Sari la conținut

Poză

Branza de vaci = Mascarpone????


23 răspunsuri la acest topic

#1 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 February 2004 - 02:13 PM

Va rog sa-mi raspunda cineva la întrebarea de sus. Care este diferenta dintre ele.
Unde pot gasi masarpone la Bucuresti???
[addsig]
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 February 2004 - 02:53 PM

Brinza se obtine din lapte daca te referi la aia proaspata in timp ce mascarpone se obtine prin acidificarea smintinei de la laptele de vaca.
La Bucuresti banuiesc ca ai putea sa o gasesti in vreunul din supermarketurile alea noi pe care eu nu le-am vazut niciodata.

[addsig]

#3 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 01 March 2004 - 06:55 PM

Buna Higeia,

sper ca nu sunt prea intarziata, Adriana ti-a explicat cum e cu diferenta eu pot sa iti garantez ca o gasesti si la Bucuresti. De ce? Pentru ca in iarna am vazut-o in toate super market-urile din Baia-Mare => musai tre ' sa fie si la Bucuresti.
Atentie, eu am gasit in Metro de exemplu doua tipuri, Mascarpone de la Galbani, pe care o folosesc si aici, este foarte buna si avea un pret foarte rezonabil in jur de 60.000 la 500grame in Metro am mai gasit un tip de Mascarpone, productie romaneasca (desi in general am tot respectul pentru lactatele romanesti si aici le duc dorul) calitatea ingrozitoare, era mult mai aproape ca textura de o guma de mestecat de -- calitate iar dupa prelucrare si racire isi pierde total forma si gustul, in schimb, stupid de tot, pretul acestui produs era 140.000 lei/ 250 grame!!! In plus, aceaasi Mascarpone de la Galbani am gasit-o intr-un supermarket Artima de 4 ori mai scumpa decat la Metro!
Asa ca, atentie si la asta...si pentru ca personal prefer produsele Galbani pot sa te asigur ca nu vei fi dezamagita de calitate.

O zi exceptionala
Esme
[addsig]
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 March 2004 - 09:33 AM

Apropo de ce spui tu Esmeralda, cu produse caracteristice unei zone facute in alta zona, am facut prostia de a incerca sa cumpar brinza de burduf facuta aici de cei care fac preparate din carne, am aruncat-o, era acra de mureai, normal ca am aruncat-o la gunoi, asa ca astept daca vreodata cineva o sa-mi aduca din Romania.
Si apropo de chestia asta vreau sa spun ca nu tuturor le reusesc chestiile astea facute de altii vezi brinza mea de burduf facuta aici sau mascarponele facut in Romania asa ca eu prefer sa astept sa mi se prezinte ocazia de a gusta lucrurile facute la mama lor decit sa mininc copii dintr-astea prost iesite.
[addsig]

#5 Doina Elena

Doina Elena

    Big Chef

  • Membri
  • 811 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 March 2004 - 06:56 AM

Am vazut la Angst mascarpone pentru crema tiramisu. Cred ca erau 250 gr. si costa 40.000 lei. Nu am luat inca si nici nu stiu cind voi lua ca sa va spun cum este. Oricum era romanesc si nu as putea face diferenta avind in vedere ca nu am mai mincat niciodata.
[addsig]
Tinerete fara batrinete...

#6 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 03 March 2004 - 02:33 PM

Ai dreptate Adriana, sunt total deacord cu tine si eu fac la fel Apropo din nou de Mascarpone...eu nu as avea incredere intr-un Mascarpone pe care scrie pentru Tiramisu, deoarece Mascarpone e pentru multe altele, nu neaparat numai pentru Tiramisu...si in Romania am mai experimenta ceva "italian" Mozzarela...si aceea este mult sub nivelul celei de la mama ei de acasa, din pacate Dar si aici, cum zicea Adriana, am experimentat probleme de acelasi gen, carne de mici, varza murata, branza de vaca (aia cea mai normala) si lista poate sa continue (din pacate pentru mine).

O zi buna
Esme
[addsig]
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2004 - 03:37 PM

Ai dreptate, asa cum aici scrie mozarella per pizza si ceea ce e inautru n-are nici o legatura cu mozarella, desi din pacate foarte foarte multi pizzaioli o folosesc.
Si inca tu nu cred ca ai mincat mozzarella adevarata, adica de la mama ei, facuta dimineata si mincata in cursul zile, e o chestie sublima care n-are nici o legatura cu cea cumparata in punguta la supermarket. Si cine are posibilitatea sa o manince pe aceea, a doua zi o pune in mincare n-o mai maninca ca nu mai e proaspata, gindestete la aia pe care o cumparam si care se conserva o saptamina.
Asta e, asa e viata acum.
[addsig]

#8 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2004 - 05:28 PM

Salut! Referitor la reteta de Tiramisu, eu de obicei in loc de mascarpone (cu care nu am reusit sa ma inteleg de nici o culoare) folosesc frisca vegetala Hulala, pe care o prepar fara adaos de lapte. In rest respect intocmai reteta de pe cutia de piscoturi Barocco si iese perfect

#9 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 11 March 2004 - 04:04 PM

Buna mimsi,

probabil ca iese perfect...depinde cu ce compari...cu siguranta nu iese ca Tiramisu!

Personal, cred ca in primul rand,
inlocuind Mascarpone cu frisca (fie ea si cea adevarata) nu mai obti sub nici o forma Tiramisu, in al doilea rand, cu Mascarpone cea adevarata e foarte usor de lucrat, in al treilea rand (nu vreau sa fiu dura) dar frisca vegetala Hulala a fost cea mai dezgustatoare frisca pe care am mancat-o vreodata, si nu am adaugat lapte (pentru ca mi se pare blasfemie sa adaugi lapte in frisca). Tot personal, cred ca frisca naturala fara aditivi si E-uri este cea mai buna, si zau asa mananc frisca de cand ma stiu cel putin de 5 ori pe saptamana dar gusturile nu se discuta

O zi exceptionala
Esme
[addsig]
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 March 2004 - 02:46 PM

Nu sunt dura dar voi fi concisa:
1. Tiramisu daca n-are mascarpone nu e tiramisu, daca are frisca se cheama altfel
2. biscuitii se cheama savoiardi si marca e "Balocco"
3. sunt de acord cu Esmeralda ca smintina asta e o porcarie mare
[addsig]

#11 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 17 March 2004 - 10:38 PM

Ciao,la toata lumea am descoperit astazi situl si nu va putetzi imagina ce bucurie ,sant fericita!!!..Apropo de mascarpone sant de ccord cu adriana ,tiramisu fara mascarpone nu este tiramisu.Pentru romancele din Italia smantana ca la mama acasa este si in Italia .se gaseste la Metro (200 g la 0,70cent) si la Esselunga(200g 1,96 cent) .
[addsig]
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#12 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 March 2004 - 09:49 AM

Bine ai venit ,pe Culinar, Angelique. Îti multumesc pentru informatie, pe care daca o extrapolez , deduc ca Mascarpone ar putea fi si-n Bucuresti la Metro. Totusi n-am prea inteles daca-l pot înlocui cu o smantâna groasa?
Cu bine Higeia
[addsig]
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 March 2004 - 11:26 AM

higieia, nimeni nu te impiedica sa o inlocuiesti numai ca nu e acelasi lucru.
angelique sigur ca este smintina si in italia numai ca e adusa din germania sau din franta, tu la ce marci te referi? cele de la metro in special pentru ca esselunga aici nu este
[addsig]

#14 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 18 March 2004 - 09:51 PM

pentru tine care esti langa franta e normal sa gasesti smantana ,la milano este putin mai greu sant putine femeile care au reusit sa o gaseasca.smantana din magazine este cum ai zis si tu franceza sau germana dar am gasit la o ferma "formaggio fresco" si cand am ajuns acasa am descoperit cu placere ca era smantana proaspata.
[addsig]
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 March 2004 - 11:49 PM

adica ti-au vindut brinza si ai descoperit ca e smintina?
nu stiu citi romini or fi la milano dar acum aici sunt foarte multi si in centru sunt macelarii care vind produse rominesti, este smintina si acolo dar e tot nemteasca sau franceza, n-ai idee daca la milano e vreun astfel de loc? poate sa o gasesti acolo
[addsig]

#16 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 22 March 2004 - 11:13 PM

eu am fost odata la torino pt. a cumpara carne de la o macelarie de romani , la milano inca nu este asa ceva,chiar daca sant multi romani(lipsa de organizatie).iar cu smantana a fost asa :am fost intr-o duminica cu copii sa calareasca ,linga ferma era un mic magazin cu produse agroalimentare am intrat am ales ceva salam,miere,oua si lapte iar in frigider amvazut si cateva cutiute pe care era scris formaggio fresco,am luat o cutiuta si acasa ,cand am desfaut-o era o smantana de calitate extra,singura problema e ca sant putin cam departe,iar cand o intreb pe vanzatoare ea continua sa spuna ca e formaggio non panna acida .nu are rost sa ma cert cu ea maninc si sant fericita
[addsig]
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#17 FBOJI

FBOJI

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 March 2004 - 12:59 PM

doamnelor sunt din bucuresti si nu inteleg problema: mascarpone nu este frisca. dar la inceputul subiectului ati scris chiar asa: mascarpone se face din smantina ( smantana dulce batuta cu zahar este frisca). din cate stiti i se mai adauga ceva?

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 March 2004 - 01:47 PM

angelique da-mi adresa ca ma duc si eu, cind mai vii la to anunta-ma.
fboji mascarpone nu e smintina, din cite stiu eu smintina cu zahar e frisca, dar drept sa spun nu am inteles bine ce vrei sa spui si cui te adresai.
[addsig]

#19 FBOJI

FBOJI

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 March 2004 - 11:38 AM

pe 2004-02-27 14:53, adriana nicoleta a scris:
brinza se obtine din lapte daca te referi la aia proaspata in timp ce mascarpone se obtine prin acidificarea smintinei de la laptele de vaca.



#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 March 2004 - 12:50 PM

continuu sa nu inteleg ceea ce vrei sau nu vrei sa spui.
in orice caz daca vreti sa faceti ceva cu mascarpone trebuie sa cautati mascarpone nu smintina, asta sper ca e clar.
ca apoi mascarpone se obtine asa cum am scris nu cred ca asta inseamna ca e smintina.

[addsig]



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi