Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Briose cu scortisoara (F1).


12 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 29 January 2014 - 02:18 PM

Briose cu scortisoara (F1)

QUOTE(SEAndreea @ Jan 29 2014, 01:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adeja - arata genial tot, dar prajiturile mai ales, daca nu ar fi un pic bune, n-ai zice ca nu sunt cu faina alba. Detalii referitoare la briose? Eu sunt fan scortisoara D.gif .


Andreea, la briose am pus :
3 oua,
o cutiuta de smantana pt frisca,
3 pahare cu apa,
jumatate de plic praf copt,
fructoza din ochi (destul de putina),
faina 7 spice si tarate ovaz 50:50 si muuuulta scortisoara.

Le-am amestecat rapid, le-am turnat in formele de silicon si la cuptor. Pe masura ce se fac miroase frumos in casa a scortisoara.

Eu le mananc la cafea si ceai, iar fata mea le taie pe jumatate si pune gem. Cand isi ia la scoala, le mananca asa simple. Cand le duce la scoala au mare succes la colegi.

Adeje___1.jpg

#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 31 January 2014 - 01:40 PM

Compozitia este aceeasi, doar ca este turnata in tava, pe hartie de copt si taiata patratele.

Miniaturi atașate

  • rsz_20140105_144506.jpg


#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 31 January 2014 - 01:42 PM

Si inca o data facuta cu alta ocazie (se vede in partea dreapta a pozei).

Imagini atașate

  • post_234913_1383893031_thumb.jpg

Editat de adeje, 31 January 2014 - 01:44 PM.


#4 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 February 2014 - 04:57 PM

Dar CÎT de frumos arată masa asta, Adeje! Mereu mă impresionează mesele tale, se vede că-s aranjate cu drag, de un om cu un simț estetic deosebit!
(Mai erau niște aranjamente pe-aici, pe la Monti, care mi-au plăcut în mod deosebit, nu mai știu acum ale cui erau și-mi cer iertare pentru asta, dar le găsesc eu, de cum prind niște timp liber.)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#5 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 03 February 2014 - 08:59 PM

ooooo, multumesc mult onaf!

Editat de adeje, 03 February 2014 - 08:59 PM.


#6 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 18 February 2014 - 07:53 AM

Vreau sa le fac si eu pentru maine. Adeje pup!

#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 18 February 2014 - 08:42 AM

Cris, o sa-ti placa. Mie imi plac pentru ca sunt foarte usor de facut, pt ca sunt aromate, bune pentru gustari si usor de luat la pachet.

#8 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 18 February 2014 - 08:44 AM

CITAT(Sisti @ Feb 17 2014, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adeje o intrebare, briosele la ce temperatura le coci si cat timp? Multumesc

Le coc la 200 grade dar nu am urmarit niciodata timpul, cam jumatate de ora cred. Le incerc cu scobitoarea.
Ti-au iesit foarte, foarte frumoase!

#9 Sisti

Sisti

    Bucataras

  • Membri
  • 175 posturi

Postat 18 February 2014 - 11:01 AM

Adeje am intrebat de temperatura , ca mi-au iesit putin umede in interior si cred ca la temperatura am gresit.

#10 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 18 February 2014 - 11:21 AM

Eu am cuptor electric dar ma feresc sa dau temperatura sau timp, pentru ca este posibil sa nu fie la fel la toata lumea.
De obicei, aluatul il fac la 200 grade dar intotdeauna verific cu scobitoarea (daca scobitoarea iese curata, fara compozitie pe ea inseamna ca briosele sunt gata).

Editat de adeje, 18 February 2014 - 11:21 AM.


#11 Sisti

Sisti

    Bucataras

  • Membri
  • 175 posturi

Postat 18 February 2014 - 11:26 AM

Adeje le-am incercat si eu cu scobitoarea, dar nu stiu cum sa-ti explic , dar nu se mai coceau... in fine nu stiu unde am gresit.Si eu am aragaz electric asa ca o sa incerc la 200 de grade.

#12 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 18 February 2014 - 11:57 AM

Sisti, s-ar putea sa fi facut prea moale compozitia, ma gandesc ca poate asta este motivul. Incearca sa o faci un pic mai densa, sa curga mai greu in forme.
Eu n-am precizat in reteta gramajul fainii monti pentru ca mereu am pus din ochi, pana a capatat consistenta dorita.
Incearca sa o lasi in forme 10 minute inainte de a baga la cuptor, taratele de ovaz isi mai maresc volumul.
Cam astea ar fi ideile mele

Editat de adeje, 18 February 2014 - 11:58 AM.


#13 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 19 February 2014 - 09:20 PM

Le-am facut si eu. Din pacate abiaa cum am vazut ca era vorba de tarate de ovaz, eu am pus de grau si nu stiu daca asta e motivul pentru care au iesit ca niste choux-uri, goale si umede la mijloc. Nici nu le-am tinut 10 minute inainte de a le pune in cuptor. Am papat asa, la foamea si pofta care le aveam, si la gust au fost bune, eu am pus si cate doua visine congelate, deci tre sa le mai fac o datacu mai multa atentie, aluatul a fopst destul de dens.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi