Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort tiramisu raw vegan


1 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 12 January 2016 - 09:03 AM

Ingrediente pentru o tava de tort cu diametrul 28 cm


Ingrediente pentru blat:

400 gr. migdale hidratate
o ceasca cafea
8 caise deshidratate
100 gr. fructoza
6 linguri tarate ovaz
100 ml smantana pentru frisca
2 linguri cacao
3 linguri nuca de cocos


Ingrediente pentru crema:

200 gr. caju hidratat
400 ml lapte monti (100 ml smantana pt frisca+300 ml apa)
2 fiole esenta vanilie
200 grame fructoza
3 linguri tarate psyllium

Cacao pentru ornat



Blatul: migdalele se pun la hidratat intr-un vas cu apa (eu le-am lasat peste noapte), se curata de coaja si se mixeaza in blender impreuna cu celelalte ingrediente. Se aseaza in tava (presand compozitia) si se da la rece (eu le-am lasat la congelator cat am pregatit crema).

Crema: se amesteca cele 3 linguri de tarate psyllium cu 400 ml de lapte monti (se asteapta putin sa se lege compozitia) si se mixeaza in blender impreuna cu cele 200 grame caju (lasat la hidratat 2 ore), cu fructoza si esenta de vanilie.
Crema obtinuta se toarna peste blat, deasupra se presara cacao (din abundenta) si se da la rece. Cand s-a racit se desface inelul si se scoate tortul (la mine a rezistat in forma doar jumatate de ora, dupa care a fost atacat si scos din tava, din fericire se intarise deja).

Are gust de cacao si de cafea iar caisele nu se simt deloc.
Pentru F2 caisele pot fi inlocuite cu smochine deshidratate si taratele de ovaz cu fulgi de ovaz.

Miniaturi atașate

  • rsz_20160110_153442.jpg
  • rsz_20160110_153726.jpg


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 January 2016 - 02:50 PM

Ooooooooo ! Multumim em_new_13.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi