Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort de ciocolata si caramel


9 răspunsuri la acest topic

#1 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 17 March 2013 - 07:15 PM

Salut!

Dupa o lunga pauza revin cu o noua reteta de ceva dulce.
E un tort de iarna, desul de greu si un pic cam dulce.

Se compune din doua blaturi: unul de cacao(dupa reteta de la "Pufos si cremos") si o bezea cu nuci si doa mousse-uri unul de ciocolata si unul de caramel.

Iata reteta (pentru un tort de cca 26 cm):

Blat 1: 3 oua, 60 g fructoza, 30 cacao.
Blat 2: 3 albusuri, 60 g fructoza, 100 g nuci macinate.
Mousse de ciocolata: 150 g ciocolata neagra(75% cacao), 250 g frisca, 2 oua, 30 g fructoza, 1/2 plic gelatina Dr. Oetker
Mousse de caramel: 80 g fructoza, 50 g unt, 3 oua, 100 g nuci taiate mari, 200 g frisca, 1/2 plic gelatina Dr. Oetker

Cum se face:

Blat 1: Se bat albusurile spuma, se adauga fructoza si continua pana la dizolvare. Se incorporeaza galbenusurile si cacaua amestecand usor. Se intinde intr-o forma rotunda pe hartie de copt si se coace la 180 grade 10-12 min. Se raceste in tava

Blat 2: se bat albusurile se adauga fructoza si la final nucile. se intinde in forma rotunda pe hartie de copt si se usuca la 140 grade cca 30 min.
In timp ce se usca blatul 2 se poate incepe prepararea mousse-urilor. Am pregatit gelatina, albusul si frisca pentru ambele mousse-uri si le-am injumatatit la asamblare. Se inmoaie 1 plic gelatina in 50 ml apa, se bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri fructoza, se bat 400 ml frisca(am folsit frisca cu 30 % grasime) si se pun toate la rece.

Mousse 1: se topeste ciocolata cu 50 ml frisca lichida, la final se adauga 1/2 din gelatina, si se amesteca pana se raceste la temperatura corpului; se adauga galbenusurile, apoi albusurile si frisca amestecand foarte usor de jos in sus. crema se intinde pe blatul de cacao si se pune la rece.
peste crema 1 se pune blatul 2, apoi mousse 2

Mousse 2: se topeste fructoza si se stinge cu untul. Se ia de pe foc si se amesteca pana la omogenizarea untului. se adauga nucile si galbenusurile. se amesteca pe foc mic pana se ingroasa. se ia de pe foc, se adauga gelatina si se raceste la temperatura corpului. Dupa racire se adauga albusurile si frisca.

Rezultatul obtinut:

DSCN9562.JPG

DSCN9569r.jpg



#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2013 - 08:33 PM

Salutare, salutare bye.gif A aparut ciocolatoasa em_new_15.gif
Acum nici eu nu mai stiu care era mai mare ciocolatoasa : tu sau Bia D.gif

Multumim pentru reteta em_new_13.gif

#3 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 17 March 2013 - 10:35 PM

Frumosss :)
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2013 - 10:53 PM

Ia uite-o ce repede a aparut rad tare.gif Ai si simtit mirosul de ciocolata ? D.gif

#5 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 18 March 2013 - 05:21 PM

floare.gif Multumesc Sheng si M_rules!
Da, eu eram ciocolatoasa. Bia era cu mac si vanilie.
Ma bucur ca nu m-ati uitat! bye.gif
Va pup!



#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 March 2013 - 05:57 PM

O ciocolatoasa nu se uita niciodata em_new_24.gif

#7 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 18 March 2013 - 07:06 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 17 2013, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ia uite-o ce repede a aparut rad tare.gif Ai si simtit mirosul de ciocolata ? D.gif


Ehhh...m a atras mirosul de ciocolata....


QUOTE(mamicami @ Mar 18 2013, 04:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
floare.gif Multumesc Sheng si M_rules!
Da, eu eram ciocolatoasa. Bia era cu mac si vanilie.
Ma bucur ca nu m-ati uitat! bye.gif
Va pup!


Cum sa te uitam? em_new_59.gif ciocolatoasa noastra em_new_12.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#8 caressina

caressina

    Bucataras

  • Membri
  • 53 posturi

Postat 03 April 2013 - 02:55 PM

Niciodata nu mi-a fost clar ce anume da consistenta caramelului.Am intrat aici tocmai pentru asta, inteleg ca ceea ce s-ar obtine din fructoza, galbenusuri, si unt, fara nuci, ar putea semana cu un toping de caramel...?

Editat de caressina, 03 April 2013 - 02:55 PM.


#9 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 07 April 2013 - 11:58 AM

CITAT(caressina @ Apr 3 2013, 02:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Niciodata nu mi-a fost clar ce anume da consistenta caramelului.Am intrat aici tocmai pentru asta, inteleg ca ceea ce s-ar obtine din fructoza, galbenusuri, si unt, fara nuci, ar putea semana cu un toping de caramel...?


In cantitatile date iese un sos gros, care trebuie racit cu grija sa nu se taie. Toping de caramel eu fac pentru tortul MARS: reteta aici

Editat de mamicami, 07 April 2013 - 11:59 AM.




#10 caressina

caressina

    Bucataras

  • Membri
  • 53 posturi

Postat 07 April 2013 - 10:07 PM

Cu prima ocazie cand o sa fac un frappe adevarat, incerc caramelul de la tortul tau.Multumesc!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi