Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Imam bayildi


6 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 August 2013 - 10:44 AM

Imam bayildi
(traducere din lb.turca : imamul a lesinat D.gif )

Inspiratia de pe internet.

2 vinete
3- 4 cepe
3-4 rosii
4- 5 catei de usturoi
Ardei iute (optional)
Ulei


• se spala vinetele si se curata de coaja “zebra”
• se taie in doua pe lung
• se cresteaza miezul : 1 crestatura pe lung si 2 oblice
• se presara sare in taieturi si pe miezul vinetei si se lasa ~30 minute intr-un vas, asezate pe partea taiata
• in acest timp se pregateste umplutura : se taie ceapa pestisori si se caleste in ulei ; se adauga rosiile si se lasa pe foc pana scade putin zeama lasata; se adauga si usturoiul tocat la sfarsit. Se inchide focul.
• dupa 30 minute cat au stat deoparte, se scutura/bat cu palma vinetele (de sare), se sterg cu servet de hartie si se pun scurt, pe rand in uleiul foarte incins (pe foc) mai intai pe partea cu miez apoi pe cealalta parte (nu se prajesc doar isi schimba culoarea spre maroniu deschis) si apoi se aseaza intr-o tava de iena
• se introduce putina umplutura in crestaturile fiecarei vinete, restul se rastoarna peste vinete, in tava
• se adauga foarte, foarte putina apa pe fundul tavii
• la cuptor acoperite, cca. 40 minute pana se inmoaie vinetele
• optional : se pune la sfarsit cascaval ras sau cateva felii de mozzarela pe fiecare vanata si se mai lasa la cuptor putin
• cand sunt gata se presara patrunjel tocat.
• se poate servi si cu zeama de lamaie deasupra
• rece este minunata


DSC04051___micut.jpg

DSC04056___mic.jpg

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 August 2013 - 10:45 AM

QUOTE(adeje @ Aug 30 2013, 10:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng, abia astept reteta. Maine vreau sa coc vinete si ardei pt congelator, asa ca daca iau vinete as vrea sa fac si eu ce ai facut tu ieri, mi-a placut cum arata.

Daca e ceva neclar intreaba-ma smile.gif

#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 30 August 2013 - 04:29 PM

Multumesc pentru reteta, arata foarte bine, puteam sa jur ca are carne.

Cred ca a lesinat de iute ce era! D.gif

#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 02 September 2013 - 04:43 PM

Am facut si eu, super faina reteta. Si se face foarte usor. Din pacate am uitat sa cumpar verdeata.

Miniaturi atașate

  • rsz_2_013.jpg


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2013 - 05:13 PM

Suuuuuper ! em_new_15.gif

Cred ca putea sa stea mai putin in cuptor, nu ?

#6 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 02 September 2013 - 05:30 PM

Da, mergea si mai putin dar am lasat-o sa se rumeneasca, mi-a fost teama ca nu e gata. Nu s-a ars, este doar usor (mai mult) rumenita.

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2013 - 07:52 PM

Cel mai important este ca v-a placut si se face foarte repede.
Ai facut proba cu putina zeama de lamaie ? Al meu a zis ca i-a placut, eu nu am incercat... mi se pare ca-i stric gustul ... Cu cascaval cred ca o sa-mi placa smile.gif
Dupa ce termin ardeii& dovleceii umpluti, reiau imamul lesinat D.gif


(P.S - nu avea cum sa nu fie facuta pentru ca vanata este 'oarecum' prajita iar ceapa si rosiile au fost deja calite pe foc. Proba era sa intre furculita in vanata - nu am scris em_new_03.gif ...)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi