Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu pere si cocos


1 răspunsuri la acest topic

#1 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 26 March 2014 - 10:23 AM

Prajitura cu cocos si pere

Prajitura este monticizata dupa o reteteta a Laurei Adamache si ii multumim pe aceasta cale.

Ingrediente :

28o g faina monty ( 50/50 faina integrala de grau/tarite de ovaz )
100 ml ulei
150 g indulcitor (iese cam dulce)
300 g pere cantarite dupa ce se inlatura coaja si cotorul, taiate felii subtiri
75 g nuca cocos deshidratata
1 plic praf copt
250 ml apa
sare, arome.

Preparare :

Se amesteca apa, ulei, sare, indulcitor, apoi se adauga nuca de cocos, faina cu praful de copt si perele.
Se unge si tapeteaza o tava, sau se ia o forma antiaderenta si se toarna compozitia, se niveleaza, se coace in cuptor preincalzit, la foc mediu 35-40 minute.

Consideratii personale :

Este o prajitura mai 'rustica' ca gust si aspect.
Eu am folosit in loc de ulei unt de cacao pe care l-am topit inainte.
Cantitatea de frucoza a fost prea mare, a iesit cam dulce, depinde de gust si ce tip de indulcitor aveti.
In functie de fainuri, s-ar putea sa trebuiasca mai multa apa, ea trebuie sa fie ca o smantana groasa, sa curga greu, dar sa curga.
Cred ca se poate face si de dulce cu lapte monty si unt in loc de ulei si apa.
Mie mi-a placut.
Perele puteau sa fie si mai multe.

Miniaturi atașate

  • praji_cu_pere_si_cocos_002.jpg
  • praji_cu_pere_si_cocos_004.jpg

ghiana

#2 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 30 March 2014 - 09:50 AM

CITAT(ghiana @ Mar 26 2014, 08:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Prajitura cu cocos si pere

Multumim de reteta.Super pentru post.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi