Prajitura cu foi si crema

Prajitura cu foi si crema este o reteta de prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa, potrivita doar pentru pofta de dulce sau pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi si crema

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 pliculet amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 6 linguri zahar
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 1/2 ciocolata alba
  • 4-5 linguri smantana dulce

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei Se imparte aluatul in patru si se intind patru foi subtiri . Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute. Foile vor fi tari si casante.

CREMA:

Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul, zaharul(eu am pus zahar vanilat), romul si cacao. Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa se ingroase crema este gata. Se toarna crema fierbinte intre foi, se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi. Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi. Se face apoi glazura din ciocolata alba si se fac diverse modele. Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.


Pofta buna! Reteta Prajitura cu foi si crema a fost propusa de vio_dreams pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Pizza cu coronita de cabanosi
Bucataras.RO

Pizza cu coronita de cabanosi

Aluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

Pizza cu coronita de cabanosi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!