Sari la conținut

Poză

Decoratiile de pe tort, o problema pt. mine.


10 răspunsuri la acest topic

#1 micuta bucatareasa

micuta bucatareasa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2005 - 12:03 AM

Se poate sa explice cele care creeaza ornamentele pe torturi atat de frumoase cum se fac? Este in curand ziua baietelului meu si doresc sa-i fac un tort deosebit. Dar nu stiu cum sa-l ornez mai frumos, mai ales ca are invitati. As dori explicatiile mai pe larg deoarece nu am facut niciodata minunatele flori si trandafiri, etc. pe care le-am vazut pe acest site. Ma gandeam sa-i pun si cifra 8 pe langa floricele. Stiti cum se face?

#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 15 June 2005 - 04:33 AM

Uite aici o idee minunata. A facut Adriana un tort in forma de 9 de ziua lui Marco. La tine un 8 este mult mai simplu

http://www.culinar.r...der=asc&start=0

Iar ca tehnici de ornat ai la sectiunea de tehnici si ustensile un subiect special cu decoratiuni de tot felul, citeste-l pe tot cu rabdare

Ca sa ajungi mai usor, da click aici: http://www.culinar.r...?showtopic=7446

La multi ani, sa-ti traiasca baietelul! floare.gif

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 09:28 AM

Existã o mulþime de explicaþii pe aici, ceea ce trebuie sã faci este sã te plimbi un pic pe aici.
Pentru 8 e foarte simplu, poþi face doi "colaci", eu anul trecut am fãcut pâine în formã de 8, o gãseºti la Meniuri, meniu pentru bufetul de ziua lui Marco.

#4 micuta bucatareasa

micuta bucatareasa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2005 - 10:11 AM

Da. Multumesc pentru poze! Dar totusi DIN CE SE FACE COMPOZITIA?? Am gasit o multime de poze dar nu si compozitia! Sa fie vorba de sirop de zahar cu gelatina??Stie cineva?

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 11:00 AM

Despre care compoziþie vorbeºti tu?

#6 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 15 June 2005 - 11:05 AM

Salutare,sa iti traiasca baietelul :occasion4:Vad ca stai la Bucuresti,deci martipanul i-l dam la o parte,stiu ca nu se prea gaseste si e si scump. Deci,martipanul este o pasta din faina de migdale si amestecata inca cu ceva....na,ca nu mai tin minte icon_rolleyes.gif Tu poti face pasta de zahar a Adrianei uite http://www.culinar.r...r=asc&start=220si' target='_blank'>http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?...art=220[/url]si aici cum mi-a iesit miehttp://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7446&postdays=0&postorder=asc&start=360

#7 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 15 June 2005 - 11:27 AM

Te mai poti uita la torturi-poze,puse de fete ,poate gasesti ceva idei,si daca iti place ver-o unu si te gindesti ca ti-ar putea iesi imi zici mie si incerc sa te ajut,daca oi putea si eu,si poate facem amindoua decoratiile,si iti pun poze icon_smile.gif http://www.culinar.r...&start=700[url] cel mai simplu si hazliu tortulet dupa parerea mea e cel facut de mine in forma de cascaval.Daca de decizi sa i-l faci iti pot pune poze pas cu pas la soareci.Si pe el poti scri virsta baietelului, sau ce doresti tu. icon_smile.gif

#8 micuta bucatareasa

micuta bucatareasa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2005 - 06:59 PM

Multumesc Oxana pentru bunavointa si rabdare. smile.gif Promit ca am sa fac un tort frumos si cand o sa fie gata o sa postez poza lui aici.

#9 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 15 June 2005 - 07:49 PM

smile.gif foarte bine asteptam smile.gif

#10 Arlekyn Pop 24888

Arlekyn Pop 24888

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi
  • Location:Antarctica
  • Interests:RO -"89+

Postat 15 June 2005 - 10:23 PM

QUOTE(micuta bucatareasa)
Da. Multumesc pentru poze! Dar totusi DIN CE SE FACE COMPOZITIA?? Am gasit o multime de poze dar nu si compozitia! Sa fie vorba de sirop de zahar cu gelatina??Stie cineva?


Ca sa ornezi un TORT trebuie sa ai o suprata de...ornat, care sa cuprinda tot CE doresti sa aplici;
- punctare cu poshul umplut cu crema de vanilie, ciocolata sau frisca tare etc...
- o garoafa muiata in gelatina rece si apoi decorezi cu ea tortul, indepartind-o cind servesti;
- bucati de ciocolata, aschieri din ciocolata...

Cred ca asa cum spui nu sti tehnicile, deci nu e cazul sa pierzi timpul pe siturile de mai sus, ia pus si simplu biscuiti si moaie-i intr-un sirop (un suc pus la fiert sa scada pina devine la consistenta dorita de tine) pe care-i pui intr-o tava-platou si sub forma dreptunghiulara, peste care pui un piureu de mere amestecat cu banana pisata sau alte fructe etc in strauri (cam 3-4-5 straturi) peste care pui frsisca tare si acoperi.
Intr-un cornet de ornat pui frisca ramasa amestecata cu nesscafea pina se dizolva si punctezi pe margine pina faci "rama" in care poti pune restul decorurilor...
Baza si marginea torului tot prin punctare poti decora.

Dupa ce-ti faci "mina" si prinzi ceva experienta, poti incerca si altele, torturi din pandispan, rotundele, "buturugile de copac" etc... icon_joker.gif
Nihil sine deo!...

#11 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 June 2005 - 09:33 PM

Da. Multumesc pentru poze! Dar totusi DIN CE SE FACE COMPOZITIA?? Am gasit o multime de poze dar nu si compozitia! Sa fie vorba de sirop de zahar cu gelatina??Stie cineva?



Ca sa ornezi un TORT trebuie sa ai o suprata de...ornat, care sa cuprinda tot CE doresti sa aplici;
- punctare cu poshul umplut cu crema de vanilie, ciocolata sau frisca tare etc...
- o garoafa muiata in gelatina rece si apoi decorezi cu ea tortul, indepartind-o cind servesti;
- bucati de ciocolata, aschieri din ciocolata...

Cred ca asa cum spui nu sti tehnicile, deci nu e cazul sa pierzi timpul pe siturile de mai sus, ia pus si simplu biscuiti si moaie-i intr-un sirop (un suc pus la fiert sa scada pina devine la consistenta dorita de tine) pe care-i pui intr-o tava-platou si sub forma dreptunghiulara, peste care pui un piureu de mere amestecat cu banana pisata sau alte fructe etc in strauri (cam 3-4-5 straturi) peste care pui frsisca tare si acoperi.
Intr-un cornet de ornat pui frisca ramasa amestecata cu nesscafea pina se dizolva si punctezi pe margine pina faci "rama" in care poti pune restul decorurilor...
Baza si marginea torului tot prin punctare poti decora.

Dupa ce-ti faci "mina" si prinzi ceva experienta, poti incerca si altele, torturi din pandispan, rotundele, "buturugile de copac" etc... icon_joker.gif


.........................................................................
Si figura reprezinta tortul pus pe servet verde icon_question.gif
Compoxitzia este interesanta dar pentru un copil de 8 ani cred ca mai potrivit este pandispanul si o crema fara nesscafe.
Sa-ti traiasca baietzelul Micutza bucatareasa. Cred ca pasta alba de zahar cu gelatina din care Irina T a facut florile este foarte potrivita.
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi