Sari la conținut

Poză

Tort de cocos cu ciocolata


Fără răspunsuri la acest topic

#1 irca20

irca20

    Big Chef

  • Administratori
  • 745 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea
  • Interests:Hmm, sa ma gandesc... netu :), infomariaj.ro - a intrat de curand in hobby, cred ca urmeaza si culinar.ro. <br />Seara imi place sa ma uit la seriale politiste, printre care: Preason Break, Minti Criminale, CSI.<br />Muzica ascult de tot felul, numai nu manele!<br />Imi place sa citesc romane istorice, de-as avea mai mult timp...

Postat 18 August 2009 - 12:07 PM

Tort de cocos cu ciocolata

Acest tort l-a pregatit Ilinca pentru a 3-a aniversare a Martei

Ingrediente pentru foile de piscot cu cocos:

• 10 albusuri
• 300 gr. zahar
• 300 gr. cocos
• 10 linguri faina
• 3 linguri cacao
Am copt 5 foi, 3 cu cacao si 2 albe.

Ingrediente pentru crema:
• 10 galbenusuri
• 300 gr. zahar
• 250 gr. ciocolata neagra (70% cacao)
• 400 gr. unt
• cateva picaturi esenta de rom

Elaborare:
• galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron pe aburi si se amesteca pana se topeste zaharul (se ia de pe foc inainte sa ajunga la 85º)
• se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste
• se adauga o lingura de unt (ca sa nu faca crusta) se amesteca bine si se lasa la racit
• restul se unt se mixeaza si se adauga pe rand cate o lingura de ciocolata si picaturile de rom
• se lasa la rece jumatate de ora inainte de a folosi crema

Pentru acoperit tortul si pentru figurine am folosit:
• 500 gr. pasta de miglale
• 250 gr. zahar praf
• colorati gel (marca Wilton)

Si pozele smile.gif

cocos1.jpg

cocos2.jpg

cocos3.jpg







Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi