Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort ciocolata cu crema ganache


13 răspunsuri la acest topic

#1 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 04 January 2013 - 06:56 PM

Nu stiu daca mai este un tort asemanator, asa ca am deschis topic nou. Este exact tortul denumit intocmai de Laura Adamache si ii multu pentru cate face pentru noi, astia mai nepriceputi. Am scris cum l-am facut eu, originalul stiti unde il gasiti.

Blat :
6 oua
150 g fructoza
150 g faina de migdale
30 g cacao
1/2 fiola esenta vanilie

Se mixeaza ouale cu fructoza, vanilia pana se albesc si isi maresc volumul. Amestecam faina cu cacao, turnam treptat si amestecam usor de sus in jos, stiti voi, aerare, pufosenie, ca la pandispan.
Punem in forma cu hartie de copt, sau unsa si tapetata, sau in forma neaderenta, care cum ce are si doreste.Se coace in cuptor preincalzit, la 170 grade C, 20-25 '. Asa zice ea , eu am copt-o la foc mediu, neavind d'astea cu Celsius.
Dupa ce se scoate, se lasa la racit in tava putin, apoi se rastoarna pe un gratar(d'asta am) si se lasa la racit.

Crema ganache :
200 g smantina pentru frisca
200 g cioco amara peste 75 % cacao, eu Kandia
25 g unt
1 lg esenta rom ( o fiola)

Se pune pe foc foart mic smantana si untul sa se incalzeasca bine, spre fierbere.
Va opriti la acest punct critic, nu trebuie sa fiarba, atentie. Se da deoparte si se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine sa se imprieteneasca si sa se omogenizeze.
Cand arat ca o crema pe care ai vrea s-o maninci chiar atunci, iti muti gandul si o pui la racit bine de tot.
Cand este rece o mixezi bine pana se deschide la culoare si se intareste. Se lasa la temperatura camerei. Eu aici era gata s-o zbarcesc ca daca o mai amestecam fix 3 secunde se facea unt, nu stiu daca se vede in poza, crema trebuia sa fie mai aerata.
Sirop : se face un sirop din 200 ml apa 100 g fructoza, 3-4 lg brandy, ei da , am avut. Daca nu aveam cred ca puneam alta esenta sau tot rom.

Glazura : 100 g unt
8 lg fructoza
10 lg rase cacao
12 lg lapte (am facut smantana de frisca cu apa )
1 lingura/1 foaie gelatina

se preparainainte sa incepem sa asamblam tortul.
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece.
Pe foc mic se pune untul taiat cubulete insotit de celelalte ingrediente. Cand untul si zaharul s-au topit, se da vasul deoparte si se pune gelatina scursa bine. Glazura nu se fierbe.
Se amesteca cu un tel in form de para cu forta si precizie 3-4 minute. Laura, proprietara retetei ne sfatuieste " cu cat este mai repede si mai mult amestecata, cu atit iese mai lucioasa". Din poza mea se va vedea cat am fost de vanjoasa.
Se lasa la racit si se asambleaza tortul.
Eu l-am taiat in 2 se putea si in 3, dar eu deja incepusem manevra de injumatatire cand m-am dumirit, se insiropeaza. se aseaza crema, blatul 2 si se toarna glazura care se revarsa frumos pe tort, in farfurie, pe masa.
Toata familia se grabestesa dea o mana de ajutor sa stranga crema de pe masa si se linge pe degete.
Apoi se orneaza tortul discret. In alt episod am sa va spun si cum s-a dorit executarea de inimi de cioco, dar s-a produs o unica din diverse cauze de scule nepotrivite. Se lasa la rece.
Enjoy !

Miniaturi atașate

  • tort_2012_002.jpg

ghiana

#2 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 04 January 2013 - 07:00 PM

cel mai frumos

Miniaturi atașate

  • tort_2012_003.jpg

Editat de ghiana, 04 January 2013 - 07:01 PM.

ghiana

#3 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 04 January 2013 - 07:06 PM


as, uite felia pentru voi si impresii - se poate face cantitate dubla de crema si se poate imbraca tot tortul, fara glazuri - se pot pune fructe in el, eu l-am servit cu fructe insotitoare
- se poate insiropa cu ceva sirop de fructe, cand vremurile o vor permite

Miniaturi atașate

  • tort_2012_005.jpg

ghiana

#4 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 08 January 2013 - 12:24 PM

Ghiana ,arata superb tortuletul,cred ca e si bun.Felicitari,pupicei!

#5 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 12 January 2013 - 11:15 PM

Felicitari! Grozav tortuletul ! floare.gif

#6 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 19 January 2013 - 04:53 PM

Tort de ciocolata

Blat din 6 oua
150 gr pudra de migdale
2 linguri cacao neagra
1 lingura fructoza
1 plic praf de copt

Crema ganache cum a pus si sheng pe topic (smantana +ciocolata neagra 74% fara alt indulcitor)

sirop de ciocolata (cacao)

2 linguri de cacao
4 linguri fructoza
apa
se freaca cu lingura pina se face o crema groasa , apoi o subtiem cu apa cam asa ca si o ciocolata calda si o punem sa dea 2-3 clocote apoi racim si adaugam 1 fiola esenta de rom.

Deasupra am facut o glazura oglinda dar ........ neatenta am uitat sa pun o tava sub gratarul pe care de afla tortul si a curs glazura dupa tort in chiuveta si gata. Am lasat sa se intareasca primul strat ptr ca de altul nu mai aveam glazura si am pus cacao.

Important: Ornamentul din mijlocul tortului nu este de mincat este pus doar ptr facut poza.
IMG_1768__Small_.JPG

IMG_1773__Small_.JPG

si o sectiune siropoasa

IMG_1787__Small_.JPG

Impresii: nu se simte diferenta ca nu este facut ca si inainte cu exceptie ca are un gust putintel mai amarui ptr ca am pudrat cacao deasupra. Noua ne place sa vedem ce va zice taticu cand va gusta.

#7 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 19 January 2013 - 06:00 PM

Grozav de bine arata ! ciocolatoasele cu siguranta il vor incerca , e greu sa rezisti tentatiei mai ales cand vezi poza
Felicitari Cera floare.gifcheekkiss.gif

#8 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 19 January 2013 - 06:05 PM

CITAT(valery @ Jan 19 2013, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Grozav de bine arata ! ciocolatoasele cu siguranta il vor incerca , e greu sa rezisti tentatiei mai ales cand vezi poza
Felicitari Cera floare.gifcheekkiss.gif


Multumesc frumos valery! em_new_59.gif

Este super bun !

Nu l`am facut prea plin cu crema si nici prea inalt ptr ca interesul este sa mincam cat mai putin dulce. Nu pot sa nu fac cel putin in we ceva dulce. Felia aia am impartit`o cu Denisa cam dupa 1/2 ora dupa ce l`am umplut. Maine deja o sa fie mult mai gros siropul si sunt incantata ca mi`a iesit asa de bun.

O sa impartim si la prieteni :)


#9 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 May 2014 - 12:51 PM

Ghiana, mersi frumos de reteta l-am facut si eu usor modificat :

Modificari - 4 oua XXL , atat aveam pe acasa smile.gif
imbracat cu toata crema pentru ca a iesit multa si nu am mai facut glazura
forma de guguluff smile.gif

In rest totul la fel, te pup,mersi floare.gif
Nu arata perfect , dar de abia astept sa il gustam maiine :)

Imagini atașate

  • Fotografie0828.jpg

Editat de pesi, 03 May 2014 - 12:52 PM.


#10 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 03 May 2014 - 08:50 PM

Foarte frumos tortuletul Pesi floare.gif
Ce marime are forma ta de guguluff ? a iesit mare si frumos !
pupici floare.gif

#11 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 05 May 2014 - 09:07 AM

QUOTE(pesi @ May 3 2014, 01:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In rest totul la fel, te pup,mersi floare.gif
Nu arata perfect , dar de abia astept sa il gustam maiine :)

Ba este foarte frumos, sper ca a fost si bun, noua ne-a placut , cum am spus, trebuia putin mai mult sirop.
ghiana

#12 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 May 2014 - 09:11 AM

Dap, foarte bun, ai dreptate ,desi e si faina de migdale cred
Eu nu am mai folosit si pare putin densa, oricat am batut eu spuma albusurile nu a iesit foarte aerat ci mai compact

Oricum super, i-am dat si mamei si s-a terminat ieri floare.gif

Editat de pesi, 05 May 2014 - 09:11 AM.


#13 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 05 May 2014 - 12:21 PM

ooo pesi ce surpriza! floare.gif

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 May 2014 - 02:47 PM

em_new_12.gif Super Pesicuto ! Ce sclipitor ti-a iesit



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi