Sari la conținut

Poză

Zeppole


4 răspunsuri la acest topic

#1 Druta_33025

Druta_33025

    Big Chef

  • Membri
  • 686 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Malta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 19 March 2010 - 06:48 PM

Sunt ca si gogosile si se fac si se mananca numai o data pe an,de saint Joseph
Ingrediente
ulei pt prajit
1 cana faina
2 lingurite praf de copt
putina sare
1 1/2 lingurita zahar
2 oua batute
1 cana branza ricotta
extract vanilie
jumatate de cana zahar praf
uleiul se pune intr-un vas si se pune la foc cam la 190grade
Intr-un vas,se amesteca ouale batute,cu ricotta si vanilia,apoi se adauga faina cernuta,praful de copt ,sarea si zaharul.Cu o lingura de lemn se amesteca usor si se omogenizeaza .Aluatul este lipicios.
Cu o lingura,se ia din aluat si se pune in uleiul fierbinte.Gogosile se intorc in ulei de la sine,cam 3-4 minute,pana devin maro-aurii.Se pudreaza cu zahar praf.Cand sunt gata,se umplu cu ricotta amestecata cu zahar,fructe confiate,sau(si) bucatele de ciocolata.

Imagini atașate

  • alissia_poze__zeppole.JPG

cristina

#2 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 20 March 2010 - 08:09 AM

Cristina,merci floare.gif
Aceste gogosi au fost preferatele mele in copilarie,asta pana a pierdut mama reteta si am uitat de ea.


#3 Druta_33025

Druta_33025

    Big Chef

  • Membri
  • 686 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Malta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 20 March 2010 - 09:16 AM

QUOTE(rym @ Mar 20 2010, 08:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cristina,merci floare.gif
Aceste gogosi au fost preferatele mele in copilarie,asta pana a pierdut mama reteta si am uitat de ea.

Cu mare placere smile.gif
cristina

#4 Getut

Getut

    Big Chef

  • Membri
  • 797 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 March 2010 - 05:09 PM

Ce pofta mi-ai facut smile.gif imi place foarte mult combinatia de branza de vaci cu fructe uscate.
Am o singura nelamurire: ricotta din reteta se foloseste toata la aluat? pentru umplut ne mai trebuie ricotta in plus fat de aceea cana, nu?


#5 Druta_33025

Druta_33025

    Big Chef

  • Membri
  • 686 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Malta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 20 March 2010 - 06:11 PM

QUOTE(Getut @ Mar 20 2010, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce pofta mi-ai facut smile.gif imi place foarte mult combinatia de branza de vaci cu fructe uscate.
Am o singura nelamurire: ricotta din reteta se foloseste toata la aluat? pentru umplut ne mai trebuie ricotta in plus fat de aceea cana, nu?

In aluatul de zeppole include si cana de ricotta,iar in plus,ca umplutura,ricotta,zahar si ce mai vrei tu(fructe confiate,ciocolata)
Eu,desi astept tot anul sa fac si sa mananc zeppole,imi pac foarte mult,dar le fac numai o data pe an,de ziua sfantului Joseph. smile.gif Cu siguranta se pot face in orice zi a anului,dar aici,nu se fac numai o data pe an.
cristina



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi