Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Placinta cu carne


5 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 03 February 2015 - 09:11 AM

Placinta cu carne (F1)

Inspiratia a fost placinta facuta de cerra cu branza: http://www.culinar.r...val-si-telemea/


Ingrediente pentru 18 portii (o tava obisnuita de aragaz):


36 felii burger Kaufland
2 kg carne tocata (eu am folosit carne slaba de porc tocata)
4 cepe mari
4 ardei capia
4 oua
2 legaturi marar
300 gr cascaval (100+200 gr.)
putin ulei, sare, piper si oregano


Am tapetat tava de aragaz cu hartie de copt peste care am asezat 18 felii burger (6 felii x 3 randuri) iar peste ele am rasturnat 100 gr. cascaval ras (in special la imbinarile dintre felii).

Separat am pregatit compozitia: am calit ceapa tocata marunt in putin ulei, am adaugat ardeiul, carnea si condimentele pana carnea s-a calit. Am lasat compozitia sa se raceasca, am amestecat-o cu mararul tocat si cu cele 4 oua, dupa care am rasturnat-o in tava peste feliile de burger.

Deasupra compozitiei de carne am asezat restul de 16 felii de burger (6 felii x 3 randuri) iar peste ele am rasturnat 200 gr. cascaval ras.
Am copt placinta 40 minute la 160 grade si am taiat-o cand era calda, dupa forma feliilor de burger.

Pentru ca stratul de jos era destul de moale, am rasturnat tava, pana cand s-a racit s-a intarit, apoi am rasturnat-o la loc.

Pozele din tava sunt cele cu placinta rasturnata, cand s-a racit.

Miniaturi atașate

  • rsz_20150201_152051.jpg


#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 03 February 2015 - 09:12 AM

.

Miniaturi atașate

  • rsz_20150201_152011.jpg


#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 03 February 2015 - 09:13 AM

O portie:

Miniaturi atașate

  • rsz_20150201_152338.jpg


#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 03 February 2015 - 09:14 AM

Doua portii:


Este excelenta si pentru luat la pachet. Este buna calda dar parca mai buna este rece.

Miniaturi atașate

  • rsz_20150201_152414.jpg

Editat de adeje, 03 February 2015 - 09:15 AM.


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 February 2015 - 05:49 PM

em_new_15.gif Interesant ! Multumim pentru placinta em_new_08.gif

Stratul de burgheri de deasupra era moale ? Adica a fost suficient cascavalul ras ca sa-l faca moale ? Cred ca se pot pune burgherii si pisati/sfaramati, atat deasupra cat si dedesubt iar stratul de dedesubt poate fi mai gros ...



#6 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 05 February 2015 - 01:48 PM

In prima zi este crocant stratul de deasupra. Dar a doua zi este moale. Eu tin placinta in tava si o bag direct in frigider.

De burgeri sfaramati nu stiu ce sa zic, nu cred ca se leaga...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi