Sari la conținut

Poză

PRAJITURI,TORTURI,FURSECURI,BISCUITI...


1296 răspunsuri la acest topic

#581 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 22 June 2006 - 09:24 AM

Mai sus, in locul retetelor de tort Panama postate initial de mine in germana, am pus traducerile acelor retete, traduceri pe care le-a facut Afrodite.

#582 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 22 June 2006 - 07:36 PM

QUOTE(Sabe Li @ Jun 15 2006, 12:38 PM)

Georgeta, multumesc frumos pentru traducere. Nu stiu daca e aceeasi cu Panamatorte, dar suna bine, oricum.



Cu toata placerea. Anytime!

Desi, nici mie nu mi se pare ca aceasta reteta de "Panama Canal Cake" este la fel cu celelalte pe care le-ati postat voi. Asta are o crusta in care se pun cremele, celelalte au blaturi..... poate ca diferenta o fi in cuvintul "Canal"..... Toate celelalte se numesc "Tort Panama", acesta este "Tort Canalul Panama"!!!!!!! Sorry, dar va garantez ca traducerea este fidela ! Am scris si eu ce au scris ei acolo. Cred ca am sa incerc si eu una din celelalte variante, ca asta mi se pare (dupa gustul meu !!!) cu prea multe creme si budinci in ea.

Georgeta

Editat de Chiu Georgeta, 22 June 2006 - 07:49 PM.


#583 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 03 July 2006 - 10:07 AM

TORT CU 2 BLATURI SI 2 CREME

reteta este din practic 10/2005,l-am facut de sf.petru in romania si ne-a placut foarte mult.

[attachmentid=51843]

blat1:

3oua,3linguri zahar+1zahar vanilat,3 linguri faina+1/2 plic praf de copt

blat2
3oua,3linguri zahar,3linguri faina,1lingura cu varf cacao+1/2 plic praf de copt

am batut albusele spuma tare apoi am pus zaharul si am batut din nou,galbenusele si la final faina+praful de copt(si cacao pt blatul negru).se coc in froma de tort unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,pina scobitoarea este curata(nu pot sa va dau temperaturA la aragazul meu din ro,treapta 3).se lasa apoi sa se raceasca bine.

crema de nuci
100g nuci macinate,100g unt,200ml lapte,2linguri zahar(1era scrisa in reteta),1lingura faina,3linguri esenta de rom(am pus o sticluta mica de esenta)
se fierb toate la foc mic pina se ingroasa.se lasa sa se raceasca.

crema de ciocolata
200ml lapte,1ou,1lingura cu varf cacao,2linguri zahar,100g unt,1lingura faina le-am amestecat si le-am fiert la foc mic pina crema s-a ingrosat.apoi am pus 100g stafide muiate 10-15 min intr-o sticluta esenta de rom,cu tot cu rom,in crema si am amestecat.am lasat la racit.

sirop pt blaturi
100ml lapte fiert cu 2-3 linguri rom si cu 1lingura zahar

decor
300ml frisca,scria ca se face din frisca vegetala,eu am facut frisca din smantana

aranjare tort
blat negru insiropat/crema de nuci/blat galben insiropat/crema de ciocolata/frisca

[attachmentid=51844]

sectiunea:


[attachmentid=51845]

eu l-am facut cu o zi inainte de a fi servit.

Miniaturi atașate

  • IMG_3169.JPG
  • IMG_3119.JPG
  • IMG_3125.JPG

Editat de s_tana, 03 July 2006 - 10:09 AM.


#584 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 03 July 2006 - 10:38 AM

Tana thumbsup.gif!
Felicitari,f. frumos ti-a reusit.chiar mai fain ca in revista.
Notat si sper sa ajung sa-l fac si eu,deoarece pare f. aptisant.
MULTUMIM MULT! floare.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#585 Levkic_13329

Levkic_13329

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 03 July 2006 - 12:28 PM

Excelenta reteta!!!!!!Abea astept sa o pun in practica
Ana - fericita bunica

#586 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 06 July 2006 - 07:56 PM

PRAJITURA CU MANDARINE Blatul:3 oua;3 linguri de apa foarte rece;150 g zahar;1 lingura zahar vanilat;100 g faina;1 plic praf de copt.Crema:5 mandarine(sau portocale mai micute si mai dulci);1 lamaie;100 g zahar;2 linguri faina;3 foi de gelatina;250 g frisca.Ies cam 20-24 bucati.[/left]Bateti albusurile spuma,adaugand cate o lingura de apa rece.cand spuma se tine bine de tel,sa adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.se bate in continuare,pana cand este foarte tare.se amesteca faina cu praful de copt. se adauga in spuma de albusuri galbenusurile si amestecul de faina.se pune compozitia la copt intr-o tava unsa si se coace la foc potrivit cam 40-50 minute.se scoate tava si se lasa la racit.[left]intre timp se prepara crema:se storc mandarinele si lamaia,se amesteca sucurile lor si se mai adauga apa rece pana cand se obtine cantitatea de 250ml.lichid.in acest lichid se pun la fiert faina,zaharul si gelatina inmuiata in apa rece.se fierb 10 minute,amestecand mereu.se lasa la racit si apoi se amesteca cu bucati de mandarina si cu frisca.Se taie blatul rece in 2 foi.se unge o foaie cu crema si se pune deasupra ei a doua foaie.Deasupra acesteia se pune cu un pos crema ramasa(daca nu,frisca),cat mai decorativ.se poate orna cu felii se mandarina.prajitura se tine tot timpul la frigider.

Miniaturi atașate

  • IMAG0149.JPG
  • IMAG0150.JPG


#587 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 07 July 2006 - 08:09 AM

Buna Mihaela!
Reteta postata,pare sa fie numai buna acum vara!
Crema cu gelatina si fructe,iar blatul ppare dupa ingrediente usor si pufos.
Am nota-o si pe dinsa,cind o voi face nu stiu,deoarece am multe deja in plan,dar asa incet in timp ,sigur se rezolva tongue.gif
MULTUMESC MULT si SA VA FIE DE BINE! icon_biggrin.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#588 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 08 July 2006 - 11:56 AM

Tana,e delicioooos tortul,foarte bun si nu greu de facut,tzaki-tzaki merge icon_biggrin.gif(noroc ca ploua de trei zile si l-am putut face ca-l visam laugh.gif ) ...doar ca mie nu mi-au crescut blaturile ca tie,insa mi se intampla mereu asa ca nu-i bai,sant obisnuita laugh.gif .Se multzumeste pt reteta floare.gif
O felie din profil icon_smile.gif
[attachmentid=52407]
Si inauntru tongue.gif

[attachmentid=52408]

Miniaturi atașate

  • Bild_247.jpg
  • Bild_252.jpg

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#589 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 July 2006 - 02:18 PM

arata foarte bine si fara frisca pe deasupra.ma bucur ca va place si sa sa fie de bine!

#590 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 08 July 2006 - 03:14 PM

Otti, ce superb arata tortul tau!!! Ce inseamna sa stii sa prezinti o reteta dpdv estetic!!!
Mooor de pofta! Ce ma fac? Cu asa retete super-prezentate... unde o sa ajung?!


#591 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 July 2006 - 09:44 PM

ca sa profit de racoarea de afara am facut acum seara o prajitura cu caise,reteta de la buni din romania.

4oua
10linguri zahar
8linguri lapte
12linguri faina+1plic praf de copt.toate le-am amestecat la robot 2min apoi am turrnat aluatul in tava unsa si pudrata cu faina.deasupra fructe.se coace la foc potrivit.

ca sa nu patiti ca mine sa ajunga fructele pe fundul tavii sau le dati prin faina sau lasati blatul 3-4 min la cuptor si apoi le aranjati deasupra.

[attachmentid=52470]

rece se poate pudra cu zahar sau se serveste simpla.sotul si cu prietenul lui(care acum sunt cu ochii in tv) au mancat-o asa simpla si calduta inca.

[attachmentid=52472]

si:

[attachmentid=52473]


Miniaturi atașate

  • IMG_3204.JPG
  • IMG_3213.JPG
  • IMG_3210.JPG


#592 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 11:02 PM

eu am facut din blat de pandispan o prajitura cu Coacaze rosii si bezea deasupra (am postat reteta pas cu pas la "retete in imagini", dar aici doar produsul finit, pentru inspiratie)

Imagini atașate

  • pandispan_cu_fructe___meringue___20_.JPG


#593 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 11:03 PM

si aici o sectiune

Imagini atașate

  • pandispan_cu_red_currant___black_raspberry___felii___20_.JPG


#594 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 11:06 PM

si inca o sectiune a prajiturii cu Coacaze rosii


Imagini atașate

  • pandispan_with_red_currant_meringue_close_up2___20_.JPG


#595 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 11:10 PM

si impreuna cele doua prajituri

Imagini atașate

  • pandispan_with_red_currant_meringue___black_raspberries___20_.JPG


#596 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 09 July 2006 - 08:34 AM

Georgeta, te rog spune-mi si mie cum tebuie coapta spuma de pe prajitura ca sa faca crusta aia frumoasa deasupra. mie imi ies spumele depe prajituri bune, frumoase si inalte, dar nu reusesc sa prind crusta aia crocanta.

#597 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 09 July 2006 - 11:43 PM

QUOTE(boni @ Jul 9 2006, 09:34 AM)

Georgeta, te rog spune-mi si mie cum tebuie coapta spuma de pe prajitura ca sa faca crusta aia frumoasa deasupra. mie imi ies spumele depe prajituri bune, frumoase si inalte, dar nu reusesc sa prind crusta aia crocanta.



Eu am copt totul in cuptor la 365 de grade F (asta inseamna foc potrivit). Am citit prin carti ca spuma trebuie coapta la foc mai mic, ca sa nu se coloreze si sa se usuce trepta, etc.... dar eu fiindca aveam si celelalte checuri in cuptor in acelasi timp cu acesta, a trebuit sa pastrez temperatura si chiar ma gindeam ca bezeaua mea s-a colorat putin, dar e ok, si poate ca asta a afectat coacerea. De asemenea, tava cu prajitura cu bezeaua nu era departe de elementul de incalzire din partea de sus a cuptorului; poate ca si asta a afectat: find aproape de elementul de incalzire + temperatura nu a fost foarte joasa, s-a uscat mai rapid deasupra.


Geta



#598 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 10 July 2006 - 08:16 PM

azi am facut o tarta cu nuci si pere reteta din revista lisa

din pacate imi da eroarea asta:
The requested file upload failed because suitable permissions have not been enabled on the 'uploads' directory. Please contact the board administrator and inform them of this error. si nu pot atasa poze.incerc mai tarziu

[attachmentid=52720]

Miniaturi atașate

  • IMG_3228.JPG

Editat de s_tana, 10 July 2006 - 11:18 PM.


#599 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 10 July 2006 - 08:20 PM

scriu pina una alta reteta:

3oua
150g unt la temperatura camerei
100g zahar(l-am pus praf)
1plic zahar vanilat
150g faina+1/2 plic praf de copt
60g nuci

1compot pere

eu le-am pus toate la robot apoi le-am amestecat 2minute la viteza mare.aluatul rezultat l-am intins in forma de tarta
[attachmentid=52722]

si am pus deasupra jumatatile de pere bine scurse de zeama

[attachmentid=52723]

am copt vreo 40min la foc potrivit.
rece am decorat cu putina ciocolata topita.sau putem pudra zahar

[attachmentid=52725]

sectiune:

[attachmentid=52726]

sau:

[attachmentid=52727]

Miniaturi atașate

  • IMG_3222.JPG
  • IMG_3224.JPG
  • IMG_3235.JPG
  • IMG_3236.JPG
  • IMG_3239.JPG

Editat de s_tana, 10 July 2006 - 11:22 PM.


#600 Patrisia

Patrisia

    Bucataras

  • Membri
  • 70 posturi
  • Location:Constanta

Postat 10 July 2006 - 10:25 PM

Afrodite, am facut si eu reteta ta de muffins-uri ciocolatoase si au iesit super, de aceea iti multumesc si atasez o poza cu ele.



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi