Sari la conținut

Poză

crema de sampanie; crema de tort DIPLOMAT


12 răspunsuri la acest topic

#1 Maria_R

Maria_R

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Location:Brasov (Brasov)

Postat 23 July 2002 - 11:34 AM

Stie cineva cum se prepara aceste bunatati care mie imi plac foarte mult dar, ..secretul prepararii lor nu-l pot spune nici cofetaresele?
Va rog daca stiti sa publicati pe sit.multumesc frumos!

#2 Mihaela

Mihaela

    mihuta

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 23 July 2002 - 11:36 AM

stiu ca are soacra mea o reteta de diplomat, cand am sa iau legatura cu ea am sa cer si reteta. dar pana atunci sper sa-ti vina alte fete in ajutor.
[addsig]
Mihaela MVL

#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 July 2002 - 12:31 PM

Crema de sampanie m-ar interesa si pe mine....

#4 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 23 July 2002 - 01:58 PM

Am eu o reteta de tort diplomat, am publicat-o mai demult aici, dar ca sa nu mai cauti o sa o mai pun odata:

Crema: 6 oua 1 l lapte fiert rece 2 linguri faina 30 gr gelatina 1 lingura stafide, sau coji de portocala zaharisite zahar dupa gust (eu am folosit 6 linguri) Gelatina se pune intr-o cana de 250 ml si se umple cu lapte. Se amesteca din cind in cind pina se umfla (adica cuprinde tot laptele) Separat intr-un vas (care se poate pune pe baie de aburi) galbenusele se amesteca cu 1 lingura de zahar si 2 linguri faina. Se adauga restul de lapte si se amesteca bine pina se omogenizeaza. Se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu (cu telul) pina se ingroasa ca o smintina subtire. Se ia de pe baia de aburi si se amesteca cu gelatina. Se lasa la racit amestecindu-se din cind in cind. Cind crema este rece, se bat albusele (tinute la temperatura camerei). Dupa ce sunt tari se adauga 5 linguri de zahar “in ploaie”. Se adauga albusele batute la crema impreuna cu stafidele sau cojile de portocale. Se pune crema la frigider, amestecind rar (5-10 min). Atentie in special pe margini! Se tine la frigider pina se va pune pe blat.
Blatul: 3 oua 3 linguri zahar 2 linguri apa 5 linguri faina Galbenusele se freaca cu zaharul si apa, pina se topeste zaharul, albusele se bat spuma. Se amesteca cu galbenusele si se adauga 5 linguri de faina "in ploaie". Ungeti tava si tapetati-o cu faina, turnati compozitia si bagati la cuptor (incalziti cuptorul la 200 grade inainte). Se tine 10 min (puteti verifica mai repede cu o scobitoare). Se scoate cind este gata, se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si se acopera cu alt prosop umed, pentru a se muia.
Taiati o fisie cit vreti voi de lata (in functie de platoul pe care vreti sa serviti) puneti crema si puneti cealalta parte a blatului deasupra. Nu va speriati daca crema nu vrea sa stea cum trebe, dupa ce ati pus blatul deasupra incepeti si “modelati”. Infasurati totul in prosop umed, puneti folie pe el si bagati la frigider pina in momentul servirii. Ornati cu frisca

Este unul din torturile care imi ies f. bine si intotdeauna este foarte apreciat.

pupici,
Claudia
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!

#5 Mihaela

Mihaela

    mihuta

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 24 July 2002 - 11:03 AM

Te cred ca e foarte apreciata, ca tare as aprecia-o si eu daca mi-ai face-o si mie !

[addsig]
Mihaela MVL

#6 Maria_R

Maria_R

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Location:Brasov (Brasov)

Postat 24 July 2002 - 12:56 PM

chiar nu se mai aude nimic de crema de sampanie? E asa de buna....Cred ca ati mancat si voi ...ex: in croisantele 7 days..sau sunt la cofetarii rulouri cu crema de sampanie...e ...atat de fina...si buna....buna...va rog...mai sapati!!!!!!poate totusi gasiti....

#7 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 24 July 2002 - 01:16 PM

... nu-i chair asa de greu de facut, atita ca trebe sa astepti pina se intareste crema, in rest merge relativ usor. Data viitoare cind fac..sunteti invitatii mei

pupici,
Claudia
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!

#8 Maria_R

Maria_R

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Location:Brasov (Brasov)

Postat 24 July 2002 - 01:27 PM

Claudia, dar reteta nu mi-o spui?

#9 Doina Elena

Doina Elena

    Big Chef

  • Membri
  • 811 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 July 2002 - 01:29 PM

Tort de sampanie
Pentru blat:
5 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar, sare, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt
Pentru crema:
15 g gelatina, 3 oua, 100 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 400 ml sampanie,
300 ml frisca
Pentru decor:
250 g boabe de struguri, sucul de la o lamaie,
50 g zahar, 3 fire menta
1. Cuptorul se incinge la 175¼. Se face un aluat din oua, zahar, zahar vanilat, sare, 5 linguri apa fierbinte, faina si praf de copt. Se coace 30 min. intr-o forma rotunda.
2. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza, sampania si gelatina dizolvata. Se bate frisca si se omogenizeaza in compozitie.
3. Blatul se taie pe 3 nivele. Se umplu cu crema si tortul se da la rece 2 ore. Strugurii se dau prin suc de lamaie si zahar si se asaza pe tort, alaturi de menta.
Preparare cca. 60 min.
Coacere cca. 30 min.
Racire cca. 2 ore
Cca. 320 calorii/felie
Aceasta reteta se poate gasi in revista
Retete de sarbatori de la Ioana-Secretele Bucatariei



[addsig]

Imagini atașate

  • 9385.gif

Tinerete fara batrinete...

#10 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 24 July 2002 - 02:00 PM

Maria, am pus reteta ceva mai devreme...putin mai sus

pupici,
Claudia
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!

#11 mikylumi

mikylumi

    Big Chef

  • Membri
  • 565 posturi
  • Location:Sibiu (Sibiu)

Postat 25 July 2002 - 09:18 AM

Alexandru,
ai dreptate .Crema de sampanie se numeste Champagner-Sabayon .Soacra mea face tot mereu si se aseamana cu reteta ta ,doar ca mai adauga frisca batuta si gelatina,sa stea mai teapana.
[addsig]
Mikylumi

#12 Valentina

Valentina

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 August 2002 - 11:40 PM

Alexandru, esti genial. Asta cautam si eu pentru clatite umplute cu crema de ciocolata, dar nu aveam cantitatile si nici modul de preparare. E groaznic cand mananci ceva undeva si vrei sa retraiesti senzatia, dar nu reusesti. Multumesc mult!!!

#13 DANY

DANY

    Bucataras

  • Membri
  • 131 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)

Postat 02 July 2003 - 12:26 PM

Imi permit sa va dau si eu o reteta de tort diplomat, avand in vedere ca cea postata de Claudia e grozava, dar mi se pare putin complicata. Iata, deci cum fac eu:

Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 40 g gelatina
- 500 ml frisca
- 400 g piscoturi
- fructe pentru ornat

Mod de preparare:
Se bat ouale intregi cu zaharul, peste care se incorporeaza 3/4 din cantitatea de frisca si gelatina, care in prealabil a fost tinuta 15 min. in apa rece, topita sub flacara la max.60 grade si racita.
Intr-o cratita de diametru si inaltime medii, se pun pe rand: un strat de crema, un strat de piscoturi pana la terminarea compozitiei. Se da la rece cateva ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza cu partea de frisca ramasa si fructe dupa imaginatie.

Eu fac destul de des aceasta reteta si de fiecare data imi iese grozav.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi