Sari la conținut

Poză

Visinata


5 răspunsuri la acest topic

#1 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 28 June 2004 - 10:59 PM

Visinata

Are careva dintre voi reteta de visinata ?
As aprecia daca mi-o impartaseste cineva !
Multumesc mult!




Nihil Sine Deo
user posted image

#2 Calist

Calist

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 28 June 2004 - 11:19 PM

Visinata

1 kg de visine bine coapte, 1/2 k de cirese negre amare (facultativ), 500 g (600 g) zahar, 2 l alcool dublu rafinat
Visinele siciresele se spala si se curata de cozi, Dupa ce s-au scurs bune si pune in damigiana de 5 l un strat de visine , un strat de zahar, un strat de cirese si deasupre zahar. Se tine la loc insorit 3-4 zile. Incepand de a doua zi scuturm damigeana de cate 3-4 ori pe zi, se adauga alcoolul, se pune in camara inchisa bine. Spre toamna cand apar coacazele(afinele) punem 1 k de coacaza si 300 g de zahar untr-o sticla cu gura larga avand grija ca in fiecare zi sa agitam sticla. Cand isi lasa suc se toarna peste visine. Completam damigeana cu tuica de pruna sau vodca.
Daca dublam camtitatile putem pune intr-o damigeana de 10 l si asa mai departe.
Eu nu umblu la visinata decat in preajma sarbtorilor de iarna cand fac un nes din 200 g de nes si 200 ml apa, pe care o diluez cu 500 ml vodca si o torn peste visinata. Daca visinata este prea dulce se poate dilua cu tuica de pruna sau vodca cat sa-si pastreze culoarea rubinie.

#3 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 28 June 2004 - 11:47 PM

WOW !
Multumesc mult de tot, Calist !

wave
hello2

Monika
[addsig]
Nihil Sine Deo
user posted image

#4 Calist

Calist

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 28 June 2004 - 11:56 PM

Am uitat sa va spun ca azi mi-a trimis-o sibi si asa cu a zis el a trimiso si eu. dar sper sa nu se supere...


#5 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 29 June 2004 - 12:08 AM

Pe 2004-06-29 00:56, sandy a scris:
Am uitat sa va spun ca azi mi-a trimis-o sibi si asa cu a zis el a trimiso si eu. dar sper sa nu se supere...



Rizind Rizind Rizind Rizind
Sandy, cred ca nu te superi, atunci trebuie sa imparti "aplauzele" de la mine cu Mr. Sibi ! Rizind fac cu ochiul Rizind

wave
hello2
[addsig]
Nihil Sine Deo
user posted image

#6 sibi

sibi

    Bucataras

  • Membri
  • 105 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 03 July 2004 - 07:47 PM

Monika, Sandy mi-a cerut o reteta de visinata altvel decat cea din Sanda Marin si eu i-am scris doua, dar nu a dat secat una, pe ailalta o tine numi pentru ea. La reteta de mai sus daca pui coacaze 1kg puse cu 300 g de zahar intr-o sticla de 1.5 litri, o tii la caldura 2-3 zile, apoi umpli sticla cu alcool dublu rafinat. Cam pe la Craciun sa o torni peste visinata. Da culoare si parfum. Eu, totodata, fac si un borcan de ness de 250 g frecat cu zahar si cu putina apa pe care il completez pana la un litru cu vodca, pe care apoi o torn peste visinata ( reteta este valabila la 3 litri de visinata).
Sunt un mare adept al preparatelor alcoolice facute in casa si daca au si efect curative si mai bine. Putin sunt cei ce nu au colita. Un preparat foarte bun impotriva colitei este esenta de nuci verzi.
Nucile nu trebuie sa fie mai mari decat o maslina potrivita (sa nu fie mai de 2 saptamani de la scuturarea florilor) Se taie in doua sau cele mai mari in 4 . La un kg de nuci se pune 1 kg de zahar se amesteca bine si se pune la macerat circa 5-6 saptamani, si viar mai mult dupa care se pune 3 litri de alcool dublu rafinat farmaceutic. se amesteca cel putin o data pe saptamana circa 3-4 saptamani. Dupa 1 an , numai dupa ce s-au macerat toate nucile se strecoara si se pune la sticle. Se poate consuma cate o lingurita pe zi, dar si preparat cu vodca, tuica, rachiu de fructe, 150 ml esenta si 75-100 g de zahar la litru alcool. Se consuma zilnic maximum 100 ml in 2-3 prize. Se poate si mai mult dar nu mai poate fi considerat medicament.
_________________


[ Acest mesaj a fost modificat de : sibi de 2004-07-03 21:05 ]
Paine cu sare
<BR>E gata mancare.
<BR> ANTON PAN
<BR> Despre mancare



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi