
decoratii de tort mai simple
#1
Postat 21 May 2004 - 05:06 PM
--------------------------------------------------------------------------------
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.

#2
Postat 22 May 2004 - 11:49 AM
Pentru floricele din fondant eu folosesc urmatoarea reteta:
1 kg. de zahar
500 ml. apa
15 ml. zeama de lamaie
Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc,amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul.Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic 15 minute;pana se leaga siropul.Se face proba ca la dulceata,daca nu-i gata se mai fierbe putin.
Inainte de a se lua de pe foc se adauga zeama de lamaie si se lasa la racit acoperit. Se freaca apoi cu facaletul (lingura de lemn) pana se albeste ca laptele.In cazul in care se intareste prea tare ,se stropeste cu putina apa, fara sa se intrerupa frecatul.Apoi se framanta cu mana pana se inmoaie ca un aluat.Se poate pastra in borcane(ceea ce mai ramane dupa ce modelati floricele,frunze,buburuze,fluturasi.....).
Eu cand ma apuc sa-l framant cu mana il despart in cateva bucati si adaug in fiecare colorant alimentar.
Sper sa va fie de folos aceste sfaturi.
Patratele din tortul urmator se pot face tot din fondant si florile la fel.
[addsig]
#3
Postat 22 May 2004 - 09:39 PM
Adica sa iasa frumos nu denivelat, cu galme, asa uniform?
[addsig]
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................
1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
#4
Guest_Anonymous_*
Postat 22 May 2004 - 10:02 PM
Pe 2004-05-22 22:39, Lori a scris:
fetelor, cum faceti voi ca sa tapetati tortul pe margini cu alune macinate sau nuci ?
Adica sa iasa frumos nu denivelat, cu galme, asa uniform?
Te referi la tortul cu frisca sau cu crema de ciocolata?
Eu iau lingura de alune macinate si le arunc pur si simplu pe marginea tortului; evident pun o hirtie sub platoul tortului, ca sa nu-mi fac de lucru dupa aia...
Am o reteta de marzipan, folosit la decorarea torturilor (se confectioneaza floricele si alte motive de le vezi pe torturile de la cofetarii). Tot din marzipan poti sa faci si bomboane fondante.
[addsig]
#5
Postat 22 May 2004 - 11:19 PM
Pe aici se gasesc multe decoratiuni in comert!
Cu alunele pe margini, metoda e valabila si pentru ala cu ciocolata si pentru ala de frisca nu?
[addsig]
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................
1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
#6
Guest_Anonymous_*
Postat 22 May 2004 - 11:37 PM
Pe 2004-05-23 00:19, Lori a scris:
Pai hai pune-o aici!
Pe aici se gasesc multe decoratiuni in comert!
Cu alunele pe margini, metoda e valabila si pentru ala cu ciocolata si pentru ala de frisca nu?
YES!!! Dar la tortul de ciocolata, trebuie sa te misti ca 'speedy Gonzales ' (Arriba!) , fiindca crema sau galzura de ciocolata se intareste destul de repede.
[addsig]
#7
Postat 23 May 2004 - 08:30 PM
Ca sa imi iasa gelatina rosie, sau transparenta, clara, si sa fie aspectoasa am facut cam 4-5 torturi, respectind de fiecare data instructiunile. de abia acum a stiu ce am defacut data viitoare.
De ex. se toarna gelatina peste torturile cu frisca, fructe, brinza doar inainte de servire, cind tortul este rece.Si se prepara o cantitate mai mare de gelatina,ca sa o putem intinde rapid uniform.
[addsig]
#8
Guest_Anonymous_*
Postat 23 May 2004 - 08:42 PM
Pe 2004-05-23 21:30, ANCUTA a scris:
Ideea e Lori, ca trebuie sa iti iei tot felul de "scule " speciale " pt decorat. Am cautat 4 ani ceva sa imi taie aluatul de pateuri, asa cum ies cele de la Backerei. Am reusit sa mi le procur unele intrind in cercuri care promoveaza produsele gen :AVON, Orifleame. si pe deasupra am participat, si am facut si acasa sedinte culinare. Asa am invata tot felul de tricuri , mai ales la faza cu decoratul torturilor si a prajiturilor.dar cred ca e si chestie de dexteritate si f mult exercitiu.
Ca sa imi iasa gelatina rosie, sau transparenta, clara, si sa fie aspectoasa am facut cam 4-5 torturi, respectind de fiecare data instructiunile. de abia acum a stiu ce am defacut data viitoare.
De ex. se toarna gelatina peste torturile cu frisca, fructe, brinza doar inainte de servire, cind tortul este rece.Si se prepara o cantitate mai mare de gelatina,ca sa o putem intinde rapid uniform.

Ai incercat sa torni gelatina rosie peste fructe, cind incepe sa se ingroase putin ?

Eu asa procedez si nu am probleme.
[addsig]
#9
Postat 24 May 2004 - 11:14 AM
La torturile care deasupra au fructe, normal ca merge usor.
[addsig]
#10
Postat 24 May 2004 - 08:52 PM

Exista vreo unealta speciala pentru tapetarea tortului cu alune macinate ?!



Si daca da, cum o cheama aciulea in Germania, ca acu ' plec dupa ea

[addsig]
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................
1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
#11
Postat 24 May 2004 - 09:16 PM
[addsig]
William Arthur Ward
#12
Postat 24 May 2004 - 10:22 PM
SE PUNE BLATUL RECE PE MASA DE LUCRU SI SE TAIE TRANSVERSAL
[addsig]
William Arthur Ward
#14
Postat 24 May 2004 - 10:25 PM
William Arthur Ward
#17
Postat 24 May 2004 - 11:04 PM
SI...SE INCEPE ACOPERIREA TORTULUI CU GLAZURA RESPECTIVA
[addsig]
William Arthur Ward
Răspunde la acest topic

3 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi