Sari la conținut

Poză

ceva dulce.....


229 răspunsuri la acest topic

#21 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 April 2007 - 01:17 PM

NAPOLITANE CU CACAO SI MENTA





Acest aluat se face si se poate congeal:

Aluat:
� cup unt + 6 linguri cacao + 1 cup zahar + 1 ou+ esenta vanilie+ 1 tbsp lapte+ 1 � faina.
Se da � ora la rece, apoi � ora se lasa in bucatarie.
Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudreaza cu zahar.
Daca se fac rotunde se pot umple cu crema .

Crema
1 albus de ou se bate cu 1 � cups zahar si esenta de menta ( sau esenta de portocale, sau de migdale)
Se adauga zahar pana rezulta un ,,aluat�. Se ia o bucatica si se face ca o mingiuta in mana, apoi se aplatizeaza intre 2 fursecuri. Seamana cu spuma de la crema de biscuiti,

Imagini atașate

  • Chocolate_Mint_Cookies_002.jpg

Editat de alessia antonia, 26 February 2008 - 08:24 PM.


#22 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 April 2007 - 09:56 AM

BACLAVA



#23 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 April 2007 - 10:05 AM

BACLAVA

SIROP

1 cana miere albine
1 cana apa
2 cani zahar
cardamon
1/2 lamaie in care s-au infipt 3 cuisoare
Se amesteca ingredientele, se da un clocot , cam 10 minute.

UMPLUTURA

1 cana nuci
1 cana alune (fistic)
2 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara

Se amesteca toate ingredientele si se maruntesc in blender

Intr-o tava unsa cu ulei se pun straturi de cate 4 foi de placinta, unse intre ele cu unt topit. In total se vor aseza 16 foi de placinta.
Dupa primele 4 foi se toarna 1/3 din amestecul nuci, se acopera cu 4 foi de placinte unse, iar nuci, iar foi, iar nuci si ultimele 4 foi unse cu unt.
Se taie prajitura in romburi sau triunghiuri. Se coace 18 - 20 minute la foc potrivit.Se scoate din cuptor si se toarna tot siropul. Se lasa la rece peste noapte.

Daca a vazut cineva si poate sa scrie cum a facut portiile individuale , cele pe lingura ar fi bine de completat.
Cred ca foile ar trebui umplute inainte de a fi rulate pe lingura. Nu ?

Imagini atașate

  • Cashew_Baklava_003.jpg

Editat de alessia antonia, 05 March 2008 - 08:22 AM.


#24 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 May 2007 - 04:55 PM

TRIPLU DE CIOCOLATA

Primul strat:

170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte. Se adauga gelatina dizolvata peste ciocolata, se amesteca bine, iar cand amestecul e rece se adauga 200 gr. frisca batuta.

Al- II-lea strat se face la fel numai ca se adauga 340 gr. ciocolata alba in loc de ciocolata menaj. Celelalte cantitati se poastreaza.

Al-III-lea strat

Se face ca mai sus dar se adauga 280 gr. ciocolata cu late.

Straturile de ciocolata se fac pe rand. Se rastoarna in tava inalta tapetata cu folie. Dupa ce primul strat sta o ora la rece, se adauga urmatorul;, dupa alta ora cel de-al III-lea cand se lasa 6 ore la frigider.
Se rastoarna pe platoru. Se taie in patrate care vor fi pudrate cu cacao si ornate cu bezea.

Bezeaua

2 albusuri se bat bine cu 160 gr. zahar, se adauga 3 linguri alune si 1 lingura de amidon. Se intinde bezeaua pe o foaie de copt, in strat subtire si se lasda la foc mic sa se usuce.
Se scoate de pe foaie si se rup bucati de bezea care se vor aseza peste prajitura.
Prajitura se taie cu un cutit cald.

#25 foxyfoxy

foxyfoxy

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 07 May 2007 - 07:13 PM

Fetelor, sunteti grozave ca dati retetele lui Anna Olson, iubesc la nebunie dulciurile ei, sunt fantastice, din pacate nu reusesc sa notez in timp util iar din cele date pe net in lb engleza imi prind urechile unsure.gif . Va rog mult sa mai scrieti daca stiti, niste retete de inghetata, vine vara si caldura si ar fi bine venit ceva rece si gustos. Am vazut ca inghetata facuta de ea este f tare. Astept cu nerabdare noi retete, va pup si va multumesc mult. tongue.gif

#26 Darksha

Darksha

    micro Bucatar

  • Membri
  • 35 posturi
  • Location:Bucharest

Postat 09 May 2007 - 08:03 PM

Eu am facut o negresa dupa reteta ei. A iesit super

Asta este reteta: (cu mentiunea ca eu am pus numai 75 g de cacao, 125 erau parca prea mult)

Ingrediente
225 g unt nesarat
125 g cacao
350 g zahar
4 oua
125 g faina
2 lingurite esenta vanilie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
200 g nuci

Se pune untul la topit. Zaharul se amesteca cu cacaoa si se pune peste untul topit. Se adauga cate unul ouale amestecand bine si apoi esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga treptat la compozitia de cacao. Se adauga si nucile. Se toarna compozitia in tava unsa si se coace 40-45 minute.
Cand este gata se lasa la racit si se serveste cu un sos rece de ciocolata preparat astfel:
Se pun la foc 400 ml frisca lichida impreuna cu o lingurita esenta de vanilie si putina sare. Separat se freaca doua galbenusuri cu 3 linguri de zahar si doua linguri de cacao. La compozitia asta de oua se adauga treptat frisca fierbinte. Se mai da pe foc inca 2 minute. Apoi se lasa la racit.
Since few know me, I am very precious.

#27 Darksha

Darksha

    micro Bucatar

  • Membri
  • 35 posturi
  • Location:Bucharest

Postat 09 May 2007 - 08:21 PM

Am mai incercat si niste fursecuri cu mandarine. Si astea au iesit f bune (ma bate gandul sa le incerc si cu lamaie)
Si reteta...

Aluatul:
170 g unt nesarat (la temperatura camerei)
110 g zahar pudra
coaja de la 2 mandarine
3 linguri suc de mandarina
o lingura esenta vanilie
195 g faina
2 linguri amidon
1/4 lingurita sare

Glazura:
2 linguri suc mandarina
6 linguri zahar pudra
1 lingura unt nesarat, topit

Preparare:
Se freaca untul cu zaharul pudra, coaja si sucul de mandarina, vanilia. Faina se amesteca cu amidonul si sarea. Se adauga la amestecul cu unt. Aluatului final i se da forma cilindrica si se baga la frigider pt o ora.
Cand se scoate de la rece se taie fasii de 1 cm grosime. Fasiile se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 12-15 minute.
Pentru glazura se freaca bine toate ingredientele. Apoi se toarna peste fiecare fursec. Se lasa cam o ora pana se intareste glazura.




Since few know me, I am very precious.

#28 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 May 2007 - 10:09 PM

INGHETATA CARAMEL

Se face caramel din zahar si putina apa. se adauga 3 masuri frisca , apoi inca o masura frisca si una masura lapte, vanilie. Se amesteca si se da la frigider sa se intareasca. Se pune compozitia intr-o tava de chec, invelita in folie. Se lasa la intarit, la frigider, cateva ore. Se scoate din folie. Pe alta folie se presara alune zdrobite . Se tavaleste cubul de inghetata prin alune pe toate partile, se aseaza pe platou.
Se taie felii cu uncutit care a fost trecut prin apa fiebinte.


#29 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 May 2007 - 10:24 PM

INGHETATA VANILIE ( FRANTUZEASCA)

2 batoane de vanilie, se taie, se scot semintele si se pun impreuna la fiert in lapte : 1 masura lapte si 2 masuri frisca. Se incalzesc pe foc. Se amesteca bine 9 galbenusuri cu 2/3 masura zahar. Se adauga treptat laptele cald, amestecand in continuare. Dupa ce s-au amestecat ingredientele se pune oala pe foc sda se lege crema, iar apoi se da la frigider sa se racesca bine. ( intai se lasa in bucatarie)
Se da la congelator dupa ce a fost turnata compozitia intr-o tava.. Dupa 1 ora se scoate, se pune in blender, se amesteca bine si se da din nou la congelator.

Imagini atașate

  • French_Vanilla_Ice_Cream_003.jpg

Editat de alessia antonia, 05 March 2008 - 10:03 AM.


#30 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 May 2007 - 10:34 PM

Fursecuri cu vanilie

1/2 masura unt, se amesteca cu 1/4 masura zahar si 3 linguri esenta vanilie. Se adauga 1 ou, 2 masuri faina, zeama de lamaie , cam 2 linguri,sare. Se modeleaza bile care se aseaza pe o tava. Cu palma se aplatizeaza usr ,,bilele". Se coc 15 minute.

Transformarea inghetatei

Se ia un fursec, de la reteta de mai sus, peste el se aseaza o cupa de inghetata , se stropeste cu rom si se da 5 minute la congelator.
Se acopera cu bezea inghetata si u ajutorul unei scobitori se fac ,,tepi". Se da din nou la congelator cateva minute, apoi se baga in cuptr 3 minute.
Pe o farfurie se ,,deseneaza" o spirala sirop de zmeura, iar deasupra se aseaza ,, ariciul".
Este foarte decorativ si cred ca si bun.

#31 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 May 2007 - 09:55 AM

COMPLETARI LA NEGRESA DE MAI SUS

In loc de nuci se pot pune si bucatele de ciocolata alba sau cirese uscate.
Daca se coace in tavi de chec se taie in 3 pe lungime, iar apoi in doua pe diagonala.
In mijloc se pune inghetata de capsuni. Se taie portii individuale, mici si dreptunghiulare, se invelesc in folie si se da la congelator.
Se servesc pe farfurie , care a fost ornata cu sos de ciocolata si cu ,,bile" din sos de zmeura.

#32 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 May 2007 - 08:30 PM

GRANITA

1 cana suc grapefruit roz ( sau orice culoare), se amesteca cu 1/3 cana zahar
Se pun pe foc si se tin 1 - 2 minute la foc foarte mic , ametecand sa se topeasca zaharul.
Se lasa la racit. 1 cana de pulpa de pepene se pune in blender si se amesteca bine impreuna cu sucul de grapefruit.Se stecoara amestecul si se toarna intr-o tava care se da la congelator. Dupa o ora se ameteca. Iar in urmatoarele 4 - 6 ore se mai amesteca de 2 ori.
Se scoate tava si se scrijeleste cu furculita. Se ia cu lingurita si se umplu paharele.
Nu e neaparat nevoie sa se amestece amestecul cand e la congelator.Se poate adauga vodca.

Transformarea.
Se poate servi si astfel : 2 linguri granita + 1 lingura crema ( frisca + coaja limeta + 1/2 zeama limeta) + 1 felie pepene cu tot cu coaja verde, taiata sub forma de triunghi. si cu o frunza de menta.

Imagini atașate

  • Grapefruit_Watermelon_Granita_004.jpg

Editat de alessia antonia, 05 March 2008 - 09:25 AM.


#33 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 May 2007 - 08:44 PM

PAVLOVA

Se face o bezea obisnuita la care se adauga 1 lingurita zeama de lamaie si 1 lingurita de amidon.
Se deseneaza cercuri pe hartia de copt si se umplu cu bezea. Se dau la cuptor 25 - 30 minute la foc mic.
Se umplu cu crema ( Frisca + sirop de zmeura). Deasupra se aeaza o felie de grapefruit pe care se presara zahar caramel.
Caramelul se prepara astfel :
1/2 cana zahar + 2 linguri sirop porum ( oare nu merge miere de albine in loc ?) + cateva linguri apa se caramelizeaza. Se rastoarna pe o foaie care a fost unsa cu ulei si se lasa la racit. Caramelul se rupe bucati , se pune in masina de macinat si se marunteste.
In acelasi fel se procedeaza si la crema de zahar ars sau la alte prajituri cand trebuie caramelizat zaharul de deasupra. Se da catevasecunde la cuptor ( 30 secunde).

#34 Internationale

Internationale

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 16 May 2007 - 12:27 PM

(adyshor @ Mar 29 2007, 09:34 AM)

Aseara a facut un desert foarte bun.O sa-l incerc cu siguranta si e foarte usor de facut.
Desert cu capsuni
Se face o foaie de bezea din albusuri batute cu zahar. Se face frisca.Se taie bucatele capsuni. Foaia de bezea se faramiteaza in bucati mai mari si se adauga impreuna cu capsunile in frisca. Se serveste in boluri pentru inghetata.
tip:eu cred ce se pot folosi si multe alte tipuri de fructe.


Ma intereseaza si pe mine sa fac acest desert,dar nu inteleg cum se face o foaie de bezea?

PS:Multumesc pentru retetele din emisiunea de pe Euforia Tv

#35 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 May 2007 - 07:48 PM

Bezea cu capsuni

2 albusuri se bat spuma cu mixerul, apoi se adauga zaharul, cate o lingura. Cand e batut tare si se tine de paletele mixerului se intinde in foaie subtire pe o hartie de copt neunsa si se da la cuptor 40 minute la foc mic pana se usuca.
Se scoate de pe foaie si se face bucati, nu e nicio nenorocire daca se rupe la scos de pe hartie si asa maruntim.
Bezeaua la aceasta prajitura sigur va iesi binedeoarece e stratul subtire numai ca trebuie batut bine albusul.Capsunile se taie bucati, se amesteca cu frisca care a fost batuta cu vanilie sau lichior (limoncel) . Se pun in cupe si se orneaza cu bucati de bezea.
Se poate face si cu fructe de padure.
Se poate amesteca bezeaua in frisca numai ca trebuie servit imediat.
E un desert foarte usor de realizat si gustos.

Imagini atașate

  • Raspberry_Meringue_Fools_001.jpg

Editat de alessia antonia, 05 March 2008 - 09:35 AM.


#36 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 May 2007 - 07:47 PM

Budinca de orez

3 cani lapte, 1,5 lingurita esenta vanilie, coaja lamaie,( se taie bucati mari, nu se rade) si 3/4 cana orez. se pun pe foc si se amesteca, din cand in cand. Dupa 15 minute se scot cojile de lamaie ( se pot pune si de portocale) si se adauga 1 masura coacaze si 1/3 mas zahar, de asemenea si 2 linguri de migdale - fulgi. se mai lasa pe foc 15 minute.
Se lasa la racit 15 minute si apoi se adauga un galbenus, se amesteca bine si se portioneza in cani. Se presara cu scortisoara sau cu zahar ars.

#37 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 May 2007 - 07:59 PM

Tarte cu unt

2 1/4 faina ,6 linguri margarina,zeama de la o jumatate de lamaie si un ou se amesteca bine, eventual se adauga putina apa.
se intinde o coca, intr-un strat mai grosut, dupa ce a stat 1 ora la odihna, nu neaparat la frigider.Se captusesc formele de briose, care nu se ung, cu acest aluat. Se umplu fomele pe jumtate cu coacaze uscate ( sau stafide , nuci, alune , fulgi ciocolata) care au fost inmuiate. Deasupra se toarna crema
Crema
1/4 cana unt, 1/2 cana zahar,- se amesteca bine si se adauga 2 oua, vanilie, siop porumb, putin otet. Ingredientele se amesteca cu telul, nu cu mixerul, deoarece crema se va carameliza la copt.Pentru reusita crema nu trebuie batuta foarte mult.
Peste crema se toarna caramel
Caramel
1 cana zahar, putina apa, 2 linguri sirop porumb. Se pun la caramelizat 4 -5 minute. Se adauga zeama lanaie, putin 3/4 mas lapte si 1 lingurita unt, vanilie
Se dau la cuptor 18-20 minute.
Ies 12 tarte.

Imagini atașate

  • Caramel_Butter_Tarts_003.jpg

Editat de alessia antonia, 11 March 2008 - 06:25 AM.


#38 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 May 2007 - 08:19 PM

Prajitura ci ciocolata si menta

75 ml. apa
25 g cacao
115 g ciocolata
Se amesteca si se pun pe foc sa se lege , apoi se lasa la racit.
Se adauga 6 linguri smantana, 2 linguri esenta menta, si esenta vanilie
Se amesteca 1 3/4 masura zahar,i 250 gr unt si 4 oua
Separat se amesteca 3 masuri faina cu 2,5 lingurite praf copt
Peste amestecul de unt se adauga alternativ faina si crema de ciocolata.
Se toarna amestecul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce se scoate si se raceste se toarna un strat gros de glazura.

Glazura
Se pun pe foc, mai mult sa se incalzeasca. 100 gr unt, lapte, cacao. Se iau si se adauga zahar pudra 150 grame.

se poate coace in tva rotunda va iesi un tort foarte inalt. Se poate taia in doua si umple cu o crema de cacao sau ciocolata.

Imagini atașate

  • Double_Decker_Mint_Chocolate_Cake_003.jpg
  • Mint_Chocolate_Cake_003.jpg

Editat de alessia antonia, 11 March 2008 - 06:28 AM.


#39 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 May 2007 - 10:51 PM

Desert napolitan cu menta si pepene
3 masuri apa + 3 masuri zahar + 1 mana menta proaspata , se amesteca si se pun pe foc , dupa 10 minute menta se scoate si se lasa la racit.
Se fac trei straturi de ,,jeleu", cantitatile sunt egale pentru fiecare strat.
I
4 masuri de cubulete de pepene galben-roziu + 1 lingura zeama de lamaie + 1 1/3 cana din siropul de mai sus se amesteca bine in mixer.
Amestecul se toarna intr-o tava de chec care a fost captuita cu folie, si se lasa la congelator o zi.
II
1/2 masura zeama de lamaie + 1 1/3 sirop + 1 albus se am esteca si se toarna peste primul strat, iar se da la congelator.
III
4 masuri de pepene galben , dar mai verzuliu la miez, se amesteca cu zeama de la jumatate de limeta, cu 1 1/3 sirop se paseaza si se da la congelator.

Se rastoarna pe un platou si se scoate folia.
Arata foarte bine si e potrivit cu sezonul de acum
Cred ca ar fi interesant si cu pepene rosu.

Imagini atașate

  • Minted_Melon_Neapolitan_003.jpg

Editat de alessia antonia, 11 March 2008 - 06:26 AM.


#40 grigoriu_39778

grigoriu_39778

    Master of disaster

  • Membri
  • 3368 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 May 2007 - 08:24 PM

Tarta cu nectarina

Blat
3 oua si 1/2 masura zahar se amesteca intr-un castron si se aseaza intr-un vas cu apa ce este pe foc. ouala trebuie sa se incalzeasca putin pentru a topi zaharul ( NU FOARTE MULT- SA NU AJUNGA OMLETA)
Se iau de pe foc si se bat 2 minute cu mixerul. se adauga : 1/3 masura faina, 1/4 lingurita praf copt, 1,5 lingurita amidon. Se amesteca bine si la urma se adauga 1/4 mas unt topit si vanilie.
se unge o tava de tort cu unt si se tapeteaza foarte bine cu zahar tos. se toarna compozitia si se coace 18 - 20 minute la cuptor incins. Blatul e subtire.

Sirop

Se face din 1/4 mas zahar si 1/4 mas apa si zeama de lamaie se fierbe putin si se insiropeaza blatul cu el.
Crema de lamaie
1 galbenus se amesteca cu 1 1/2 masura lapte batut, 2/3 mas zahar, 1/4 mas amidon si 6 linguri mari de zeama lamaie( o lamaie si jumatate)
Ingredientele amestecate se pun pe foc sa se lege putin. Se ingroasa cand se raceste. Se strecoara dupa ce se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie si un cubulet de unt ( nu e obligatoriu).
Crema se intinde peste blat, iar deasupra se aseaza fructele : felii de nectarine taiate subtiri si zmeura in cerc in fata feliilor de nectarine, in mijloc un amestec de fructe, si se arunca si cateva mure- se ung cu jeleu de mere topit.

Se pot folosi orice fel de fructe.
Tarta cu nectarina poate fi facuta in forme mici de briose sau tarte. cred ca sunt mai bine savurate individual.

Imagini atașate

  • Nectarine_Flan_003.jpg

Editat de alessia antonia, 11 March 2008 - 06:34 AM.




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi