Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Crochete de dovlecei


5 răspunsuri la acest topic

#1 leo53

leo53

    Big Chef

  • Membri
  • 956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:sibiu

Postat 09 July 2013 - 07:24 AM

INGREDIENTE:
- 1Kg de dovlecei
- 250 ml lapte batut – mai gros
- 150 g pesmet din faina de linte sau din crakeri cu peste 20% fibre
- 80 g branza telemea veche (uscata)
- 50 g parmezan ras fin sau orice branza care se preteaza sa fie razuita
- 1/2 lingurita usturoi granulat
- sare
- piper
- turmeric sau boia pt . culoare (1varf de lgt.)
PREPARARE:
Curatam dovleceii de coaja apoi ii taiem bastonase cu o lungime de aproximativ 10-12 cm si grosime de 1- 1,5 cm. Presaram peste acestia sare si ii lasam in jur de 10-15 minute sa lase apa. In acest timp amestecam pesmetul de linte (sau din crackeri cu peste 20% fibre)cu branzeturile rase fin, praful de usturoi, sare si piper,turmeric (sau boia).
Dupa ce am lasat dovleceii sa elimine apa, ii stergem cu prosoape de hartie, apoi ii trecem prin laptele batut si ii tavalim prin amestecul de pesmet. Punem bastonasele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem dovleceii la temp.de 200 grade - pana devin putin crocanti si usor rumeni
Se servesc calzi cu sos/mujdei de usturoi sau sos tzatziki - dar sant buni si reci.
Se pot praji si in ulei si se scot apoi pe servete absorbante. – e mai rapid.

jh7ip2.png


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 July 2013 - 09:49 AM

Multumim pentru reteta em_new_15.gif Cand mai pregatesti sa ne pui si o poza D.gif
Seamana cu reteta de dovlecei crocanti postata de LauraLaurentiu pe care am testat-o si eu dar ..... mi-au sarit ochii cat m-am chinuit cu ei si nici nu au iesit asa frumosi si crocanti ca ai ei

#3 Criss.A

Criss.A

    Captain Cook

  • Membri
  • 360 posturi

Postat 09 July 2013 - 01:47 PM

Multumesc pentru reteta! Pare un deliciu.

#4 leo53

leo53

    Big Chef

  • Membri
  • 956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:sibiu

Postat 09 July 2013 - 01:54 PM

QUOTE(Sheng @ Jul 9 2013, 10:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumim pentru reteta em_new_15.gif Cand mai pregatesti sa ne pui si o poza D.gif
Seamana cu reteta de dovlecei crocanti postata de LauraLaurentiu pe care am testat-o si eu dar ..... mi-au sarit ochii cat m-am chinuit cu ei si nici nu au iesit asa frumosi si crocanti ca ai ei

Nu am vazut reteta asta - ar trebui atunci sa o scot sa nu zica ca am luat-o de la ea.Oricum eu am uitat sa scriu ca in laptele batut am pus si un pic de faina de linte (cernuta de la pesmet) ca sa-l fac asa ca un aluat de clatite mai gros.Am facut azi - dar nici ale mele nu sant f. aspectuoase dar de bune - sant f.bune.Chiar imi pare rau ca am deschis topic - daca ai timp poti sa-l anulezi, te rog frumos. em_new_22.gif
crochete_003___mic.jpg

Editat de leo53, 09 July 2013 - 02:04 PM.

jh7ip2.png


#5 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 10 July 2013 - 01:40 PM

Uite o frumoasa reteta de vara. Dar si de iarna, ca se gasesc dovlecei in supermarket si iarna. em_new_22.gif

#6 leo53

leo53

    Big Chef

  • Membri
  • 956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:sibiu

Postat 10 July 2013 - 01:46 PM

QUOTE(adeje @ Jul 10 2013, 02:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite o frumoasa reteta de vara. Dar si de iarna, ca se gasesc dovlecei in supermarket si iarna. em_new_22.gif

Sper sa-ti si placa daca faci Adeje.Eu ma bucur mai mult ca ai intrat - zilele astea ai fost tare tacuta.Sper sa fii bine si sa nu ai probleme. em_new_59.gif

jh7ip2.png




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi