Sari la conținut

Poză

mere la cuptor


3 răspunsuri la acest topic

#1 E.B

E.B

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 26 March 2004 - 09:37 PM

mai stie cineva cum se fac merele la cuptor? ca am uitat - era parca cu ceva zahar, unse cu unt dar nu mai stiu exact cit timp, cum...

multumesc anticipat

#2 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 27 March 2004 - 01:59 AM

mere coapte cu inghetata


- 8 mere, o ceasca suc sau compot de mere, 3 linguri de unt, jumatate de ceasca de zahar, 3 linguri de cognac, inghetata de vanilie (nu e obligatoriu, merge si fara)

- amesteca sucul, untul si zaharul. se scoate cotorul merelor, se acopera cu amestecul si se pun in cuptorul bine incins, acoperite cu folie de aluminiu. dupa 30 minute (45, depinde de cuptor) se transfera intr-o cratita (tigaie, etc) se stropesc cu cognac si se mai fierb pana scade sosul.
se servesc acoperite cu inghetata de vanilie.



mere umplute
4 mere, unt, 4 linguri de miere, scortisoara, alune, nuci sau migdale tocate, putina coaja de lamaie sau portocala ...
- se scobesc merele (cum s-a aratat), se amesteca alunele tocate cu miere, scortisoara, coaja de lamaie, se umplu merele, se stropesc cu unt topit si se pun la cuptor cca 30-40-50 de minute (merg si cu frisca)




mere coapte

ingrediente: mere, zahar(saumiere), stafide


se scobesc merele, se pudreaza cu zahar tos, sau se picura cu miere, se umplu cu stafide. se aseaza intr-un vas pentru cuptor impreuna cu putina apa si se coc la foc iute, fara sa se acopera, pina se inmoaie.
variante: stafidelepot fi tinute inainte de preparare in rom sau alt alcool aromat. se mai pot pudra cu scortisoara sau umple cu fructe din dulceata.


"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#3 roxyfoxy

roxyfoxy

    Captain Cook

  • Membri
  • 353 posturi

Postat 29 March 2004 - 07:43 AM

mere umplute

1 kg mere
2 oua
80 g stafide
miezul de la 3 felii de paine
100 ml lapte
150 g zahar

taie cate un capac la fiecare mar, dupa care scobeste le cu o lingurita. pulpa scobita a merelor o maruntesti mai intai, apoi o amesteci cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, cu stafidele, ouale si zaharul dupa gust. cu acest amestec, umple merele, pune le intr o tava unsa cu unt si pune le la cuptor.
intre timp prepara un sirop gros din restul de zahar. cand merele sunt coapte, toarna peste ele siropul.

e putin mai complicata, dar merita. sunt delicioase.

#4 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 03 October 2009 - 12:18 PM

am facut niste mere la cuptor , aer tomnatic smile.gif si apoi mergem la un targ de trufe .
mere , scortisoara amestecata cu zahar brun de trestie , cuisoare , coaja la o lamaie netratata care am luat-o pentru ceva praji la care renuntasem in favoarea merelor smile.gif
le-am scobit , presarat in mijloc cu amestecul apoi infipt 1 cuisoara in fiecare mar si date la cuptor ,le-am lasat mai mult pentru ca noua coaja nu ne place si astfel sunt mai bune in interior :)ce parfum mmmmm

Imagini atașate

  • Immagine_2246.jpg
  • Immagine_2247.jpg
  • Immagine_2248.jpg
  • Immagine_2249.jpg
  • Immagine_2250.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi