Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - clafoutis cu capsuni


Fără răspunsuri la acest topic

#1 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 04 June 2012 - 08:13 AM

QUOTE(SEAndreea @ Jun 3 2012, 07:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata intr-un mare fel groupwave.gif
Ceva detalii de cantitati? Vineri e ziua mea si parca mi-as incanta si eu invitatii cu ceva usor si de sezon (si cum stau prost cu timpul, cred ca renunt la tortul pufos).

Andreea eu am facut-o dupa o reteta de pe un blog american, cantitatile vor fi in volume D.gif

o sa iti trimit prin PM link-ul cu reteta originala

astea sunt cantitatile folosite de mine:

Ingrediente:
2 ½ cup faina migdale
½ lingurita bicarbonate de sodiu
1 lingurita extract de stevie (daca iti place mai dulce, pui mai mult)
Un varf de lingurita de sare
2 oua
1 CUP iaurt
¼ cup unt ghee
Capsuni
xylitol (pt presarat deasupra capsunilor)

din moment ce cantitatile sunt in volume, faina, iaurtul si untul ghee (care tre sa fie la temperatura camerei) vor trebui masurate cu aceeasi ceasca

Lichidele se amesteca intre ele, la fel si solidele. Lichidele se toarna peste solide. Capsunile se pun pe deasupra, se presara xylitol si un pic de sare (prajitura se numeste "Salt Kissed Buttermilk Cake"). Se da la cuptor cca. 23 de minute, insa recomand sa se faca testul scobitorii.

La indexul cu retete de la noi sunt multe prajituri in genul asta, ca de exemplu aceasta sau aceasta


post_247960_1338706847.jpg

post_247960_1338706881.jpg
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi