Sari la conținut

Poză

Brownies Cappuccino


20 răspunsuri la acest topic

#1 Nati

Nati

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi

Postat 08 February 2006 - 10:17 AM

Postata pe un alt forum, aceasta reteta a avut un mare succes. De aceea vreau sa v-o propun si voua. Nefiind amatoare de ciocolata, aceasta prajitura totusi m-a cucerit.

Brownies Cappuccino
Prajitura de ciocolata cu crema fina de brinza si glazura de ciocolata
Reteta adaptata - Pentru reteta originala cu cantitatile dublate de ingrediente vezi aici.
Este o prajitura rafinata, care va impresiona si pe cei mai pretentiosi musafiri. Desi prepararea ei dureaza ceva timp, nu este deloc complicata.

IPB Image


Pentru stratul de prajitura:
120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele
85 g unt, taiat bucatele
1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
3/4 pah. zahar
1 fiola de esenta de vanilie
2 oua
1/2 pah. faina
un virf de cutit de sare
1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici

Pentru crema:
150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia
40 g unt moale
3/4 pah. zahar pudra, cernuta
1/2 fiola de vanilie
1/2 lingurita scortisoara

Pentru glazura de ciocolata:
80 g ciocolata amaruie de calitate
20 g unt
1/4 cana frisca lichida
2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Prepararea prajiturii:
Se infierbinta cuptorul la 180 С, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm. (eu folosesc hirtia de copt)
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca abia abia si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.

Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.

Prepararea glazurii:
Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.
Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.
Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile.

Va garantez ca mai mult de 1 zi nu vor rezista, sint atit de bune, incit iti vine sa le maninci pe toate odata wink.gif.


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 February 2006 - 10:25 AM

Procedeul blatului să-l numim aşa este asemănător negresei pe care o fac eu, cred şi eu că e minunată.
O curiozitate numai, de unde numele capuccino, că printre ingrediente e numai nessul? Că n-am răbdare să mă duc să citesc linkul pe care l-ai pus.
Bravo, mi-o salvez pentru când o să am o ocazie să o fac, mersi!
icon_smile.gif

#3 Nati

Nati

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi

Postat 08 February 2006 - 10:32 AM

Adriana, nu stiu de ce se numeste si cappuccino, probabil pentru combinatia dintre ciocolata, cafea (ness) si frisca. Eu am pastrat denumirea originala.

#4 Anca Florina

Anca Florina

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 08 February 2006 - 12:55 PM

QUOTE(Nati @ Feb 8 2006, 12:17 PM)

Va garantez ca mai mult de 1 zi nu vor rezista, sint atit de bune, incit iti vine sa le maninci pe toate odata wink.gif.


Chiar garantezi? rolleyes.gif ca noi suntem doar doi, eu nu sunt amatoare de dulciuri; dar imi place sa le fac; dar problema e ca nici sotul nu e mare amator.. si uite asa stau la noi prajiturile cuminti pe farfurie. Am facut prajitura turnata a lui Anat, am facut bombitele, am facut tort de mere rasturnat tot de pe forum.. si din toate am aruncat dupa cateva zile [ o saptamanat icon_biggrin.gif ]... nu pentru ca nu erau bune.. ci pentru ca nu suntem cu dulce.. si raman uitate prin frigider.. ultima data chiar m-am revoltat wink.gif si am zis ca nu mai fac nici o prajitura decat la cerere. laugh.gif

Asa ca Nati, propun fie sa nu faci asa declaratii indraznete, fie spui si ce dai in schimb. cool.gif Dar sa stii ca am glumit!

Bine ai venit!
Try not to become a man of success but rather to become a man of value (Albert Einstein)

#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 08 February 2006 - 01:29 PM

QUOTE(Anca Florina @ Feb 8 2006, 12:55 PM)

Am facut prajitura turnata a lui Anat, am facut bombitele, am facut tort de mere rasturnat tot de pe forum.. si din toate am aruncat dupa cateva zile [ o saptamanat icon_biggrin.gif ]... nu pentru ca nu erau bune.. ci pentru ca nu suntem cu dulce.. si raman uitate prin frigider.. ultima data chiar m-am revoltat wink.gif si am zis ca nu mai fac nici o prajitura decat la cerere. laugh.gif


de ce nu faci cantitati mai mici? foarte mici icon_smile.gif sau daca iti raman da-le la cineva.
mie mi-ar parea rau sa arunc bunatate de prajituri.

#6 Lilia

Lilia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 09 February 2006 - 09:18 AM

QUOTE(Anca Florina @ Feb 8 2006, 10:55 AM)

Chiar garantezi? rolleyes.gif ca noi suntem doar doi, eu nu sunt amatoare de dulciuri; dar imi place sa le fac; dar problema e ca nici sotul nu e mare amator.. si uite asa stau la noi prajiturile cuminti pe farfurie. Am facut prajitura turnata a lui Anat, am facut bombitele, am facut tort de mere rasturnat tot de pe forum.. si din toate am aruncat dupa cateva zile [ o saptamanat icon_biggrin.gif ]... nu pentru ca nu erau bune.. ci pentru ca nu suntem cu dulce.. si raman uitate prin frigider.. ultima data chiar m-am revoltat wink.gif si am zis ca nu mai fac nici o prajitura decat la cerere. laugh.gif

Asa ca Nati, propun fie sa nu faci asa declaratii indraznete, fie spui si ce dai in schimb. cool.gif Dar sa stii ca am glumit!

Bine ai venit!



Aoleu! ce rele sunteti! Stiam eu ca pe site-ul asta la cei noi se da mai mult in cap decat sa incurajeaza( ca am tot citit pe aici) dar nici chiar asa.
Ma bucur tare mult ca nu am scris pana acuma vreo reteta, cred ca avea sa imi para rau pana la sfarsitul zilelor...

P.S daca la mine in familie nu iubeste nimeni ciorba de burta eu nu fac numai de dragul de a bifa acolo ca am facut-o si pe urma sa o arunc...

Editat de Lilia, 09 February 2006 - 09:21 AM.


#7 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 09 February 2006 - 09:41 AM

QUOTE
Chiar garantezi? ca noi suntem doar doi, eu nu sunt amatoare de dulciuri; dar imi place sa le fac; dar problema e ca nici sotul nu e mare amator.. si uite asa stau la noi prajiturile cuminti pe farfurie. Am facut prajitura turnata a lui Anat, am facut bombitele, am facut tort de mere rasturnat tot de pe forum.. si din toate am aruncat dupa cateva zile [ o saptamanat ]... nu pentru ca nu erau bune.. ci pentru ca nu suntem cu dulce.. si raman uitate prin frigider.. ultima data chiar m-am revoltat si am zis ca nu mai fac nici o prajitura decat la cerere.
daca tot le faci si nu se mananca,arunca cateva in directia asta ca noi suntem tare amatori de dulciuri,si de fiecare data se termina foarte repede,asa ca mi-ar prinde foarte bine laugh.gif


QUOTE
Aoleu! ce rele sunteti! Stiam eu ca pe site-ul asta la cei noi se da mai mult in cap decat sa incurajeaza( ca am tot citit pe aici) dar nici chiar asa.
tare as vrea sa aflu de unde STIAI tu ca se da in cap la cei noi,caci mie una chiar daca sunt noua(sau am fost wink.gif )nimeni nu mi-a sarit in cap,din contra,fiecare in felul lui a incercat sa ma ajute cu sfaturi si idei rolleyes.gif

QUOTE
P.S daca la mine in familie nu iubeste nimeni ciorba de burta eu nu fac numai de dragul de a bifa acolo ca am facut-o si pe urma sa o arunc...
chiar nu am citit niciunde o fata care scrie o reteta si te obliga pe tine sa o faci chiar daca la tine in familie nu este apreciata icon_frown.gif

#8 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 09 February 2006 - 09:42 AM

Nati mutumesc pentru reteta,arata bine iar eu abia astept sa o fac floare.gif

#9 AlinaP

AlinaP

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 09 February 2006 - 12:05 PM

Salut.Am facut prajitura si e super buna .Pentru ca eu si sotul suntem iubitori de cioco nu a tinut mai mult de 24 ore .Data viitoare o sa fac receta dubla.

Multumesc mult Nati pentru receta floare.gif


#10 Anca Florina

Anca Florina

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 09 February 2006 - 02:14 PM

QUOTE(Lilia @ Feb 9 2006, 11:18 AM)

Aoleu! ce rele sunteti! Stiam eu ca pe site-ul asta la cei noi se da mai mult in cap decat sa incurajeaza( ca am tot citit pe aici) dar nici chiar asa.
Ma bucur tare mult ca nu am scris pana acuma vreo reteta, cred ca avea sa imi para rau pana la sfarsitul zilelor...

P.S daca la mine in familie nu iubeste nimeni ciorba de burta eu nu fac numai de dragul de a bifa acolo ca am facut-o si pe urma sa o arunc...


Aoleu! dar nu ti-ai dat seama ca am glumit? huh.gif chiar am precizat la sfarsit asta.. pt cei care nu si-ar da seama. Si eu am fost candva noua si chiar inca sunt noua. Si din cate am tot citit pe aici n-am simtit ca s-ar da in cap celor nou veniti. Chiar din contra. Atata timp cat nu ataci pe nimeni si iti vezi de treaba ta.

NU am acuzat nici o reteta.. toate care le-am facut au fost bune.. doar am spus ca noi nu suntem amatori mari de dulciuri. De exemplu, mama facut sambata un tort tare special, cu 5 tipuri de blaturi si alte 5 tipuri de creme.. si nu stiu cate siroape de insiropat.. si ne-a dat 2 felii pe care le-am adus acasa.. azi e joi.. ma crezi ca-s tot acolo in frigider? Si le-am scos la mancare luni seara, marti seara... asta e ideea..

Sa fac mai putina.. e greu; mai intai tavile is destul de standard.. ca retetele se pot injumatati.. Si da, m-am gandit sa dau la altii.. dar eu m-am suparat putin ca fac praji pt sotul meu si pt noi, si el nu mananca.. ca lucrez mult si nu am chiar asa mult timp sa fac prajituri si sa le arunc..

Nicole.. am inteles, cand mai ramane ceva.. trimit icon_biggrin.gif desi ultima praji am facut acu 3 saptamani.. si n-am primit nici o alta cerere.

Nati, imi pare rau daca ti-am stricat postul; nu asta am intentionat. Am intrat pe topic ca mi-a sarit in ochi cuvantul "brownies" .. ca demult caut reteta de brownies cum mancam in SUA. Ei faceau acolo din ceva praf cu apa si nu mai stiu ce.. dar imi placea tare mult. Si am vrut sa iti spun bun venit. Si am sperat ca vei lua in gluma ceea ce am spus eu si nu ca un atac. Sa stii ca mi-am notat aceasta reteta pentru ca imi plac cele cu branza. [pentru timpul cand vom fi mai mari mancatori de prajituri rolleyes.gif ]

Iar Lilia, imi pare rau daca asta a fost prima ta impresie. Daca ai citi putin pe forum, ai vedea ca exista un anumit simt al umorului.. si eu cred ca umorul e imperios necesar pt a-ti mentine sanatatea psihica..

PS. as putea sa duc prajitura vecinilor care au fost asa de draguti de m-au denuntat la Politie si azi-dimineata am primit amenda ca nu am flotant pe spatiul in care stau.. ca doar am buletin de cluj de cand am buletin.. nu-mi trebuia.. ce pana mea.. vorba cuiva laugh.gif
Try not to become a man of success but rather to become a man of value (Albert Einstein)

#11 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 11 February 2006 - 05:10 PM

Am ''comis'' prajitura asta,cu mici modificari si pot spune ca se incadreaza la categoria prajituri fine,gen ''Tort Joffre''.
In primul rand eu am scos nesul si nu l-am inlocuit cu nimic. La blat am avut doar 100 g cioco neagra,restul Poiana cu lapte.Tava mea e mai mare,asa ca a iesit mai scund,dar nu conteaza. (totusi,nu stiu ce tava e aia de 20/20 - din reteta).
Crema am facut-o cu Almette;mi s-a parut putin sarata,dar in praji nu se simte.Am pus si scortisoara,dar cred ca merge si fara.(poate chiar mai bine).
La glazura am pus tot Poiana si frisca Hulala.Nu stiu inca cum arata intarita sau daca se intareste,ca abia am terminat-o de facut si de gustat un sfert de tava.
Poze n-am ,ca acumulatorii ''au facut picioare'',adica i-am imprumutat.
Multumesc mult de reteta ! Se va trece in clasicul meu caiet de retete !

Editat de Medeea., 11 February 2006 - 06:44 PM.


#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 11 February 2006 - 06:36 PM

eu am o reteta de brownies de la o prietena americanca.
1. 500 ml de apa clocotita se amesteca cu 400 gr ciocolata amara si devine un sos care se da la rece.
2.100 gr unt se freaca cu 250 gr zahar tos, se adauga 4 oua intregi unul cate unul, apoi sosul de cioco precitat si 300 gr de faina ( sau amestecata 1/3 - 2/3 cu maizena ) se amesteca totul. se rastoarna in tava ( eu pun hartie pt prajituri) si se lasa 20 min la 180°.

in acest timp se face o glazura din 3 linguri de lapte , 50 gr unt si 100 gr zahar. cand clocoteste se adauga cca 150 gr de ciocolata neagra.
se toarna glazura calda peste compozitia din tava cand iese din cuptor.
se lasa la racit, si se taie in cuburi.
optional in compozitia din tava se pot pune nuci, alune sau alte fructe uscate dupa gust. rolleyes.gif blink.gif
Fan n_puiu for ever



#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 February 2006 - 12:25 AM

Am făcut-o azi după-masă, unde era scris sfert de pahar şi altele n-am avut chef să mă gândesc care pahar din multele pe care le am să-l folosesc aşa că am făcut din ochi
am mai pus pe lângă nuci şi stafide
din păcate fiind prea târziu glazura de deasupra am eliminat-o
tava mea era de 24x24 deci a ieţit destul de scundă, at fi trebuit să o pun în una rotundă care mi se pare că are diametrul de 20 cm, prin urmare cantitatea de brânză nu ajungea nici pe jumătate aşa că a trebuit să mai fac
bună, un pic cam prea tare cred blatul iar gustul nessului io una nu l-am simţit deloc

[attachmentid=36065]

Miniaturi atașate

  • brownies_capuccino.jpg


#14 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 13 February 2006 - 10:15 AM

Anca, daca nu reusiti sa mincati prajiturile si ajungi la solutii "extreme", adica aruncatul, incearca solutia cu congelatul lor in cutiute mai mici. Si eu am invatat asta de pe culinar. Inainte nu congelam orice, pentru ca nu stiam. Acum da. Si nu mai arunc atitea. Acum congelez albusurile, prajituri, torturi, mincare.
Pe linga faptul ca faci economie, te mai salveaza uneori cind nu ai chef le sa faci, sau ai o urgenta.

#15 Anca Florina

Anca Florina

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 13 February 2006 - 10:38 AM

Multumesc Stella pt reteta de brownies! am sa o incerc.

Iana, intr-adevar e buna ideea cu congelatu. Imi amintesc ca si mama congela prajitura. Si o sa incerc si cu prajitura si cu mancare.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value (Albert Einstein)

#16 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 13 February 2006 - 03:46 PM

Adriana, si la mine blatul era cam tare la inceput,dar s-a fragezit dupa vreo doua ore de la ansamblarea prajiturii.
Glazura e buna,aduce a caramea (nu caramel),pacat ca n-ai facut-o.
Mie mi-a placut tare mult prajitura asta si chiar ma gandeam s-o mai fac,ca nu ne-am saturat.


#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 February 2006 - 08:33 PM

Păi vezi, unora nu le ajunge, altora li se pare prea multă, ce să mai glazurez azi că mai e un sfert, însă crema de deasupra e tare, imi pare rău că n-am terminat-o pentru că era prea târziu aseară, am să o refac cred, dar am să fac blatul meu de negresă cu care merg la sigur şi îi adaug nuci şi stafide şi deasupra crema făcută cu brânza şi glazura, va fi mortală rolleyes.gif

#18 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 16 February 2006 - 12:52 AM

[quote name='Nati' date='Feb 8 2006, 11:17 AM' post='184676']
Postata pe un alt forum, aceasta reteta a avut un mare succes. De aceea vreau sa v-o propun si voua. Nefiind amatoare de ciocolata, aceasta prajitura totusi m-a cucerit.

Brownies Cappuccino

icon_smile.gif He he, eu tocmai citesc "Garlic and Sapphires"(usturoi si safire) una din cartile scrise de autoarea acestei prajituri. Subiectul e inspirat de pe vremea cind era ea critic culinar la New York Times. In carte da si retete culinare, o sa ma uit sa vad daca da Brownies astia.
Mari

#19 micaalsa

micaalsa

    Bucataras

  • Membri
  • 56 posturi

Postat 11 February 2007 - 11:52 AM

Am facut-o si eu ieri ca tare am fost curioasa ... Si ne-a placut, chiar daca eu una nu sunt mare amatoare de ciocolata, amaruie nici atat.

Dovada:

[attachmentid=84168]

De fapt am pozat-o pas cu pas ca doara am omis sa caut sa vad daca a fost postata la Retete in imagini biggrin.gif . Si inainte s-o pun mi-am adus aminte, am cautat si-am gasit-o. Si eu de pe desprecopii.com am luat-o si ma tot pregateam de la Craciun s-o fac.

Miniaturi atașate

  • P1010025.JPG


#20 Arra

Arra

    Captain Cook

  • Membri
  • 386 posturi
  • Location:Tomb Rider - Lara Croft

Postat 11 February 2007 - 01:08 PM

Cand s-a postat reteta in primele zile mi-aduc aminte ca am facut prajitura, dar blatul mi-a iesit tare si nesul a fost prea mult pentru gustul meu, daca stiam il eliminam din start. Si nici crema nu a fost prea buna.
Cu alte cuvinte pe mine nu m-a impreasionat deloc si de altfel nici n-am mai executat-o, dar poate e doar parerea mea si gusturile mele .... sad.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi