Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Dovlecei umpluti


6 răspunsuri la acest topic

#1 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 28 June 2008 - 04:42 PM

Dovlecei umpluti

hai ca postez aici ingredientele sa vedem ce zic fetele

Ingrediente:

1 kg de dovlecei (sa ai grija sa fie cat mai drepti nu inconvoiati)
1 ceapa alba mica, daca se poate frageda..cu codita(dar codita nu se pune)
1 ou fiert
o para
50 g nuci decojite
150 g mozzarela
40 g branza Roquefort
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#2 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 29 June 2008 - 09:59 PM

dupa parerea mea asta e reteta toata Monti :) ...fructul nu este consumat crud ( IG=30)..deci vine fiert in compozitie ,la cuptor...deci nu produce fermentatia...iar nucile au IG mic =15si face parte din categoria A de alimente cu IG mic deci pot fi combinate cu alte alimente cu IG mic, mijlociu , lipide si carne...cine ma va contrazice sa aduca si justificari..pana la urma de asta suntem aici.

#3 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 30 June 2008 - 02:49 PM

my mistake ...
Mod preparare:Se iau dovleceii si se taie pe jumatate dupa care se iau jumatatile de dovlecei si se golesc cu o linugurita de miez, lasand partea de fund, formand un fel de paharel, dupa care li se rada coaja din loc in loc pentru a se fragezi.Se ia ceapa si se toaca marunt marunt dupa care este pusa intr-o oala sa se caleasca cu un strop de ulei.Se pune un ou la fiert.Se iau 4 catei de usturoi si se taie marunt marunt si se pun la calit impreuna cu ceapa.se asezoneaza cu sare putina .Se iau nucile si se piseaza bine bine..nu chiar bine dar sa nu fie bucati mari, depinde cum iti place, mie imi place sa se simta in compozitie asa ca le las ma mari.Se taie motarela care poate sa fie si alt tip de branza care se topeste, se ia para si se decojeste si se taie in bucatele se adauga impreuna cu , ceapa si usturoiul in oala.Se ia oul fiert se decojeste si te taie in bucatele.mai intai se adauga branza peste ceapa si usturoi si dupa ce branza se topeste partial adaugam nucile si oul si o bucata de branza roquefort...daca avem, dacz nu, se poate renunta.Cu pasta obtinuta umplem bucatile de dovleac dupa care bucatile se pun intr-un bol de yena si se baga la cuptor pentru 40 min.MIe pentru savoare imi place sa rad si parmezan deasupra.POfta buna.
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 30 June 2008 - 02:55 PM

QUOTE(antzuka @ Jun 30 2008, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
my mistake ...
Mod preparare:Se iau dovleceii si se taie pe jumatate dupa care se iau jumatatile de dovlecei si se golesc cu o linugurita de miez, lasand partea de fund, formand un fel de paharel, dupa care li se rada coaja din loc in loc pentru a se fragezi.Se ia ceapa si se toaca marunt marunt dupa care este pusa intr-o oala sa se caleasca cu un strop de ulei.Se pune un ou la fiert.Se iau 4 catei de usturoi si se taie marunt marunt si se pun la calit impreuna cu ceapa.se asezoneaza cu sare putina .Se iau nucile si se piseaza bine bine..nu chiar bine dar sa nu fie bucati mari, depinde cum iti place, mie imi place sa se simta in compozitie asa ca le las ma mari.Se taie motarela care poate sa fie si alt tip de branza care se topeste, se ia para si se decojeste si se taie in bucatele se adauga impreuna cu , ceapa si usturoiul in oala.Se ia oul fiert se decojeste si te taie in bucatele.mai intai se adauga branza peste ceapa si usturoi si dupa ce branza se topeste partial adaugam nucile si oul si o bucata de branza roquefort...daca avem, dacz nu, se poate renunta.Cu pasta obtinuta umplem bucatile de dovleac dupa care bucatile se pun intr-un bol de yena si se baga la cuptor pentru 40 min.MIe pentru savoare imi place sa rad si parmezan deasupra.POfta buna.

deci da! e monti smile.gif
si suna tare bine

#5 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 30 June 2008 - 03:45 PM

c bine biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#6 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 09 February 2010 - 02:32 PM

Pentru a nu se pierde reteta si la sfaturile voastre deschid acest topic!reteta nu este a mea..a gasit-o dariakim dar pare foarte delicoasa deci

Ingrediente:

1 kg de dovlecei (sa ai grija sa fie cat mai drepti nu inconvoiati)
1 ceapa alba mica, daca se poate frageda..cu codita(dar codita nu se pune)
1 ou fiert
o para
50 g nuci decojite
150 g mozzarela
40 g branza Roquefort

Mod preparare:
Se iau dovleceii si se taie pe jumatate dupa care se iau jumatatile de dovlecei si se golesc cu o linugurita de miez, lasand partea de fund, formand un fel de paharel, dupa care li se rada coaja din loc in loc pentru a se fragezi.Se ia ceapa si se toaca marunt marunt dupa care este pusa intr-o oala sa se caleasca cu un strop de ulei.Se pune un ou la fiert.Se iau 4 catei de usturoi si se taie marunt marunt si se pun la calit impreuna cu ceapa.se asezoneaza cu sare putina .Se iau nucile si se piseaza bine bine..nu chiar bine dar sa nu fie bucati mari, depinde cum iti place, mie imi place sa se simta in compozitie asa ca le las ma mari.Se taie motarela care poate sa fie si alt tip de branza care se topeste, se ia para si se decojeste si se taie in bucatele se adauga impreuna cu , ceapa si usturoiul in oala.Se ia oul fiert se decojeste si te taie in bucatele.mai intai se adauga branza peste ceapa si usturoi si dupa ce branza se topeste partial adaugam nucile si oul si o bucata de branza roquefort...daca avem, dacz nu, se poate renunta.Cu pasta obtinuta umplem bucatile de dovleac dupa care bucatile se pun intr-un bol de yena si se baga la cuptor pentru 40 min.MIe pentru savoare imi place sa rad si parmezan deasupra.POfta buna.


Haideti fetele cu curaj:D:D
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 February 2010 - 10:13 AM

QUOTE(Dariakim @ Feb 10 2010, 10:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hopa....iaca am venit si eu pe aici ca mi-am vazut numele ohmy.gif, Antzuca ce mai faci?
Intr-adevar, reteta iese gustoasa, eu cand am facut-o, au halit ai mei toti dovleceii, de abia am mai prins si eu unul.

Bine ai revenit Dariakim biggrin.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi