Sari la conținut

Poză

Coacaze-???


23 răspunsuri la acest topic

#21 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 26 April 2009 - 03:44 PM

QUOTE(dan coacaz @ Apr 25 2009, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna!
Ma intereseaza daca stie cineva reteta pentru prepararea siropului din coacaz negru prin preparare la rece,sau orice retete de preparare din fructele de coacaz negru.Am o mica plantatie de coacaz negru de 0,15 ha si vreau sa diversific metodele de preparare.
coacazul@yahoo.com


Am cumparat acu doi ani o galetuta de coacaze negre din piata fara sa stiu cum se face siropul. Asa ca l-am facut cum m-a taiat capul, bineanteles ca nu cum trebuia insa mi-a iesit fff gustos si aromat. Am zdrobit coacazele spalate si curatate de pe ciorchini cu robotul, am pus zahar 1 la 1 si le-am lasat asa pana s-a topit zaharul. 2-3 zile, amestecand mereu. in frigider sa nu fermenteze. Cand zaharul s-a topit, le-am strecurat la robot si le-am pus in sticle. in fiecare sticla am pus un varf de cutit de salicilat si dopul. Si gata! Fara fierbere, cu un parfum divin! asa fac si alte siropuri: capsuni, zmura, mure, visine. Acum ai mei nu mai beau decat siropuri la rece, restul pierzand parfumul nu le mai sunt pe plac. biggrin.gif
As mai cumpaa coacaze, dar nu prea gasesc. Acum am si eu o tufa in gradina, am de gand sa o sporesc, sper ca in cativa ani sa am si eu o galetuta de coacaze biggrin.gif

Mami de



si


#22 dan coacaz

dan coacaz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Tg Mures

Postat 02 May 2009 - 01:30 PM

CITAT(gloxinia @ Apr 26 2009, 04:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am zdrobit coacazele spalate si curatate de pe ciorchini cu robotul, am pus zahar 1 la 1 si le-am lasat asa pana s-a topit zaharul. 2-3 zile, amestecand mereu. in frigider sa nu fermenteze.


Multumesc pentru raspuns.
Anul trecut am produs 80 l de sirop din coacaz negru-am o problema:nu am unde sa-l pun in frigider,poate fi o problema,din cauza asta mi s-a schimbat usor culoarea,nu mai are culoarea aceea violet vioaie ca la vinul din coacaz?
Vinul l-am ambalat in pet-uri de 1l,pana acum nu am avut probleme cu fiertul:poate sa mai fermenteze,sa sparga sticlele,sa-si schimbe gustul?

#23 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 02 May 2009 - 09:46 PM

QUOTE(dan coacaz @ May 2 2009, 02:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc pentru raspuns.
Anul trecut am produs 80 l de sirop din coacaz negru-am o problema:nu am unde sa-l pun in frigider,poate fi o problema,din cauza asta mi s-a schimbat usor culoarea,nu mai are culoarea aceea violet vioaie ca la vinul din coacaz?
Vinul l-am ambalat in pet-uri de 1l,pana acum nu am avut probleme cu fiertul:poate sa mai fermenteze,sa sparga sticlele,sa-si schimbe gustul?


Teoretic daca ai pus suficient zahar nu trebuie sa fermenteze nici daca nu l-ai tinut in frigider. Doar siropul de visine l-am facut la fel si fiind o cantitate mai mare nu mi-a incaput in frigi si l-am tinut in bucatarie. O fi inceput sa fiarba de si-o schimbat culoarea? L-ai facut asa crud fara prelucare termica? Secretul unui sirop reusit cred ca este zaharul. Nu te zgarci la zahar. Am o prietena care stoarca lamaie in siropul de coacaza pentru a preveni oxidarea cred. poti incerca.
Eu stau in Ardeal, nu esti aproape sa cumpar coacaza de la tine? Ca pana oi avea eu....
Mami de



si


#24 dan coacaz

dan coacaz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Tg Mures

Postat 04 May 2009 - 12:47 PM

CITAT(gloxinia @ May 2 2009, 10:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Teoretic daca ai pus suficient zahar nu trebuie sa fermenteze nici daca nu l-ai tinut in frigider. Doar siropul de visine l-am facut la fel si fiind o cantitate mai mare nu mi-a incaput in frigi si l-am tinut in bucatarie. O fi inceput sa fiarba de si-o schimbat culoarea? L-ai facut asa crud fara prelucare termica? Secretul unui sirop reusit cred ca este zaharul. Nu te zgarci la zahar. Am o prietena care stoarca lamaie in siropul de coacaza pentru a preveni oxidarea cred. poti incerca.
Eu stau in Ardeal, nu esti aproape sa cumpar coacaza de la tine? Ca pana oi avea eu....




Nu a fiert, nu si-a schimbat gustul,doar putin culoarea;se tine in frigider dupa ce s-a desfacut sticla pentru consum.
Crud:daca te referi la faptul ca l-am presat (stors) la rece,fara fierbere,raspunsul este:da.
Sunt din Tg Mures.
Nu am folosit zeama de lamaie!Oare asta sa fie cauza? Ce cantitate as putea folosi?
In schimb, vinul si-a pastrat foarte frumos culoarea.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi