Sari la conținut

Poză

Turta dulce


29 răspunsuri la acest topic

#1 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 05 December 2004 - 03:17 PM

Mi-am adus aminte de aceata reteta, si am cauata-o , culmea ca am si gasit-o, asa ca o scriu aici, pt. ei care doresc sa o faca inainte de Craciun, in loc sa o cumpere.

650gr. faina
250 gr. zahar
2 lingurite de soda de bicarbonat
2 lingurite scortisoara
3oua intregi si 2 galbenusuri
300 gr. miere

2 albusuri pt. glazura

Mierea se incalzeste in prealabil, eu pun borcanul de miere in MW ca sa mearga mai repede.
amestec toate ingredietele, si torn mierea calda, si framint aluatul bine de tot. Se incalzeste cuptorul al 175 C sau 200 hiezluft (aer cald ).
Din aluat se fac gomboturi mici cu mina, si se aseaza pe foaia de copt. Se lasa la cuptor p[ina se rumenesc bine. vor avea o culoare maronie frumoasa, datorata mierii si scortisoarei.
Separat se bat bine de tot cele 2 albusuri, pe aburi. iar cind turta dulce este deja rece se arunca in castronul cu spuma si se executa miscari care nu le pot descrie, ceva gen scuturat. Iar daca aceste miscari nu va ies, luati o lingura si amestecati turta dulce prin castron.

Eu-s turtita fermecata,
din faina framintata,
de prin lada adunata,
de bunica am fugit,
pe bunic l-am pacalit,
si de vulpea cea siretea,
am fugit eu de indata,
jeaba casca lupul gura,
m-am dat de-a dura,
si acum va las indata ,
eu turtita fermecata !

Si daca sinteti cuminti va scriu data viitoare si povestea cu Turtita fermecata.
ANCUTA

#2 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 05 December 2004 - 03:26 PM

Io-s cuminte icon_razz.gif
Mari

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 December 2004 - 04:03 PM

Io-s ºi mai cuminþicã ºi rãbdãtoare. icon_rolleyes.gif
Pe asta am salvat-o.

#4 Cali

Cali

    Academic Chef

  • Membri
  • 1324 posturi
  • Gender:Female
  • Location:aici

Postat 05 December 2004 - 06:12 PM

Vai Ancuta asta-i poezia de la un diafilm care se numeste Turtitza fermecata, pe care-l vedeam cu mare placere tot timpul cand eram mica.
Vai ce amintiri, am si uitat ca am diafilmul asta.

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 05 December 2004 - 08:56 PM

ANCUTA,multumesc de retata smile.gif
De mult cautam o reteta de turta dulce,am si gasit în unele locuri,dar nu mi-a placut cum suna..si mai era în compozitie si cîte un condiment dubios.

#6 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 05 December 2004 - 10:58 PM

Maya, cred ca ingredientul dubios se numeste ... cuisoare !

#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 06 December 2004 - 12:16 AM

nu ,nu era vorba de cuisoare..asa ,înca nu am îtîlnit..sa pune si din asta??

#8 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 06 December 2004 - 12:39 AM

QUOTE(MAYA)
nu ,nu era vorba de cuisoare..asa ,înca nu am îtîlnit..sa pune si din asta??


E vorba de ghimbir ? icon_rolleyes.gif

#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 06 December 2004 - 12:48 AM

Da,Dan@.. de Ingwer-Ghimbir--asta nu îmi place deloc.
..nu mai îmi aminteam cum îi spune.Reteta Ancutei ,pare foarte simpla si buna..si nu contine o gramada de ingrendiente...ma refer în special, la mirodenii smile.gif

#10 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 06 December 2004 - 01:01 AM

QUOTE(MAYA)

Da,Dan@.. de Ingwer-Ghimbir--asta nu îmi place deloc.


Intr-adevar ghimbirul (ca si scortisoara, de altfel) e bun pentru femeie, cind e consumat de barbati ... icon_wink.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

#11 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 06 December 2004 - 03:48 PM

Bubulinutza, chiar ai diafilmul ?
undeva la Cluj, sper ca mai am cartea in care se afla aceasta poveste. Textul l-am citat din memorie.

Maya, retetele gasite de tine cu multe mirodenii le am si eu, dar nu le-am experimentat niciodata, tocmai din aceasta cauza. nu am chef sa muncesc si apoi sa nu ne placa. si cum stau in tara turtei dulce, cind mi pofta sau vreau sa experimentez cumpar citeva bucatele de toate soiurile. Har Domnului ca sint destule.

reteta scrisa de mine e experimentata indelung. si apoi cu decoratul va las pe voi cu imaginatia.
ANCUTA

#12 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 06 December 2004 - 06:22 PM

QUOTE(ANCUTA)
.

Maya, retetele gasite de tine cu multe mirodenii le am si eu, dar nu le-am experimentat niciodata, tocmai din aceasta cauza. nu am chef sa muncesc si apoi sa nu ne placa.


..pai nici eu, nu le-am experimentat..am cautat doar..si cînd vad, nshpe mii de mirodenii nici nu citesc mai departe.

#13 Cali

Cali

    Academic Chef

  • Membri
  • 1324 posturi
  • Gender:Female
  • Location:aici

Postat 06 December 2004 - 10:55 PM

Da Ancuta chiar am diafilmul si pe masura ce-ti citeam versurile in minte mi se derula parca diafilmul care are imaginile exact ca poezia.
Multumes si de reteta si pt ca mi-ai adus aminte de copilarie 056.gif

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 December 2004 - 12:42 AM

Soro, le-am fãcut, totul bine ºi frumos, crescute, pãtrate, coapte ºi cu un pic de gust de turtã dulce, dacã am timp pun pozele mâine.
Si deºi frântã de obosealã m-am gândit sã le ºi glasez în seara asta numai cã uitându-mã la desenele animate la care se uita Marco albuºurile s-au copt.
Intrebarea mea este urmãtoarea, bezeaua asta fãcutã pe aburi cum trebuie sã fie, ca o bezea normalã? Pot eventual sã fac bezeaua normalã, dar cu sau fãrã zahãr?

#15 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 13 December 2004 - 12:42 AM

Casuta din turta dulce # 1
[attachmentid=7401]

Imagini atașate

  • 79608.jpg


#16 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 13 December 2004 - 12:43 AM

# 2

Imagini atașate

  • 79609.jpg


#17 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 13 December 2004 - 12:43 AM

# 3

Asamblarea si decorarea casutelor cu bombonele sau figuri din jeleu se face cu ajutorul unei glazuri facuta din zahar pudra + putina apa / zeama de lamaie. icon_razz.gif

Imagini atașate

  • 79610.jpg


#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 December 2004 - 10:36 AM

Deci, pozele cu procesul tehnologic sunt acasã, pânã la urmã o parte le-am trecut prin glazura Georgetei de cacao, altele le-am lãsat aºa cum erau cã nu mai aveam chef.

#19 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 13 December 2004 - 03:20 PM

Albusul batut bezea pe aburi era in procesul tehnologic clasic. Da, daca tie iti iese bezea buna si fara , mai bine.Trebuie sa fie bezea bat, da, cu zahar, si apoi lasate la uscat.
!!! nu mult sa nu se usuce si turtita!
ANCUTA

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 December 2005 - 02:40 PM

trag sus pentru Yandira
icon_smile.gif
Părerea mea, care le-am făcut anu' trecut pe astea si anu' ăsta cu altă reţetă dar punând mirodeniile austriace specifice turtei dulci cred că turta dulce cea mai cea este asta cu mirodeniile specifice.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi