Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Cuburi cu mandarine si jeleu


22 răspunsuri la acest topic

#1 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 03 February 2013 - 12:26 PM

Cuburi cu mandarine si jeleu F1

IMG_2408__Small_.JPG

IMG_2346__Small_.JPG

IMG_2348__Small_.JPG

IMG_2355__Small_.JPG

IMG_2369__Small_.JPG

IMG_2400__Small_.JPG

IMG_2410__Small_.JPG

IMG_2450__Small_.JPG


Editat de Sheng, 03 February 2013 - 06:14 PM.
scos dublura


#2 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 03 February 2013 - 01:15 PM

Cuburi cu mandarine si jeleu F1

Prajitura se prepara cu o zi inainte de a se consuma, iar jeleul se pune a doua zi.

Ingrediente:
Blat: copt intr`o tava 32cm lungime /23 cm latime

4 albusuri +4 linguri fructoza+200gr pudra de migdale

crema:

8-9 mandarine proaspete, decojite, blenduite, puse pe foc cu putina fructoza

200ml smantana ptr frisca (batuta puf nu tzeapana)

350-400ml iaurt natural +mandarinele racite la temp camerei care se adauga in frisca puf

1 plic gelatina (10gr) dizolvata pe abur se adauga la sfarsit.


Crema va iesii una pufoasa, dar curgatoare.

jeleu de mandarine

4 mandarine blenduite+ 2 linguri xilitol se pun pe foc si se da un clocot , apoi adaugat 1/2 gelatina granule alba dizolvata pe abur in putina apa. se tine la racit putin jeleul si se pune deasupra cremei in 2-3 reprize.

Decor:

200ml smantana ptr frisca se bate batz cu 1 lingura xilitol


Mod de ansamblare

In tava in care am copt blatul, se pune folie alimentara si se toarna crema, iar deasupra cremei se aranjeaza blatul neinsiropat.



A doua zi, se desface folia si se pune un gratar deasupra tavii si se intoarce prajitura pe gratar si se ia folia jos.



Dupa ce am turnat jeleul, mutam usor prajitura dupa gratar pe o tava si o punem ptr 1/h in frigider, apoi portionam prajitura in tava







Am intarziat cu meajul la editare si nu mi`a mai permis . Asa ca... pozele acolo si reteta aici. Daca se pot aranja, ar fi foarte bine. Vad ca a intrat o poza de doua ori prima si a doua sunt la fel. Rog stearsa dublura.

Editat de cerra, 03 February 2013 - 01:17 PM.


#3 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 03 February 2013 - 07:13 PM

Sheng,

Multumesc frumos! em_new_15.gif


#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 04 February 2013 - 08:01 AM

Foarte bine arata!

#5 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 04 February 2013 - 08:22 AM

Frumoase cuburi em_new_12.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#6 leo53

leo53

    Big Chef

  • Membri
  • 956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:sibiu

Postat 04 February 2013 - 09:25 AM

Foarte aspectuoasa prajitura , de efect - cred ca e si f. buna.De altfel ca tot ce faci tu Cerra.Imi place si blogul tau iar sotului meu ii plac mult parizienele tale pe care m-am incumetat si eu sa le fac acum ceva timp si care pt."talentul" meu au iesit acceptabile si f. gustoase.

jh7ip2.png


#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 February 2013 - 09:50 AM

QUOTE(cerra @ Feb 3 2013, 07:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng,

Multumesc frumos! em_new_15.gif

Cu placere floare.gif

#8 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 08 February 2013 - 12:03 AM

Fara cuvinte ....Grozave cuburi .Greu de rezistat langa asa ceva .

#9 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 12 February 2013 - 07:51 PM

QUOTE(leo53 @ Feb 4 2013, 09:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte aspectuoasa prajitura , de efect - cred ca e si f. buna.De altfel ca tot ce faci tu Cerra.Imi place si blogul tau iar sotului meu ii plac mult parizienele tale pe care m-am incumetat si eu sa le fac acum ceva timp si care pt."talentul" meu au iesit acceptabile si f. gustoase.


Ma bucur ca iti plac cuburile si parizienele. A doua incercare, sigur ies mult mai bine.

QUOTE(valery @ Feb 8 2013, 12:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fara cuvinte ....Grozave cuburi .Greu de rezistat langa asa ceva .


Se fac usor asa ca te astept cu impresii. em_new_59.gif

QUOTE(M_rules @ Feb 4 2013, 08:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumoase cuburi em_new_12.gif


Multumesc frumos!

QUOTE(adeje @ Feb 4 2013, 08:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte bine arata!

Sunt si bune rau tongue.gif

#10 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 14 February 2013 - 10:05 PM

ce bine arata!! yamm

#11 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 14 February 2013 - 11:27 PM

CITAT(flu @ Feb 14 2013, 10:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce bine arata!! yamm


Multumesc!




#12 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 15 February 2013 - 10:20 AM

QUOTE(Sheng @ Feb 14 2013, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna, chiar nu ma steptam. Ca pe un orez cu lapte am pregatit-o doar ca am avut lapte de caju (ramas de dimineata)


Cerra, ce consistenta are blatul? Iese ca pricomigdalele?

#13 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 15 February 2013 - 10:41 AM

CITAT(puskin @ Feb 15 2013, 10:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cerra, ce consistenta are blatul? Iese ca pricomigdalele?


Iese un blat normal nu este tare doar ca... eu am uitat de el in cuptor si sa parlit putin.

Cantitatea de pudra de migdale este atata cat trebuie, ptr ca blatul vine pus deasupra cremei care cum am scris in reteta este pufoasa dar curgatoare(ca si la vechea reteta de diplomat) si blatul trage din crema si va fi perfect a doua zi.

Eu zic ca daca vei face prajitura va fi pe gustul tau.

Te astept cu impresii.


#14 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 15 February 2013 - 12:20 PM

Multumesc Cerra, cred ca o sa fac un tortulet :).

#15 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 17 February 2013 - 08:57 PM

CITAT(puskin @ Feb 15 2013, 12:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc Cerra, cred ca o sa fac un tortulet :).


Cu multa placere!

Sa il aduci si aici cand il faci.


#16 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 20 February 2013 - 10:16 AM

Cerra am facut aseara prajitura, dar in forma de tort. Am facut blatul din 3 albusuri pe care le-am batut cu un praf de sare si 2 linguri de xylitol. Nu am pus decat 100g de faina de migdale si chiar si asa compozitia de blat am intins-o greu pentru ca e vascoasa nu lichida. Asa trebuie sa fie blatul inainte de a-l pune la cuptor?

Inca nu am taiat tortuletul, trebuie sa ii fac si jeleul sa il pun peste, revin cu poza si impresii maine.



#17 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 20 February 2013 - 11:53 AM

CITAT(puskin @ Feb 20 2013, 10:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cerra am facut aseara prajitura, dar in forma de tort. Am facut blatul din 3 albusuri pe care le-am batut cu un praf de sare si 2 linguri de xylitol. Nu am pus decat 100g de faina de migdale si chiar si asa compozitia de blat am intins-o greu pentru ca e vascoasa nu lichida. Asa trebuie sa fie blatul inainte de a-l pune la cuptor?

Xilitol sa nu pui la aluaturile cu drojdie ptr ca nu vor creste.

Inca nu am taiat tortuletul, trebuie sa ii fac si jeleul sa il pun peste, revin cu poza si impresii maine.


Da, asa trebuie sa fie blatul. El se trage de la crema care este curgatoare si daca puneai mai putin, se inmuia si nu mai statea ca un blat.

A facut si cris31 prajitura si a fost multumita citeste pe sezatoare.

Pup si te astept cu rezultatul.

Editat de cerra, 20 February 2013 - 11:55 AM.


#18 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 20 February 2013 - 07:00 PM

Da, da am facut si a iesit foarte buna. Am facut blatul din patru albusuri si doua sute gr de faina de migdale, am intins si eu destul de greu compozitia, dar in final rezultatul a fost foarte racoritor si parfumat si combinat foarte bine cu blatul de migdale. sa vad cum descarc de pe telefon pozele ca mi-am innodat urechile tongue.gif

#19 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 20 February 2013 - 11:08 PM

CITAT(cris31 @ Feb 20 2013, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, da am facut si a iesit foarte buna. Am facut blatul din patru albusuri si doua sute gr de faina de migdale, am intins si eu destul de greu compozitia, dar in final rezultatul a fost foarte racoritor si parfumat si combinat foarte bine cu blatul de migdale. sa vad cum descarc de pe telefon pozele ca mi-am innodat urechile tongue.gif

Am uitat sa scriu ca iese o compozitie mai densa, dar asa trebuie. Cu o compozitie moale tot cu migdale facuta la niste macaronsi am dat`o in bara ca s`au inmuiat prea tare si au devenit fleasca asa ca cine face prajiturica sa faca cum scrie la retept ca iese bine.

Scoti cardul si il bagi in cititorul de card si bagi in usb la comp sau cablu la tel si in usb depinde cum descarci tu pozele. Prin cablu daca nu ai bagat softwere al telefonului in comp nu poti descarca. Este tel nou?sau te`ai incurcat amu?

Sunt sigura ca te descurci :)


#20 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 21 February 2013 - 11:07 AM

Iata si poza. A iesit bun si racoritor tortuletul, blatul meu a iesit insa ceva mai subtire. A fost numai bun :). Data viitoare o sa strecor totusi mandarinele dupa ce le blenduiesc pentru ca in crema au ramas bucati maricele si pielite.
Cred ca ar merge tare bine si pe un blat cu cacao/ciocolata.

Multumesc Cerra pentru reteta, mai astept si altele tongue.gif .

IMG00354_20130220_1933.jpg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi