Sari la conținut

prajituri


222 răspunsuri la acest topic

#1 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 26 March 2004 - 09:50 PM

prajitura rudy

ingrediente:400gr faina,o margarina(250gr)sau unt,150gr zahar,1galbenus,1 praf de copt,si 2 linguri cacao

din aceste ingrediente ..se framinta si se fac doi bulgari..adica se imparte in 2 aluatu si se fac ca bulgarI.se pune 5-8 minute la frigider.
apoi ungi putin tava cu unt( O TAVA POTRIVITA)si i-au un bulgare si il razui prin razuitoare.(dar nu aia mica ci aia mai mare cu dinti mai mari)si pe urma torni toata brinza obtinuta...iar pe urma razui cel de al-2 bulgar.
sa fi atenta cind razui primul bulgare sa nu il apesi in tava sa il lasi asa ca niste circei,numai sa il imprasti tot sa acopere tava si pe urma pui brinza si pe urma razui cel de al 2-lea bulgar...si al 2-lea trebuie sa il imprasti sa acopere brinza.....
crema:750 brinza de vaca dulce,3 oua,2 vanili,250gr zahar
se bat albusurile spuma,apoi se amesteca cu galbenusurile+250 grame zahar+o vanilie +BRINZA
dupa ce e gata se introduce la cuptor la foc potrivit si se lasa circa 35 de min...vezi tu cind se rumeneste sau se intareste puti pe deasupra.
se pune zahar pudra pe deasupra si dupa racire se taie in tava bucatele...cum vrei tu de mici sau mari

#2 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 26 March 2004 - 09:52 PM

prajitura cu nuca de cocos
ing:300gr faina,150gr unt,150gr zahar,1 ou,1 praf copt 1 ling cacao,1 ling lapte(se framinta aluatul)
se fac 2 foi...
prima foaie se pune in tava si peste ea se pune crema
crema:6 albusuri batute spuma cu 1 lingura apa,150 gr zahar...dupa aceea se adauga 200gr nuca de cocos
acuma se pune a doua foaie
se da la cuptor la foc incet,cind este inca calda se pune glazuradin:
_6 galbenusuri(cela ramase de la albusuri)frecate cu 200gr zahar praf.se pune pe blat,apoi se razuie ciocolata si se lasa in tava pina a 2 zi.
pofta mare!!!!!!!!!!!!!!

#3 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 26 March 2004 - 11:22 PM

[b]Prajitura brath

blatul : 6 oua
140 g zahar
140 g nuci macinate
1 lingura si jumatate de faina
1 praf de copt
se bat galbenusurile cu zaharul pina cind cresc si se albesc,se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.
se coace in tava unsa si tapetata cu faina.

crema :250 g unt,2 galbenusuri
200 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat(sau un virf de vanilina)
7 linguri cafea concentrata(ness)rece
150 g nuci prajite si taiate(nu macinate)
untul se freaca cu zaharul ,se adauga 2 galbenusuri,vanilia,nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).crema se amesteca pina devine spumoasa si se dauga nucile.se intinde peste blatul racit.

glazura: 200 g zahar pudra
2-3 linguri cacao
3 linguri margarina
3 linguri apa
zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita)se lasa sa dea un clocot ,apoi se ia de pe foc,se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste si se intinde peste crema.

pofta buna!
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#4 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 27 March 2004 - 07:20 AM

Prajitura Fanta

blatul:6 oua,4linguri faina,1 praf de copt,6 linguri zahar,100gr ulei,2 liguri cacao.
se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul.. dupa ce ati batut-o bine se pune 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intareste albusurile,cu o lingura de lemn amestecati celelalte : praful de copt cu faina si cacao si la urma uleiu.se coace ca si celelalte blaturi.

crema:200gr zahar praf,200gr unt,1/2brinza de vaca dulce. dupa ce blatul este gata se scoate de la cuptor se lasa putin la racit si se pune crema.
glazura: 2 budinci de vanilie,700gr fuc fanta de portocale,2 linguri zahar.
se amesteca toate si se pune la fiert.....dupa ce vedeti ca se ingroase glazura o luati de pe foc si o lasati 2 minute sau chiar si un minut puteti sa o lasati si apoi o turnati peste blatul cu brinza si o puneti la rece(ori afara ori la frigider pina se intareste glazura.
e delicioasa...eu le fac aproare in fiecare craciun,si paste.

#5 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 28 March 2004 - 12:10 AM

prajitura melania
ingr:6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,1/2 kg caise coapte,6 linguri apa rece,1 vanilie.
se bat albusurile de la cele 6 oua ,se bat spuma adaugind apa
separat se adauga galbenusurile cu zaharul
se amesteca cele doua compoziti(albusurile spuma si galbenusurile cu zahar)incorporindu-se treptat faina si zaharul vaniliat
se toarna intr-o tava unsa si presarata cu faina.
deasupra se pune caisele.
se coace la foc potrivit.
pofta buna!!!!

#6 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 29 March 2004 - 08:31 AM

[b]Prajitura cu iaurt de fructe
se fac 9 foi pe fundul tavii din: 1 cana miere, 1 cana zahar, 4 oua, 1 praf copt, 1 kg faina.
la foc mic se face un sirop din miere si zahar.se da deoparte, se pune praful de copt, se lasa la racit, se adauga ouale batute.se adauga faina, apoi se coc 9 foi. fiecare foaie se lasa putin la cuptor.
crema pentru 3 foi: 1/2 kg iaurt de fructe, 1 pahar zahar pudra, 1 pahar nuci taiate, vanilie.

#7 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 29 March 2004 - 08:37 AM

[b]Strudel de fructe
250 gr faina, 1 lingura unt, 1 galbenus, sare, apa.
se face o coca moale adaugand un paharel de apa.
se lasa 1 ora.
se intinde foaie, se unge cu untul amestecat cu putina faina, se impatureste. se umplu cu fructe calite in prealabil cu zahar.se ruleaza, se taie bucati, se ung cu unt, se coc.
cand capata culoarea aramie, se stropesc cu zeama de la fructe. se servesc pudrate cu zahar farin

#8 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 29 March 2004 - 01:07 PM

apetisante retete, suna bine, dar am o intrebare, retetele astea le-ati incercat deja sa le faceti , sau doar le-ati copiat, tradus din alta parte? pentru ca una e sa stiu ca le-ati facut (si v-au iesit bine) , si alta e sa ma apuc cu emotie si cu inima cat un purice sa experimentez eu, o zi buna fetelor
[addsig]

#9 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 29 March 2004 - 03:09 PM

piersici
3oua
1 cana ulei
2 cani zahar
1 praf de copt.
faina cit cuprinde.
se face ourele mici si se coc in tava.dupa ce sunt rumenite bine se scot si se scobesc la mijloc.farimiturile se amesteca cu 1/2 unt,1/2 gem ,apoi se lipesc cite doua,se coloreaza si se dau prin zahar tos sau nuca macinata.

#10 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 29 March 2004 - 03:12 PM

prajitura cu crema de lamaie

500 gr faina
2 oua intregi
250 gr margarina
150 gr zahar
3 linguri bicarbonat------se fac 4 foi.

crema:250 gr unt,se freaca cu 3 galbenusuri
250 gr zahar praf
se adauga sucul de la o lamie si coaja.
se umple foile.

glazura:sucul de la o lamie,150 ge zahar 2 linguri apa fiearta...se amesteca si se intinde pe foi.

#11 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 29 March 2004 - 03:18 PM

rulada de nuci

300 gr nuci macinate(sau 200 gr nuci macinate si 100 gr biscuiti.
250 gr zahar pudra.
3 galbenusuri de ou fiert si zdrobit,1 ou crud o lingura si jumatate de cacao.

se amesteca toate si se framinta f bine.
se presara pe masa zahar(pudra)si se intinde coca de 1/2 cm sau 1 cmm grosime.
se poate umplea cu crema.

eu am umplut cu urmatoarea crema:250 gr zahar...sau mai putin daca vi se pare dulce coca,o jumatate de unt si un ou intreg.
zaharul se arde pe urma se pune untul topit
dupa ce sa racit putin se pune oul intreg.
pofta mare!!!!!

#12 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 30 March 2004 - 04:33 AM

prajitura baby tort
1 ou,1 lingurita amoniac,1 lingurita unsoare,150 gr zahar,1 pahar lapte,4 linguri cacao.faina cit cuprinde.
se face un blat.
crema:1 budinca,1/2 lapte,un unt.dupa ce budinca e gata si racita se amesteca cu untul care a fost frecat spuma.
glazura:8 linguri zahar praf,2 linguri ulei,2 linguri apa clocotita+o lingura cacao.
peste blat se aseaza crema iar peste crema glazura.

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 March 2004 - 08:43 AM

cin tu apesi pe raspunde desupra patratului in care scrii textul apare acum o liniuta, apesi pe patratelul gri de linga ea si iti incarci astfel o pozuta pe car o ai tu in pc, ai grija sa fie 120x120 pixel ca daca nu ori n-o incarca ori ti-o deformeaza
sper sa reusesti
[addsig]

#14 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 30 March 2004 - 06:47 PM

sumeghel

7 oua ,250 ge zahar,350 gramw nuca macinata.
se bate albusul spuma api se pune zaharul,iar la urma nuca.
se invirte cu lingura de lemn dar f incet ca sa nu se lase albusurile prea tare.
se fac 4 foi care se coc pe dosu tavi.

crema:7 galbenusuri,250 gr zahar(sau daca vrei poyti sa pui si 220),1 unt,2 linguri cacao si rom.

se fierbe pe abur pina devine ca o alifie.se amesteca cu untul.
se umple foile iar pe deasupra peste crema se pune nuca macinata(sau glazura)

atentie la foile de sumeghel pt ca sunt foarte fragede si le puteti lua jos de pe tava dar cu fir de ata (sau mai multe fire de ata)bagati de desupt pina se desprinde toata foaia

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 March 2004 - 08:15 AM

probabil ca e prea mare si de aceea nu ti-o incarca
[addsig]

#16 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 01 April 2004 - 12:29 AM

prajitura rodica
se face un blat din 5 oua si pe urma se siropeaza.
crema...7 biscuiti+1 unt se amesteca cu zahar pudra,7 linguri nuca macinata,1 lingurita cacao...se amesteca toate si se pune pe blatul insiropat
deasupra se glazureaza.

#17 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 01 April 2004 - 12:31 AM

prajitura ketty
150gr zahar,250 gr margarina sau unt,3 linguri smintina,1 praf copt,3 galbenusuri
faina cit ea sa fie un aluat nu tare dar nici moale sa curga......stiti voi ca sunteti speciale la asa ceva.
crema:o foaie din cele 3 se sfarima,1 pahar lapte,50 gr rom,2 linguri gem 2 ling cacao 100gr unt.....se amesteca untul cu toate.
se pune intre foi.
glazura:3 albusuri ,150gr zahar..se bate pe aburi se pune pe prajitura si se razuie ciocolata.
aici la noi e cocolata la cutie eu pun de obicei ciocolata moale.

pofta buna!!!!!!!:

#18 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 01 April 2004 - 12:36 AM

la prajitura kety se fac 3 foi...se coace si pe urma una se sfarima si ramin cele 2.
la glazura nu e neaparat sa pui aceasta glazura......eu tot timpul cind o fac pun nutela,sau si eu am facu cu glazura si am lasat-o sa se prinda putin si am pus finetti asa un pic calduta peste ea si am bagat-o la frigider.

#19 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 03 April 2004 - 03:20 AM

rulada de cocos

500 gr biscuiti macinati si cernuti.
siropul--300 gr zahar,4-5 linguri cacao,1 lingurita ness,1 pahar apa.
se fierb pina se dizolva zaharul si se toarna peste biscuiti.

crema--250 gr unt se freaca cu zahar pudra dupa gust,
un zahar vaniliat.
un pachet nuca de cocos.

se intinde foia de biscuiti pe un ciolofan umed ,api se pune crema de unt cu zahar si cocos peste biscuiti si apoi se ruleaza si se da la frigider pt citeva ore.

#20 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 April 2004 - 08:25 PM

prajitura cu smochine

pt. crema:
1 pachet napolitane(de preferinta marca oblade)
i pahar de 200 ml- folosit ca masuratoare
11/2 pahar lapte
2 pahare zahar
200 g unt
350 g biscuiti macinati(de preferinta petit beurre)
100 g smochine taiate marunt
100 g stafide
100 g nuca tocata marunt
100 g nuca macinata
2 linguri cacao
citiva stropi de rom
pt. glazura:
100 g ciocolata neagra
50 g unt
4 linguri lapte
2 lingurite zahar
preparare:
se fierbe laptele, zaharul si untul.
se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, nuca, cacaoa si romul si se amesteca bine. se pune in frigider sa se racoreasca si cind crema este rece se umplu foile (3 foi de napolitana si doua straturi crema). prajitura se pune in frigider si se preseaza cu o greutate. dupa ce s-a racit si presat(1-2 ore) se pune glazura calduta.se taie in bucatele mici, dreptunghiulare sau romburi.

p.s pentru ca sa le putem taia mai bine, foile de napolitana se pun pentru 10-15 minute in cuptor la o temperatura foarte mica, sa se usuce(inainte de a le umple cu crema).
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi