Sachertorte

Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata amara topita. Se bat spum

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata amara
  • 8 galbenusuri
  • 125 gr unt
  • 10 albusuri
  • 140 gr zahar praf
  • 125 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 8 linguri gem de caise
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 180 gr zahar vanilat
  • 1 ou

Mod de preparare

Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata amara topita. Se bat spuma 10 albusuri impreuna cu 140 gr zahar praf. Se adauga in ploaie 125 gr faina cernuta si se amesteca ingredientele pana cand compozitia se omogenizeaza. Se ung si se tapeteaza 2 forme rotunde de tort si se imparte compozitia in mod egal. Se introduc in cuptorul cald si se lasa la copt, apoi la racit. Separat, se topeste intr-un vas 150 gr ciocolata rupta in bucatele, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se adauga 250 ml frisca si 180 gr zahar vanilat si se lasa compozitia sa fiarba 5 minute. Se bate un ou intreg si se adauga treptat 3 linguri din compozitia de ciocolata. Apoi se toarna compozitia in restul de ciocolata topita, se amesteca mereu. Se fierbe compozitia 4 minute, apoi se lasa glazura la racit. Se unge unul din blaturi cu gemul de caise, se pune cel de-al doilea blat deasupra si se toarna glazura peste. Se lasa la frigider 3 ore.


Se serveste dupa cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Prajitura cu visine Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!