Sari la conținut

Poză

TIRAMISU


4 răspunsuri la acest topic

#1 carmen_corobian

carmen_corobian

    micro Bucatar

  • Membri
  • 19 posturi
  • Gender:Female
  • Location:LA, California

Postat 17 April 2008 - 04:35 AM

Ingrediente:

1 pachet piscoturi
1 cutie mascarpone (300 g)
1 cutie frisca
6 oua
50 ml lapte
150 gr zahar
vin Marsalla sau lichior
esenta de rom
cacao pudra
cafea fara zahar


Facem o cafea tare, sau ...cum va place. Picurati lichior si lasati la rece.

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Le dam pe bain marie, adaugam laptele si lasam sa se imprieteneasca amestecand continuu.
Se ia de pe abur si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam mascarpone si frisca batuta. Mixam pana se omogenizeaza crema. Buuuuna!!

Pregatim tavita pentru minunea ce va sa fie!
Inecam fiecare piscot in cafea 3,4 secunde! Nu mai mult ca e problema pe urma.
Aliniem piscoturile frumos pe tavita. Dupa primul strat/rand de piscoturi ii dam un rand de crema (aprox 1/3 din crema)
Alt rand de piscoturi imbatate in cafea, un strat de crema.
Terminam cu stratul de crema, presaram cacao din abundenta si dam la frigider peste noapte!


Miniaturi atașate

  • P1290618.JPG
  • P1290620.JPG


#2 gemeni

gemeni

    Bucataras

  • Membri
  • 77 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Nagoya

Postat 17 April 2008 - 06:01 AM

Bine ai venit carmen_corobian reteta te de tiramisu seamana mult cu reteta lui poca pe care eu o fac mai tot timpul. ti-a iesit foarte frumos felicitari.

#3 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 April 2008 - 08:29 AM

Cramen,bun venit pe culinar floare.gif

Retete o sa o mut la dulciuri,deoarece nu e prezentata pas cu pas(mai multe etape)
Maya's World .

#4 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2008 - 12:58 PM

Bravo! hello2.gif Arata de nota 10. Si noua ne place foarte tare si atunci cand il fac, trebuie sa dublez portia ca sa ajunga pentru o zi. Reteta mea este un pic altfel, cu mai mult mascarpone si fara frisca, dar sunt convinsa ca toate sunt minunate cand este vorba de Tiramisu. Miam-miam! biggrin.gif


#5 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 05 May 2008 - 08:39 AM

Buna...am si eu o reteta simplissima de tiramisu...2 pachete de crema pt tiramisu de la Dr. Oetker (se fac repede cu lapte rece...si punem si o esenta de rom...da un gust buuuun) si un pachet mare de piscoturi Savoiardi de 400 grame.

Buuun. Din doua-trei plicuri de ness facem 250 ml de cafea nu f tare (depinde de gustul fiecaruia) si daca va place gustul de rom, puteti adauga si cateva picaturi de esenta de rom. Daca preferati prajiturile mai dulci, puteti adauga 2 lingurite de zahar in cafea. Insiropam piscoturile in aceasta cafea (ATENTIE: le scufundam rapid, nu le lasam sa se inmoaie foarte tare). Intre timp, ne ocupam de crema pe care o amestecam la mixer cu 200 ml de lapte rece pentru fiecare plic (daca aveti smantana, adaugati cateva linguri...ii da un gust mai bun) si adaugam si o esenta de rom. Mixam cam 2-3 minute pana se intareste crema.

Eu fac aceasta prajitura in forma de tort cu inel detasabil...mi se pare mai cocheta prezentarea produsului finit... rolleyes.gif
Pe marginea formei asezam vertical piscoturi ( insiropate), la fel si pe fundul formei. Turnam apoi un strat de crema (impartiti crema in 3, pentru ca o sa avem cate trei straturi de crema si trei de piscoturi) , si continuam pana terminam cu ultimul strat de crema.

Acum..ornatul...pudram cacao pe toata suprafata cremei. Daca vreti sa impresionati audienta, razuiti cioco si adaugati peste cacao, sau fulgi de cioco gata cumparati, sau...ce vreti voi. Dati la frigi cateva ore si apoi desfaceti inelul...piscoturile raman in picioare, nu va faceti probleme! Arata suuuper!

Eu poze nu am facut, dar daca se cere...prepar rapid tortuletzul si ii fac si poza wink.gif
Am poze cu ceva asemanator (cu piscoturi) la topicul cu torturi...sa va faceti o idee...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi