Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Lahmacun


Fără răspunsuri la acest topic

#1 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 15 April 2013 - 06:44 PM

Lahmacun (pizza turceasca) F2

Ingrediente pt 2 persoane:
Blat:
cca. 220 gr faina integrala de grau (recomand Sapte Spice)
jumatate de cub de drojdie
sare
cca. 50 gr. ulei palmier
apa cat curpinde

Topping:
carne tocata de porc (bineinteles ca in reteta originala era carne de miel D.gif )
rosii
ardei gras
spanac
usturoi verde
ceapa
sare
ulei pt sotat
cimbru/rozmarin proaspat

(bineinteles ca voi puteti pune ce va place)

Pt. blat se procedeaza ca la paine: se dizolva drojdia in apa calda, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se framanta bine (este foarte important sa framantati bine pana sa dezvolta glutenul, alautul trebuie sa opuna rezistenta. Daca nu framantati bine aluatul nu va fi pufos si va fi mai greu sa-i dati forma finala de pizza, se va rupe. -cred ca se intelege ca am patit-o pe pielea mea tongue.gif, nu cu ocazia asta insa... -). Se lasa la dospit cca 45 minute intr-un loc ferit de curenti.

Intre timp sotam ingredientele pt topping.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in doua si am format doua pizze tragand de colturi incercand sa obtin o grosime uniforma. (deci nu am folosit sucitorul!)

Se incinge cuptorul la foc mediu, se adauga toppingul si se lasa la crescut vreo 10 minute pana se incalzeste cuptorul. Se lasa la copt vreo 15-20 de minute pana se rumenesc pe margini,

Se servesc calde cu zeama de lamaie si patrunjel proaspat.

Reteta este de F2. Rodica, te rog sa scrii tu in dreptul ei la indexare.

Imagini atașate

  • DSCF8599.JPG
  • DSCF8580.JPG
  • DSCF8547.JPG

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi