Sari la conținut

Poză

MARMELADA SI LICHIOR DE CAISE


45 răspunsuri la acest topic

#41 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 02 August 2007 - 12:29 PM

[attachmentid=115876]

Laura, ce bine arata sirul de borcanele si motzul de frisca pe licoarea aia frumoasa...mmmmmm...ce-as mai face si eu macar o tura de marmelada, dar aici caisele intra la categoria "exotice" dry.gif

Imagini atașate

  • obmarok.gif


#42 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 02 August 2007 - 10:30 PM

Seima,pacat!
Eu si mai ales pici mei,nu se pot lipsi de caise si tot ce pot face din ele.
Cei drept si la noi parca din an in an se fac tot mai scumpute.
Dar din toate marmeladele,gemulrile,lichiorurile,siropurile care le fac in fiecare an,cele care provin din caise sint cele mai bune.
Dupa lichiorul de caise urmeaza cel din boabe de soc.
Sper ca anul acesta sa-mi iasa mai bun.
Anul trecut am pus prea putin alcool si sotul meu a zis sa completez cu ceva rom de 80% si i-am stricat gustulDar pina se coace socul mai dureaza putin .
Savuram ce am preparat pina acum.
Uite ca am uitat sa pun si poza cu nektarul.
Anul acesta am fost harnicuta si am facut si nektar din caise.
[attachmentid=116026]

Dar Seima,spune-mi unde sa-ti trimit si iti trimit si tie asa,macar pe o masea daca nu pt. tot satu[attachmentid=116027] tongue.gif

Editat de Afrodite, 03 August 2007 - 07:45 AM.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#43 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 07 August 2007 - 03:33 PM

(Afrodite @ Aug 2 2007, 08:30 PM)

[Dar Seima,spune-mi unde sa-ti trimit si iti trimit si tie asa,macar pe o masea daca nu pt. tot satu[attachmentid=116027] tongue.gif


Laura, iti multumesc, esti o dragutza! pupic.gif
Pana la urma sa stii ca tot incerc reteta ta de marmelada de caise. Ieri facusem clatite si-asa-mi venise-o pofta...de-am zis ca oricat de scumputze-or fi, tot iau eu 2-3 kg sa fac si eu bunatate din aia ca la tine-n poza. rolleyes.gif
Vin cu impresii smile.gif

#44 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 08 August 2007 - 09:39 AM

Seima,poate ai vazut in pag. anterioare ca fetele nu au descojit caisele.
Chestia este ca,la marmelada/gemul meu ,caisele se blanseaza.
Dar daca ai timp si vrei un rezultat gustos,incearca si tu sa le blansezi si daca nu iti va place ,iti returnez eu banii inapoi,nu numai pt. caise ci si pt. munca biggrin.gif
Spor la treaba si te astept cu impresiii!!!![attachmentid=116832]

Editat de Afrodite, 08 August 2007 - 09:40 AM.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#45 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 23 July 2008 - 10:04 AM

Revin iarasi la gemul meu biggrin.gif .
Anul acesta iarsi am gavut acesta reteta,ci caisele "bineinteles" descojite.Dar din pacate nu asa de mulzt cum imi doream.
Cum toate sint scumpe,anul acesta m-am multumit doar cu 10kg. de caise. huh.gif
Deci NECTARUL l-am lasat deoparte.
Dar sint fericita si mai ales pici mei,ca am gasit Caise destul de faine.
Bineinteles ca nu asa cum am eu in memorie,ca dinalea parfumate cu gust nepaimomenit de bun,nu am mai mincat de cel putin 15-20 de ani.Aproape de cind am plecat din Ro.Imi pare tare rau ca incet incet dispar legumele si fructele naturale.Copii mei nu stiu despre ce vb. cind le spun ,ca rosiile,ardeii,merele....nu sint la gust asa cum ar trebui sa fie mad.gif
Dar cred ca acesta problema o cunoasteti si voi???!!!
Deci aici productia de Gem de Caise din 2008,

Si cea de lichior,ca de cind l-am descoperit "neaparat" trebuie sa-l prepar biggrin.gif



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#46 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 03 August 2008 - 02:34 PM

as dori si eu reteta de nectar de caise, please!
as putea oare sa le inlocuiesc cu piersici?

multumesc!



Răspunde la acest topic



  


6 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi