Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Budinca cu seminte chia


9 răspunsuri la acest topic

#1 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 October 2013 - 06:11 AM

Buna fetele, astazi m-am decis sa va prezint o reteta simpla dar minunata

Budinca cu seminte chia

post_11411_1382455705.jpg


Semintele CHIA - sursa excelenta de Omega 3

Uitati de acele capsule de la farmacie care tot pretind că conţin omega 3. Si de ce am ales să spun "pretind"?Păi ce garanţie avem că ceea ce scrie pe eticheta este şi in continutul produsului? Sunteti în căutare de o sursă sigură de omega 3 şi omega 6 ? Ei bine, iat-o: SEMINTE CHIA. Aceste seminte erau folosite de civilizaţiile INCA şi MAYA ca o “super-mâncare care le dădea energie. De fapt, chia este cuvântul maiaş pentru « putere ». ? Iată câteva motive cât se poate de întemeiate pentru care ar trebui să le introducem în alimentaţie :
- Ofera un procent ridicat de fibra (25 gr chia = 7 gr fibre), precum si calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, zinc
- Chia contine mai multe proteine decât cerealele
- Sunt foarte bune pentru diabetici, atat prin indicele glicemic mic, cat si prin faptul ca imprima o digestie lenta
- Scad colesterolul
- au mai multi antioxidanti decat murele
- au mai multe fibre decat fulgii de porumb
- au mai mult calciu decat laptele
- au mai multe proteine, fibre si calciu decat semintele de in
- au mai mult potasiu decat bananele
Semintele chia sunt uşor digerabile (sunt la fel de mici ca semintele de mac !) şi pot fi incluse în supe, salate, iaurturi, shake-uri, etc

Atenţie !
Nu se recomandă consumul de chia celor care au probleme cu tensiunea sau iau medicamentatie pentru tensiune deoarece semintele chia scad tensiunea (asta înseamnă pericol pentru cei care deja au tensiunea mică)!
Consumul de chia poate determina reacţii alergice la persoanele predispuse la alergii !
Consumul excesiv poate determina balonare deoarece semintele chia contin fibre!

Tinând seama de aceste avertismente, ar trebui să introducem semintele chia in alimentatia noastră zilnică începând de azi!



Cantitati utilizate pentru o portie:

circa 50g seminte chia, puteti pune si 40g
200ml sau daca vreti un pic mai moale 250 ml de lapte monti
sau se mai poate pune apa sau lapte de migdale

indulcitor dupa gust

esente de rom,vanilie ce vreti voi
cacao pentru o budincuta de cacao
zmeura sau fructe de padure pentru una de fructe

Procedeul este simplu, ilustrat si in videoclipul de mai jos
Se pun toate ingredientele intr-un bol de o portie, de o persoana si se amesteca cu telul bine, apoi peste 5 min din nou se amesteca, repetati procedeul cam de trei ori, dupa 30 min budinca se va intari
Totul se bazeaza pe proprietatea lor de a se umfla de 4-5 ori ca volum in contact cu lichidul

Pofta buna ! floare.gif



#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 October 2013 - 07:31 AM

Multumim frumos Pesi em_new_59.gif
O sa-mi cumpar chia si o fac cu zmeura congelata. Abia astept smile.gif

#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 24 October 2013 - 08:10 AM

Ce surpriza, Pesi! Multumesc pentru reteta. floare.gif

#4 Criss.A

Criss.A

    Captain Cook

  • Membri
  • 360 posturi

Postat 24 October 2013 - 02:03 PM

Cat inseamna 50 g seminte? O cescuta de cafea?
Eu mai aveam pe fundul unui borcan , mai putin de o cescuta. Am facut aseara dupa ce am vazut filmuletul. Dimineata am mancat cu mare placere. As vrea sa mai pun ceva sa iasa mai aromat, inca nu stiu ce. Multumesc Pesi pentru reteta si pentru ca ai postat poza care m-a facut sa-mi fie pofta si sa fac. Am vazut reteta dincolo, la Jurnal de calatorie. Citesc deseori ce scrieti, dar n-am intervenit. smile.gif

#5 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 October 2013 - 02:13 PM

Cris , cu mult drag poti sa scrii la Jurnal cand doresti tu floare.gif
20g are cam o lingura de masa potrivit de plina, nu cu varf, deci 50g cam doua linguri cu varf :)
Aromat ? - esenta sau suc de lamaiie sau suc de portocale , poate merg :)

Rodica,Adeje floare.gif

#6 Criss.A

Criss.A

    Captain Cook

  • Membri
  • 360 posturi

Postat 24 October 2013 - 02:19 PM

Multumesc! em_new_59.gif

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 November 2013 - 01:02 PM

Am facut cu zmeura

DSC04364___mic___2.jpg

#8 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 05 March 2014 - 12:35 PM

Am facut si eu budinca de chia cu zmeura decongelata. S-a legat dupa o ora. Extraordinar de buna. Usoara, racoritoare, geniala reteta.

Pesi multumesc pentru reteta. floare.gif Sa ne traiesti si sa ne mai aduci retete asa bune.

Seminte de chia ceva mai ieftine am gasit la piata Crangasi, 65 lei/kg, vrac.

Miniaturi atașate

  • rsz_20140304_201031.jpg


#9 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 March 2014 - 12:37 PM

Ma bucur ca v-a placut floare.gif

#10 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 05 March 2014 - 08:47 PM

Ai Adeje, Ghici ce-am papat eu aseara?


chia.jpg

A mea e cu suc de la visine congelate, suc de portocale, nuci pecan, stafide, merisoare, si fructe deshidratate: felii de portocale, de banane si multe afine.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi