
Cea mai usoara reteta de compot , pentru iarna
#1
Postat 02 October 2007 - 02:26 PM
Nu are conservanti si se poate face din orice fructa , zahar si apa rece .
Trebuie sa aveti borcane cu capac,curate , uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins ,dar cu focul stins.
Fructe de care doriti si in orice cantitate ,zahar tos, cite 3 liguri de supa , pline, pentru fiecare borcan si apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.Deci fructele se spala foarte bine , la care e necesar si doriti scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2 acestuia , adaugati zaharul , cite 3 linguri pline si apoi apa rece .Le inchideti cu capace sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de minute din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba. Dupa cele 30 de minute , le lasati in vasul in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi mod.Lasati borcanele sa se raceasca complet in vasul in care au fiert ,scoteti-le ,stergeti-le cu o cirpa si depozitati-le intr-un loc uscat si racoros .
Veti vedea cit de bun este acest compot , cite prajituri si torturi puteti face cu fructele din el si cit de mult tine , chiar daca NU contine conservanti .
Sper sa incercati reteta si sa va fie de folos .
Succes !
#3
Postat 02 October 2007 - 02:51 PM
Eu pun zahar in functie de fruct, si de asemenea le fierb in functie de fruct, mai mult sau mai putin, nu-i chiar totuna ca faci compot de capsuni sau faci compot din pere de toamna.
Nici la gemuri nu pun conservant, nici la zacusca (de fapt la nimic), mama lucra la o fabrica de conserve si zicea ca totul depinde de timpul de sterilizare (dunst).
#4
Postat 02 October 2007 - 03:20 PM
Jenny , eu pun in borcane de 800 g sau in sticle cu gura mai larga de 1 l ,dar cu capac cu filet.
#5
Postat 02 October 2007 - 04:13 PM
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
#7
Postat 14 October 2007 - 12:02 PM

#8
Postat 14 October 2007 - 01:46 PM

#9
Postat 15 October 2007 - 08:52 PM

1. cuptorul e inchis, nu este risc de accident
2. nu se murdareste cuptorul ca borcanele stau in frumos tava
Dar daca si la tura viitoare de compot mai pocneste vre-un borcan, cred ca trec si eu la metoda cu apa

#11
Postat 16 October 2007 - 08:35 AM
mie imi plac cel mai mult cele din struguri albi de masa si din caise

#12
Postat 16 October 2007 - 08:01 PM
Sunt convinsa ca nu mai ramine nimic , daca le faci asa de bune !
M-a bucurat sa fac schimb de experienta si idei cu tine pe tema conservelor de casa pt. iarna .
Te sarut

#14
Postat 25 September 2009 - 09:06 AM
Ma bucur ca ai incercat reteta de compot .O sa vezi ca vei fi multumita de rezultat .
Cat despre zaharul ramas nedizolvat , nu e nici o problema . Nu afecteaza cu nimic calitatea si durabilitatea compotului in timp.
Sa-l mancati sanatosi si sa va amintiti de mine !
#16
Postat 03 October 2009 - 10:08 PM

vrei sa stii ce inseamna? adica se pun ingredientele care trebuie fierte intr-o oala/castron si aceasta se pune peste o alta oala in care fierbe apa. asadar, compozitia nu se pune direct pe foc, ci se fierbe mai lent, datorita apei fierbinti din oala de dedesubt. multe creme sau sosuri se fierb asa, in special cele pe baza de oua, ca sa nu se taie/coaguleze oul.
ai inteles ceva din explicatiile mele cam dezlinate? sau nu asta intrebasei?
Editat de jenny_kap, 03 October 2009 - 10:09 PM.
#17
Postat 31 October 2009 - 09:31 AM
mie imi plac cel mai mult cele din struguri albi de masa si din caise

chiar daca le-am fiert o singura data mi-au tinut si 2 ani si cand le-am desfacut nu se simtea nici o diferenta (de an)
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."
blog
#18
Postat 31 October 2009 - 07:17 PM
Valabil si la mine. Fierb o singura data, 1 ora, la bain-marie si nu am nici un fel de probleme. Fierb de 2 ori numai borcanele cu pasta de peste.
Răspunde la acest topic

0 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi