Chec cu malai

• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine. • Se amesteca cele 2 tipuri de faina, ami

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec cu malai

Ingrediente

  • Ingrediente pentru chec:
  • • 6 oua
  • • 250 gr. zahar
  • • 5 linguri whisky (rom)
  • • 2 linguri miere
  • • 200 gr. unt topit
  • • 150 gr. faina de malai
  • • 100 gr. faina de grau
  • • 1 lingura amidon
  • • 1 lingurita Prat de copt
  • • 2 linguri cacao (optional)
  • • Unt si faina pentru tava
  • Pentru sos de chocolate:
  • • 200 frisca
  • • 125 ciocolata neagra (70% cacao)

Mod de preparare

• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine.

• Se amesteca cele 2 tipuri de faina, amidonul si praful de copt si se cern, dupa care se adauga peste preparatul de mai sus

• Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus

• Se incalzeste cuptorul la 180º

• Se unge tava cu unt si faina (daca e de silicon un necesita)

• Se pune aluatul in tava, eu am pus in jumatate de aluat cacao si am inlocuit whisky cu rom.

• Se coace 40-45 minute, se lasa la racit in tava, dupa aceea se pune pe un platou si se decoreaza cu sos de ciocolata si fructe (sau dupa preferinte)

Sosul:

• Se incalzeste frisca (fara sa fiarba) se rupe ciocolata in bucatele si se pune in frisca calda, se amesteca pana ciocolata se topeste complet. Se lasa la racit .

• Se toarna peste prajitura cand si asta s-a racit.


Reteta Chec cu malai a fost propusa de Ilinca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Briose turta dulce
Bucataras.RO

Briose turta dulce

O minunatie!!!

Briose turta dulce
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!