Editat de FLOARE DE COLT 5, 04 December 2008 - 10:30 PM.

"PRAF DE ZINE "
Deschis de
FLOARE DE COLT 5
, Dec 03 2008 02:42 PM
100 răspunsuri la acest topic
Postat 03 December 2008 - 02:42 PM
Acum cind am pasit in cea mai frumoasa luna din an fiind numita si ''luna cadourilor''vreau sa va fac un cadou asa virtual de care cred ca o sa va bucurati .,Nu-i asa greu de facut e extraordinar de simplu ,sint fata buna nu va chinui ,dar are un efect extraordiner presurat pe tort .Totul e comestibil si la indemina oricui.
Postat 03 December 2008 - 02:56 PM
Si acum reteta :un albus de ou batut cu furculita dar ATENTIE nu sa faca spuma numai sa se dezlege .Apoi punem putina gelatina cam cit am lua cu trei degete (nu mai multa ca se face albusul gel )se pune la hidratat in 2 sau 3 lingurite de apa si se lasa 30 minute .Punem gelatina la dizolvatla micrownde sau pe apa calda dar sa fie dizolvata complet si se toarna in albus .Pe o bucata de sticla (cum ar fi de giam )se intinde cu un penson in strat nu prea gros dar nici prea subtire.
Postat 03 December 2008 - 03:10 PM
Nu va speriati ,am pus colorant rosu pentru a va arata grosimia stratului de albus .Se lasa asa la temperatura camerei sau linga o sursa de caldura cam 12 ore .Sa n-ul puneti la cuptor ca se albeste si isi pierde luciul .dupa uscare se rade de pe sticla cu un cutitas .Se pastreaza intr-un recipien bine inchis ferit de umezeala.Sclipiciul rezultat se pudreaza pe tort su decoruri dupa ce acestea sau uscat .Acum daca apar nelamuriri astept intrebari .asa arata produsul rezultat
Editat de FLOARE DE COLT 5, 03 December 2008 - 03:22 PM.
Postat 03 December 2008 - 03:29 PM
Frumos frumos.n-am sticla dar nici nu m-a gindit ca poate fi ceva asa de simplu de facut.bine de stiut.merci

Postat 03 December 2008 - 04:11 PM
CITAT(Minodora @ Dec 3 2008, 04:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte faina si interesanta reteta dar am o intrebare: daca suprafata e uscata, mai sta lipit praful de ea?
da sta lipit ca e fin.
Postat 03 December 2008 - 04:14 PM
CITAT(Anomiss @ Dec 3 2008, 03:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
extraordinar! am ramas muta, te-as propune la cea mai spectaculoasa descoperire anul asta pe culi! multumesc pt impartasirea retetei!
da asa ar trebui ca reteta imi apartine ,muuuuulte oua am stricat pina mi-a esit

Editat de FLOARE DE COLT 5, 05 December 2008 - 03:26 PM.
Postat 03 December 2008 - 09:51 PM
CITAT(diamond_girl @ Dec 3 2008, 09:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
moaaama... ce faina e ideea asta...
vreau sa te intreb, praful se dizolva daca il presar pe tort?

vreau sa te intreb, praful se dizolva daca il presar pe tort?
da se dizolva daca il presaripe torturi ornate cu frisca sau crema .Merge numai pe torturi imbracate in pasta de zahar sau pasta de lapte praf
Postat 03 December 2008 - 10:46 PM
CITAT(Adriana Nicoleta @ Dec 3 2008, 10:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci aia rosie care e pe sticla cind o razi cu cutitasul iese un praf rosu, iar cel galben din poze e obtinut din albus simplu necolorat?
Da acesta alb e din albus necolorat .Dar ce am omis sa spun ca pe ornamentele colorate e numaidecit sa se aplice praful la culoare cu ornamentul ca am pus eu alb pe trandafiri rosii si nu a dat bine deloc
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi