Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Oua de Paste


13 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 April 2014 - 11:24 AM

Fetelor sunt foarte incantata ca anul acesta am vopsit ouale (de proba) in foi de ceapa si a iesit o culoare foarte frumoasa. Nici nu ma asteptam la un asemenea succes.
Voi ati folosit foile de ceapa la vopsit oua ?


#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 24 April 2014 - 11:39 AM

Sheng sa stii ca m-am gandit de anul trecut sa vopsesc ouale natural, asa mi-am propus sa fac anul asta.
Am citit despre asta, doar ca inainte de Paste am citit mai atent si am constatat ca imi trebuiau foarte multe coji de ceapa. Nu mai aveam timp sa strang atatea si am renuntat la idee.

Tu cate foi de ceapa ai folosit?

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 April 2014 - 12:06 PM

Nu cred ca am folosit foarte multe. Am inceput sa strang cu vreo 2 saptamani inainte (de la cepele pe care le gateam). Am folosit numai de la ceapa galbena.
In final cand foile erau ude, mi-au ajuns pentru un strat la fundul vasului si alt strat deasupra oualor. Adica ouale erau "invelite" in foi de ceapa
Daca vei vopsi de Inaltare, poti sa faci proba cu 10 oua, asa am facut si eu. Incepi sa strangi din timp. Cepele mele au avut doar cate 2 foi, fiecare. Daca vor fi multe foi, nicio problema. Cu cat mai multe cu atat mai bine, iese culoarea mai tare.

Eu am facut asa :

ROSU - Cu foi de ceapa galbena
10 oua
foile de la ~ 6- 8 cepe
2 linguri otet
ulei de masline pentru uns

* De preferat oua albe ca sa iasa culoarea mai frumoasa. Ouale sa fie la temperatura camerei ca sa nu se sparga.
* Se degreseaza si se clatesc bine.
* Se pun foile de ceapa in apa cu cateva ore inainte
* Punem la fundul unui vas foile de ceapa, peste ele ouale apoi foile de ceapa, otetul, si se umple vasul cu apa cat sa le acopere.
* Le punem pe foc si dupa ce dau in clocot se mai lasa 3 minute.
* Se opreste focul si se lasa ouale acolo pana se raceste apa.
* Se ung ouale cu ulei .

ousoare_rosii____mic___2.jpg


Pentru a obtine culoarea MARO - Se folosesc frunze de nuc de la cateva crengute

#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 24 April 2014 - 12:15 PM

Eu credeam ca numai cu ceapa rosie merge. Nu mai stiu pe unde citisem dar scria ca trebuie puse multe foi in oala, sub oua, apoi multe deasupra si m-a cam descurajat. Imi propusesem sa folosesc si turmeric pentru oua galbene.

Ti-au iesit foarte frumoase. Nu vrei sa le muti la topicul cu sarbatori? Peste an ne mai uitam la poze si asa ne aducem aminte sa le vopsim si noi asa. Aici la sezatoare se pierde discutia, zic eu.

#5 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 24 April 2014 - 01:23 PM

Cand eram copil la mama, numai asa vopseam ouale si pe noi copiii, ne punea sa le facem cu model, le inveleam in bucati de ciorap de matase in care puneam frunze ds patrunjel, de marar sau trifoi, ieseau tare frumoase. Tata spunea ca trebuie sa le facem pestrite pentru ca sangele lui Hristos nu putea sa acopere uniform ouale. Si acest rosu e un rosu carmin, asa cum e sangele cand se usuca.
Nu trebuie prea multe frunze, doar sa fie de ceapa galbena, nu rosie,
Duminica dimineata tata punea intr-un pahar apa rece, un banut de argint si un ou rosu, sa ne spalam pe fata, sa fim tot anul sanatosi si sa avem spor in ceea cd vrem sa infaptuim.
Si da, muta discutia asta la mese festive, poate se mai inspira cineva.

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 April 2014 - 02:14 PM

Cris nu stiam de banut + ou rosu pus in apa. Ce obicei frumos ! em_new_12.gif
Adeje sa-ti spun cate foi am avut in punga. Am tot pus intr-o punga din aia de la cora (alea subtirele de pe role) si de Paste aveam jumatate de punga plina cu foi de ceapa. Deci nu erau multe ca ele stau 'aerisite' nu se pot indesa. Mi-au fost deajuns pentru 10 oua. Nici n-am vrut sa vopsesc mai multe pentru ca plecam si am vrut doar sa avem la intoarcere si acasa, ousoare vopsite
Am citit si eu pe internet ca trebuie si foi de ceapa rosie dar nu aveam asa ca nu am pus.
Cred ca smecheria este sa le lasi in apa dupa ce s-au fiert, pana se raceste apa

N-as muta toate discutiile la topicul ala frumos cu mese festive dar pot pune cosuletul meu acolo si o trimitere catre discutiile de aici. E bine ?


#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 24 April 2014 - 02:18 PM

Este foarte bine, deoarece eu sunt baba si uit. Sigur o sa recitesc topicul frumos sa am grija sa nu repet meniul, asa ca atunci cand o sa vad ouale tale o sa-mi amintesc.

#8 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 25 April 2014 - 10:04 AM

Ce frumos! Ti-au iesit foarte intense culorile D.gif .
O sa fac si eu cu mama de inaltare si de acum numai asa facem, M-am interesat si de alte culori si de abia astept sa experimentez, mai ales cu varza rosie (ies ouale de un albastru foarte frumos D.gif )

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 April 2014 - 11:46 AM

O prietena a incercat anul acesta cu varza rosie si i-au iesit gri urat. Le-a sters si apoi le-a bagat in culoare cumparata si abia, abia au prins ceva culoare.
In schimb a incercat anul trecut cu frunze de nuc si a fost incantata. Zicea ca a iesit o culoare maro/castaniu superba.

#10 chincisan_42624

chincisan_42624

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tarnaveni-ro

Postat 25 April 2014 - 06:08 PM

CITAT(SEAndreea @ Apr 25 2014, 10:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce frumos! Ti-au iesit foarte intense culorile D.gif .
O sa fac si eu cu mama de inaltare si de acum numai asa facem, M-am interesat si de alte culori si de abia astept sa experimentez, mai ales cu varza rosie (ies ouale de un albastru foarte frumos D.gif )

Shang eu vopsesc de multi ani cu foi de ceapa. M-am obisnuit sa pun o punga in ladita cu ceapa si cand curat ceapa, le aleg pe cele mai frumoase si le pun acolo, amestecate, coulori mai deschise si mai inchise. Cand am timp iau cateva si le tai marunt , le pun in punga separata si cand vopsesc, cateva oua le umezesc, le imbrac in folie taiate si le leg in ciorap. Ies superbe, parca ar fi pictate cu amestec de coulori.

#11 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 26 April 2014 - 02:52 AM

Fetelor, am citit pe undeva ca se pot vopsi galben frumos cu, virgula, curcuma (pudra, praf).
Am cautat oua albe aici, dar dupa trei supermarketuri, am lasat-o balta. Fara oua albe, eu de la experiente ma abtin, dar curcuma s-ar putea sa mearga si pe astea maronii.

#12 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 29 April 2014 - 05:54 PM

pun si eu o poza cu oua inrosite cu ceapa

Imagini atașate

  • 20140420_140855.jpg

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 April 2016 - 09:57 PM

Am gasit un filmulet in care se arata cum putem vopsi ouale de Paşte cu produse naturale em_new_23.gif

 



#14 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 28 April 2016 - 11:26 PM

Incerc sa va arat ceva frumos , sper sa reusesc si sa nu fie prea tarziu .. daca nu este permis , rog mult sa stergeti .

-  Nu ma lasa sa postez  , am introdus URL-ul la image , dar nu stiu ce se intampla :(  Pacat pentru ca erau oua marmura  vopsite ecologic superbe !!!

-Asa le fac si eu , dar nu am folosit niciodata -solutie de verde briliant ,, acum am auzit de ea , nu stiu unde se gaseste sau ce poate fi 

 

-Se maruntesc  cojile de ceapa , galbene si rosii  , ouale spalate si ude sa tavalesc prin coaja de ceapa maruntita  , oul  plin de cojitele de ceapa se prinde  in tifon se leaga .Se aseaza in craticioara in care dorim sa le fierbem se picura acea solutie  verde briliant  1,2 picaturi sau probabil  in functie de cantitatea de apa -ce eu nu am pus niciodata ,dar da un efect minunat de marmura , se fierb 7 minute aici unde am gasit aceste oua marmorate  , eu nu am fiert niciodata asa mult , eu le fac cu galbenusul foarte usor cleios 

-Se inlatura tifonul si cojitele imediat dupa ce sunt gata sub jet de apa , daca se raceste raman cojitele de ceapa pe ou pana le papati ,, am patit si eu,,

-Se lasa la racit , apoi se ug cu grasime ca sa fie lucioase si frumoase , eu le fac cu slaninuta .

-Asa le fac si eu de foarte multi ani , iasa superbe !!! Poate  aflu ce este acea solutie de verde briliant  si unde se poate gasi  , da un efect minunat , iasa mult mai deosebite decat cum le faceam eu doar cu cojitele taiate cu tifon .

 

 

Gata , fug la nani ca e tarziu . bye.gif

PS: Am gasit - Solutie verde briliant se gaseste la farmacie  sticlute de 10 ml. Am uitat sa specific cele 1,2 picaturi de solutie arata ca este folosita intro craticioara de maxim 1,5 l cred eu , apa este cat sa acopere bine ouale . 

-Am vrut sa pun poza , dar nu reusesc , am vazut ca dupa rezolvarea problemelor tehnice Pesi a explicat frumos , dar recunosc ca nu tin minte si nu mai am timp sa caut acum , va rog sa ma iertati . Se gaseste usor cu o cautare daca scrieti numele si arata si sticluta .





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi