua lg. de fructoza)si am pus si niste coacaze uscate inainte sa bag tortul la cuptor unde a stat 30 minutele :)
iata ce a iesit:



trei feliutze pe care le-am si papat dupa ce le-am fotat pt. voi :) se pot vedea si coacazele:

http://i88.photobuck...78/IMG_0256.jpg

si o felie pt. voi :)



p.s. cand am vazut cum a iesit prajitura aceasta m-am gandit ca este ca o briosa; mai ales daca am pune compozitia in forme din acelea mici si am presara deasupra coacaze sau nuci etc. ar fi exact ca niste briose :)
oricum...in orice forma ar fi, este fff buna :)

#4 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 10 December 2012 - 07:56 PM

Vin si eu cu tortul facut de mine dupa reteta facuta de Boni,crema am facut-o cu branza Philadelphia si lamaie si frisca.Blatul l-am facut la microunde si l-am insiropat cu cafea indoita cu apa si cu rom.Ai mei au fost foarte incantati de el.L-am imbracat cu aceeasi crema si l-am decorat cu fulgi de migdale si ciocolata taiata bucatele mici.2012_12_08_19.28.21.jpg

Editat de leylaluly, 10 December 2012 - 07:57 PM.


#5 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 10 December 2012 - 08:34 PM

QUOTE(leylaluly @ Dec 10 2012, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vin si eu cu tortul facut de mine dupa reteta facuta de Boni,crema am facut-o cu branza Philadelphia si lamaie si frisca.Blatul l-am facut la microunde si l-am insiropat cu cafea indoita cu apa si cu rom.Ai mei au fost foarte incantati de el.L-am imbracat cu aceeasi crema si l-am decorat cu fulgi de migdale si ciocolata taiata bucatele mici.


Vreau sa incerc si eu tortul asta de sarbatori(reteta lui Boni) dar nu stiu ce marime a avut vasul pe care la folosit Boni si nu stiu cat sa il tin la microunde, poate ma ajuti tu cu niste precizari. Tortuletul tau este pus pe un platou rotund sau o farfurie intinsa tip friptura??



#6 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 11 December 2012 - 08:55 AM

QUOTE(adry.b30 @ Dec 10 2012, 06:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vreau sa incerc si eu tortul asta de sarbatori(reteta lui Boni) dar nu stiu ce marime a avut vasul pe care la folosit Boni si nu stiu cat sa il tin la microunde, poate ma ajuti tu cu niste precizari. Tortuletul tau este pus pe un platou rotund sau o farfurie intinsa tip friptura??

Eu am mai schimbat cate ceva la reteta lui Boni,adica doar la blat,iti spun cum l-am facut poate te ajuta,ca am mai marit cantitatile ca sa imi iasa mai mare.Este asezat pe un platou rotund.Eu am pus asa:
100 gr faina de migdale(un plic cumparat de la Kaufland),
50gr.faina de ovaz si
50gr.tarate de ovaz,
jumatate pliculet de praf de copt,
3 linguri de cacao ,
4 oua si
jumatate cana de apa ca mise parea ca este cam vascoasa compozitia.

* Am amestecat fainurile cu praful de copt si cacao apoi am pus ouale si apa si am omogenizat bine.
* Am pus intr-un castron mai gros care este cam ca forma de copt,doar ca este din sticla si mai inalt.Cred ca poti folosi un vas de yena rotund daca ai.
* Am copt 10 min la micro la temperatura maxima ,la mine arata 850.

A iesit un blat destul de inalt pe care l-am taiat in trei bucati si l-am insiropat cum am zis cu cafea indoita cu apa si cu esenta de rom.
Crema am facut-o la fel ca Boni.
Sper ca ti-am fost de folos si astept sa vii cu rezultatul.
Pup.

#7 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 12 December 2012 - 10:42 AM

Hei, am şi uitat de tortuleţul ăsta. Nu mai ştiu în ce formă l-am copt, între timp nici nu mai am cuptorul cu microunde. Dar îmi recunosc farfuria, e o farfurie normală, întinsă, deci e mic.
Ce bine că ai scos de la naftalină reţeta asta, că tare bună e crema de friscă cu nuci (de orice fel). Şi se potriveşte bine de sărbătorile de iarnă.


Precizez aici, să fie scris şi la reţetă, că între timp nu mai folosesc "faina" de arahide pentru că nu prea sunt sănătoase. S-a discutat mult pe la şezători.
Rodica, dacă eşti drăguţă, poate ar fi bine să fie scris chiar în primul post, în reţetă, o atenţionare.

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 December 2012 - 11:21 AM

Rezolvat smile.gif

#9 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 14 December 2012 - 12:12 AM

CITAT(boni @ Dec 12 2012, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hei, am şi uitat de tortuleţul ăsta. Nu mai ştiu în ce formă l-am copt, între timp nici nu mai am cuptorul cu microunde. Dar îmi recunosc farfuria, e o farfurie normală, întinsă, deci e mic.
Ce bine că ai scos de la naftalină reţeta asta, că tare bună e crema de friscă cu nuci (de orice fel). Şi se potriveşte bine de sărbătorile de iarnă.
Precizez aici, să fie scris şi la reţetă, că între timp nu mai folosesc "faina" de arahide pentru că nu prea sunt sănătoase. S-a discutat mult pe la şezători.
Rodica, dacă eşti drăguţă, poate ar fi bine să fie scris chiar în primul post, în reţetă, o atenţionare.




Multumesc Boni!!! Deci trebuie sa mai maresc cantitatile ca sa imi iasa mai mare!! Eu "alerg" de vreo saptamana pe toate linkurile cu meniuri de sarbatori postate de voi pentru ca vreau sa fac meniu mai mult monti de sarbatori pentru toti membrii familiei(sot, parinti, nepoti, matusi, etc.).Despre arahide am citit, multumesc...oricum foloseam pudra de migdale si cred ca voi incerca sa il fac fara branza, doar cu frisca.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi